Lite sådär innan skolan tänkte jag skriva ett inlägg.

Ett inlägg om min tid här på det globala gymnasiet. Var ska jag börja om inte vid den första dagen då jag träffade mina klasskamrater? Den explosivt nervösa gruppen som sedan skulle svetsas samman till en klass under de tre kommande åren. Det låter lite fånigt nästan. Men Den nervositet som skrek i luften med total tystnad var obekväm. Den tog allt syre i luften. Första dagen över.

Andra dagen. Den var inte värre men inte bättre. Valet av kläder, som skulle sticka ut men inte för mycket, men samtidigt som skulle tala om vem jag var. Det var mycket provande på kvällen innan men tillslut bestämde jag mig. Ljusa jeans och en "Bintang Pilsner"-tröja. Den stilen gick hem. Utan större problem. Sen var det "lära-känna-lekar" i flera timmar. Så himla okul grej att göra. Men trots det var det mycket entusiasm i gruppen och alla var med. Sen kom den magiska stunden. Lunchen. Men hjälp vilken god mat det var! Minns helt ärligt inte vad det var vi åt men gott var det. Det var så mycket smak, att få ut så pass mycket av en så liten budget som skolköken ges är helt fantastiskt! Även den andra dagen nådde sitt slut.

Tredje och näst sista dagen. Kläd-ångesten. Jag kunde inte ha samma kläder som någon tidigare dag. PANIK. Jag valde tillslut en ganska blek tröja och ett par svarta jeans som även den gick hem. N'r jag säger gick hem menar jag inte att någon ba "oj vilken läckerbit, följ med mig hem ikväll" men jag kände mig bekväm och fick några blickar som även de sa att de var nöjda med vad jag valt.

Kontrasten mellan en svensk skola utan uniform är en befrielse men samtidigt en svårighet. Den mintgröna uniformen som jag använde varje dag i Costa Rica kändes saknad. Men samtidigt galet mesig att komma med här på Globala.

Fjärde och sista dagen var över snabbt. Ingen onödig väntan och inga konstigheter med vilka kläder jag skulle ha på mig. Så himla skönt. Maten var också lika god som innan och brandlarmet gick. Men i övrigt flöt dagen på som den skulle.

Helgen var en dröm. Kräftskiva och familjemys på fredagkvällen! Underbart!


Veckans låttips:

Professional rapper - Lil Dicky https://www.youtube.com/watch?v=LlU4FuIJT2k
Den här låten ger mig lite inspiration i min "karriär" som artist. Alltså den låtsas karriär som jag själv gjort upp. Den dröm jag har. Att få bli intervjuad av en så stor artist som Snoop Dogg.

Veckans shoutout:

Veckans citat och även shoutout går till Vincent i min klass. Även fast vi typ känt varandra i typ en vecka så känns som det som vi ändå kunnat gå på djupet.

Veckans quote:

"Jag dricker en halvliter kaffe varje morgon" - Vincent Caroni


Puss på er alla älsklingar!

Lycka till!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments