Utvärdering

Jag har jobbat med rubrikerna: min favoritplats, intresse och min favorit konstnär.

När jag gjorde min bild som visade en golfbana så försökte jag fokusera på att få fram en känsla av att vissa träd var längre bort än andra genom att ”sudda” med fingret. Jag försökte även att få fram en känsla av hösten genom att göra olika färger på träden. På min bild som visar en bil framifrån så försökte jag fokusera på att få fram skuggor. På den sista bilden som visar en av några näckrosor som konstnären Monet har från början gjort, på denna bilden så försökte jag fokusera på konststilen.

Jag inspirerades av en bild på nätet som visade en golfbana på hösten, en bild på en BMW M3 och så inspirerades jag av en av Monets tavlor.

Till bilden på golfbanan så använde jag mig av torrpastell, bilden på bilen så använde jag mig av blyerts och på bilden som visar näckrosor så använde jag

Bilden som visar en golfbanan ville jag ju utrycka höst och allt som höst innebär, men jag kanske inte lyckades så bra med det eftersom himmelen är lite för ljusblå vilket ger en känsla av sommar också, men färgerna på träden förstärker höstkänslan. Möjligen att näckrosorna inte är så tydlig och att man behöver berätta vad den föreställer och uttryck.

Jag har inte stött på så många problem under arbetets gång, men ett ”problem”var att jag inte alls blev nöjd med näckrosorna eftersom det blev väldigt rörigt och proportionerna mellan rosorna och ”bladen” stämde inte.

Om någon skulle göra en likadan bild med torrpastell så skulle jag rekommendera att ”sudda” med fingret när man har målat eftersom det gav en mer starkare känsla I bilden. Men även att om man ska göra lika många bilder på samma tid så måste man planera tiden väl, för mig så blev det att jag fick stressa på den sista bilden vilket inte ger lika bra resultat.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vad har djuren gjort mot oss?

Vad har djuren gjort mot oss? Vad har dem gjort för att förtjäna detta som bilderna visar. Den första bilden till vänster visar en noshörning som får hornen avsågade, att människan kan vara så egoistisk. De sågar av hornen för att göra en traditionell medicin och för att kunna sälja dem.
Bilden längst till höger visar några hajar på botten av havet. Några fiskare har skurit av fenan för att göra tex hajfenssoppa och hajarna kan då inte simma. Bilden under noshörningen visar en bild av en isbjörn på ett litet isblock, bilden ska nog förmedla budskapet att vi bidrar till global uppvärmning som gör att isarna smälter och isbjörnarna har ingen stans att bo. Bilden under isbjörnen visar en bild på en sköldpadda, framför den så flyter en plastpåse. Bilden ska nog ge budskapet att vi smutsar ner havet och resten av miljön, sedan så äter djuren upp skräpet och dör. Den sista bilden föreställer antagligen en elefant som är kedjad. Bilden ska nog förmedla djurplågeri.

Jag skulle gärna vilja göra något arbete om detta, för jag vill vara med och förändra världen. Jag kan inte tänka mig att människor är så egoistiska.

Likes

Comments

Claude Monet

Claude Monet var född den 14 november 1840 I Paris. Men de flyttade senare till Normandie där han döptes till Oscar-Claude Monet. Claudes familj bestod av pappa Adolphe och mamma Louise-Justine Moet. Han började tidigt måla, han målade speciellt landskapsmålningar och figurmåleri. Ha flyttade senare tillbaka till Paris där han blev antagen till en konstskola som har anknytning till den Franska konstakademin. Han träffade senare några personer som tillsammans delade samma intresse av en sorts konststil där man målade effekterna av ljus utomhus, detta blev känt som kostilen impressionismen.
Han träffade vid denna tiden också sin fru Camille som han fick ett barn med. Men han fick ett till barn med sin andra fru Alice efter att Camille dog I tuberkulos.

Monet målade runt 1800-talet till början av 1900-talet. Impressionismen uppstod Rut 1860-1900. Impressionismen handlar mycket om ljus, färg, skuggor och rörelse, ofta I olika landskap och konstnärerna stod ofta ute och målade, inte I en ateljé.

Vid den den här tiden I Europa så inträffade Fansk-Tyska kriget och senare också första världskriget. Men det syns inte så mycket I Moets bilder eftersom han flyttade till Storbritannien under Fransk-Tyska kriget där han studerade bland annat bilder av William Turner. Moets målningar var fortfarande färgglada och såg ut som vanligt. En tavla som målades under Fransk-Tyska kriget var ”Lower Nordwood” och den har möjligen lite mörkare färger, men det är inget man tänker på så mycket.Bildanalys:

Bilden kallas ”Madame Monet och hennes son” eller ”kvinna med parasoll” som föreställer en kvinna I en vit klänning med någon slags vit kofta, hon har även ett grönt paraply som ett solskydd. Kvinnan som bilden föreställer är antagligen Claude Monets fru. Bredvid henne står en pojke I en vit/blå skjorta med en vit/bech ”fiskehatt”, men kvinnan är I centrum av bilden och pojken står lite längre bort. Pojken är nog kvinnas son och men även Claudes son. De båda står I en äng med gula blommor antagligen på en liten kulle. Det verkar vara en del vind eftersom det blåser I kvinnans klänning. Man kan även se en blå/turkos himmel med flera vita/gråa moln.

Bilden väcker både glada känslor genom de glada färgerna som visas. Men kanske också lite ledsna känslor eftersom kvinnan inte ser så glad ut och hon är I lite mer mörkare färger. Men hon ser även lite mystisk ut. Allt detta med hjälp av de vibrerande penseldragen.

De viktigaste detaljerna I denna bild är kvinnan I centrum, pojken till vänster, den färgglada ängen tillsammans med den blå himmelen, men även paraplyet sticker ut med den gröna färgen.

För att ge intrycken så har man den drastiska vinden och skuggorna I kvinnans ansikte för att man ska få en lite deppig känsla. Den färgglada ängen ger dock en lite gladare känsla. Många av Monets bilder handlar mycket om ljus vilket även denna bild visar.

Jag kom inte att tänka på något speciellt när jag såg denna bilden.

Budskapen är både glädje och lite deppigt.

En av Monets bilder som kallas för ”meule” såldes för ca 681 miljoner kronor på Christie’s.

Jag tycker att Claude Monets konstverk har riktigt fina färger och han har även avbildat fina och olika landskap. Hans målningar kanske inte har så mycket detaljer, men det är en del av konststilen.

En annan konstnär under denna tiden var Vincent Willem Van Gogh som gjorde lite liknade men ändå olika målningar som Monet genom att man kanske inte hade så mycket detaljer. De båda gillar även att måla av naturen, antar jag eftersom majoriteten av tavlorna är I naturen. Jag kan även tycka att Monet målar lite ljusare målningar än Van Gogh. Monet använder lite ljusare färger. Men Van Gogh kanske målade med lite mörkare färger för att det var så han kände och han var ju psyksjuk. De har även lite olika tekniker och konststilar, Monet-impressionismen och Van Gogh-expressionismen. Van Gogh tycker jag gör lite mer porträtt än vad Monet. Monet gör mer personer på lite mer avstånd.
Likes

Comments

Idag har jag gjort klart bilden på en bil som beskriver mitt intresse. Jag blev ganska nöjd med bilden och jag mötte inte på några problem med den här bilden. Jag började även på en bild med tekniken akvarell som visar min favorit konstnär (Monet). Jag är inte så nöjd med den bilden än, men jag hade ont om tid.

Likes

Comments

Idag har jag fortsatt med min bild på en bil som beskriver mitt intresse, jag tyckte att det gick bra idag och jag hoppas att jag ska bli klar med bilden nästa lektion så jag kan göra den sista bilden. Jag stötte inte på några problem.

Likes

Comments

Idag har jag fortsätt med min bild som beskriver mitt intresse av bilar. Jag är ganska nöjd med bilden än så länge. Det var lite svår att se linjerna när jag kalkerade bilden, men jag lyckades tillslut genom att försöka gå på känsla.

Likes

Comments

Idag har jag gjort klart mitt arbete som visar min favorit plats genom en golfbana. Jag har även påbörjat att kalkylera en bild av en bil som berättar mitt intresse. Jag är nöjd med resultatet av golfbanan som jag målade med torrpastell. Jag fick som tur inte några problem idag.

Likes

Comments

Idag har jag fortsatt med min golfbild som beskriver min favorit plats/mitt intresse. Det som var svårt med idag var att göra träden i bakrunden av bilden, eftersom det inte går att göra så detaljerat med pastellkritor. Och eftersom det tog lång tid att göra träden så hann jag inte klart med uppgiften

Likes

Comments

08/9-2017
Idag har jag arbetat med min favoritplats/intresse genom golf. Jag är nöjd med färgerna och att jag valde tekniken pastell och jag stötte inte på några stora problem än.

Likes

Comments