Dag 15 Finnhamn - hem

Då var det dags att röra sig hemåt. Det är alltid skönt att ha en dag hemma där man kan landa och tvätta lite och sånt tråkigt.

Vi vaknade ganska tidigt som vanligt och hade en rätt sort morgon i båten. Nicke och Pia lämnade Finnhamn vid 11 snåret och skulle lägga sig någon annanstans för natten. Vi packade ihop oss och åkte strax efter.

Det regnade verkligen hela dagen. Så trist väder! Vi stannade i alla fall till i närheten av Grinda och lagade lunch. Jag är ju helt ny med vår spis och lyckades bränna botten på pizzan helt så det blev till att hitta på annat till lunch. Tur att vi hade lite saker kvar.

Väl i Näsbyviken letade vi reda på vår nya plats. Det här båten är ju en hel del bredare än vår gamla, ja större överlag, så vi behövde en ny plats. Vi lyckades lägga till och sätta fast henne ordentligt men bommarna är bra korta. Vi står på vänt ifall det blir någon av de andra platserna ledig med längre bommar. Men den här får duga så länge.

Vi har ju som jag tidigare skrivit haft problem med vår motor. Båten ska marcha kanske 18 knop och toppa över 20. Vi har under hela resan legat på runt 7-8 knop. Sedan ryker den väldigt mycket när man börjar pressa upp den lite högre hastigheter än 7-8 knop. Vi har under resan provat toppa båten och kommit upp i typ 12-14 knop.

Per har haft mycket huvudbry in detta på resan hem. Många tankar och många diskussioner i telefon och nu finns det en teori. Intercoolern är nog trasig. Så igår när vi kom fram var det meckardags! Per skruvade loss den och nu är den med hem. Den ska fyllas med rödsprit och så ska vi se om den börjar läcka. Gör den det så är den trasig.

#forbina9000

Hem kom vi tillslut, lagom blöta och kalla. Packade upp lite och fixade hemma. Tog en varsin lång dusch, gissa om det vet skönt?! Sedan korkade vi upp en flaska bubbel och öppnade en påse chips och spenderade resten av kvällen i soffan framför olika filmer.

Har inte tittat på tv på två veckor och vår soffa är så otroligt skön. Det var inte helt fel kan jag säga.

Bubblet var för att fira att vi kommit hem. Med alla små och stora problem/fel vi stött på under resan är det skönt att veta att allt faktiskt höll hela vägen hem.

Nu hoppas vi på att det är det här felet på motorn som Per tror. För i så fall kanske vi kan komma ut och åka igen nästa helg. Vem vet om vi kan åka mer i år annars.

Annica

Gillar