Gulerotkake

Du trenger:

6 dl sukker

4.5 dl olje nøytral

6 stk egg

7.5 dl hvetemel

3 ts natron

3 ts kanel

3 ts bakepulver

750 g revet gulerot

Kremost

250 g smør

400 g kremost

500 g melis

3 ts vaniljesukker

Slik gjør du:

1. Visp sammen sukker og olje i en stor bakebolle. Pisk inn eggene (for hånd eller med elektrisk mikser) til blandingen blir tykk og lys.

2. Sikt sammen hvetemel, natron, bakepulver og kanel. Bland det tørre i eggeblandingen og rør til du får en jevn deig. Riv gulrøttene fint og vend dem inn i deigen til slutt.

3. Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175 °C i ca. 40 minutter. Avkjøl kaken i formen. Hvelv den ut av formen og fjern bakepapiret.

4. Lag ostekrem: Pisk romtemperert smør og omtrent halvparten av melisen til smørkrem. Tilsett kremost, vaniljesukker og resten av melisen, og pisk ostekremen jevn. Bre den i et tykt lag over kaken. Lag gjerne riflete mønster i ostekremen med en gaffel. Del kaken i passe store firkanter.

Liker

Kommentarer