Erling Braut Haaland og Robert Behson-Courage Williams!

Som sagt jeg er veldig opptatt av fotball og heier på to gutter som spiller fotball på to forskjellige lag.⚽️ Den ene gutten er Erling Braut Haaland og Robert Behson- Courage Williams.⚽️ 🤩 De er gode fotballspillere begge to. ⚽️

Litt om Erling Braut Haaland: Erling Braut Haaland ble født i Håland den 21. juli 2000 i Leeds i Storbritannia. Erling er en norsk fotballspiller som spiller for den tyske klubben Borussia Dortmund. Han er sønn av tidligere landslagsspiller i fotball Alf-Inge Håland og Gry Marita Braut.

Haalands fremste egenskaper som fotballspiller er teft for riktig posisjonering samt ved egne målsjanser stor ro foran mål og med rene treff på ballen. Haaland gikk i gradene som spiller i Bryne Fotballklubb og ble solgt til Molde fotballklubb i januar 2017. Bryne FK hadde sikret seg en klausul om andel ved eventuelt videresalg av spissen.

Haaland fikk sitt gjennombrudd på det øverste nivået i Norge høsten 2017, og det var stilt store forventninger til ham før sesongstart i 2018. Mye av sesongoppkjøringen ble spolert av at pådro seg lungebetennelse og ble liggende på sykehus mens lagkameratene spilte treningskamper. Han overbeviste likevel da serien startet og spilte også for Norges G19-landslag på vårsesongen.

Utenlandske fotballklubber viste etterhvert interesse for Haaland, og etter at han hadde skåret mål borte mot serieleder Brann 1 juli 2018, medga Molde- trener Ole Gunnar Solskjær at det var kommet inn bud på den unge spissen. Det ble Red bull Salzburg som kapret talentets underskrift, og han ble knyttet til klubben i starten av 2019. På våren ble det kun fem kamper fordelt på serie, cup og internasjonalt. Men fra sommeren var han med for fullt. Haaland skrev seg inn i UEFA-historien da han som yngste noensinne satt hat-trick i løpet av en omgang (den første) i sin debut i Mesterligaen 17. september 2019 og slik bidro vesentlig Red Bull Salzburg slo KRC Genk 6-2.

Desember 2019 skrev Haaland under en kontrakt med Borussia Dortmund frem til 30. juni 2024.

18. Januar 2020 scoret han tre mål i sin første kamp for Borussia Dortmund etter at han kom inn i det 65. spilleminuttet. Etter at han seks dager senere fulgte opp med to mål på rundt 20 minutter i sin første hjemmekamp for klubben, representerte dette skåringsrekord per spilt tid for tysk Bundesliga med samlet fem mål på 59 minutter.

18.februar 2020 skåret Erling to mål mot Paris Saint-Germain FC i Mesterligaen og ble spilleren raskest har skåret ti mål i turneringen. Han brukte sju kamper, fire færre enn den forrige rekorden.

I den tyske supercup-finalen den 30 september 2020 skåret han mål og har dermed skåret i debuten for Borussia Dortmund i fire turneringer: Bundesliga, Mesterliga, den tyske cupen og den tyske supercupen. I tillegg skåret han sin første derby mot Schalke 04.

9. januar 2021 skåret Erling to mål RB Leipzig og med det 25 mål på 25 kamper i Bundesliga ingen har gjort dette raskere enn Haaland.

Erling Braut Haaland fikk i 2018 nettavisen-prisen som årets unge spiller. I 2019 ble han kårets til årets spiller for Østerike, fikk også prisen for årets gjennombrudd under idrettsgallaen i 2020.

I november 2020 ble han tildelt "Golden boy" som blir gitt til den fotballspilleren under 21 år som har imponert gjennom ett kalenderår.

I desember 2020 vant han nettavisen-prisen som årets sportsnavn.Litt om Robert Behson- Courage Williams: Robert Behson Courage Williams ble født den 15. januar 2000 og er en norsk fotballspiller som spiller for Ullensaker/Kisa idrettslag på lån Ranheim Fotball. 27. april 2017 fikk han sin offisielle A-lagsdebut for Rosenborg mot Steinkjær i 2.runde i cupen. I sesongen 2018 var han med å vinne cupen. ⚽️

Liker

Kommentarer