Måndag 27 Februari - Hemmet brinner del 1

Allmänt
 
 Tidställt inlägg, 
 
Vill börja med att rikta ett stort tack till alla fantastiska medmänniskor där ute, som bidrar med kläder, pengar och saker i denna mardröm. Att se vårt hem brinna ner till grunden framför oss och inse att allt vi byggt upp, vårt hem är nu mera en hög med aska.
 
Försöker skriva ihop detta i tre delar, jag har stängt ner och försöker ta en dag i taget..
Kom hem efter thaiboxningen med dottern, klockan var 19.50. Ser en polis utandör huset och första tanken är att någon blivit skjuten eller liknande. Folk står utanför, det kommer ut kraftigt med rök från tredje våningen och grannens barn kommer ut gråtande och kramar om mig. Tar en stund att förstå vad som hände men alla var ute förutom en kvinna som är instängd på översta våningen...
 
Ringer Elin, tänker att jag måste berätta vad som händer. Eftersom vi bor eller bodde kanske man nu mera säger i nedre mitten tänkte jag att det var lugnt, jag kommer kunna ta våra saker sedan och eftersom det brinner måste jag fixa en tillfällig bostad... Branden sprider sig, tänkte att eftersom det är stenhus borde det gå att få bukt på problemet snart. Huttrar, står i tunna kläder och tennisskor. Tänkte att jag går in och hämtar min dator för den kommer jag behöva, stoppa ner den i en väska och går ut, ser nu att hela holken brinner och glaset går sönder. Kommer på att dotterns hamster står kvar inne i rummet så beslutar mig för att snabba mig in igen. Hör någon på höjden skrika "spring inte in igen" men gör det ändå. Sliter med mig buren och just som jag springer ut faller något från taket bakom mig ner från tredje våningen.
 
Räddningstjänst kommer till platsen, en kvinna är kvar på tredje våningen och inser att de är den granne som vi alla känner till har problem. Vi står och ser hur det blir allt mer övertänt på övervåningen och snart brinner hela vindsvåningen med de lägenheter som är där uppe... Brandmännen lyckas få ner kvinnan via en brandstege motvilligt och gapande. Det dröjer inte länge innan vi får reda på att det är en anlagd brand och en man som bor med kvinnan sprang efter hjälp då hon hotat att tända på.
 
En sotsvart människa i aska kommer mot oss i snön, försökte vända Lilly mot mig för att inte behöva se men hon såg precis som mig vad som skedde. Nu var alla ute vad vi visste, grannar samlades och vi försökte prata ihop oss. Min första vän dyker upp efter ca 30min och eftersom jag inte visste mer än att min bostad kommer bli vattenskadad så stannade vi kvar...Tankarna här var bara att detta händer inte, jag kommer kunna gå in imorgon o hämta lite saker även om det bara är rök och vattenskdat.
 
Tiden går, huset brinner och rökdykare och räddningsledaren frågar om det finns något vi väll rädda. Här kom det ikapp mig, jag har chansen att ta det nödvändigaste. Vad vill man ha i detta läge, vad är nödvändigt att plocka med sig förutom hårddisken? Allla saker som inte kan ersättas för pengar, minnen framförallt.
 
Klockan blir kring 22 och vi får klart för oss att huset kommer brinna ner till grunden..
  • Allmänt
  • 345 visningar

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229