Header

tjabba tjena hallå! ikväll är det ju semifinal 2! Och jag såg på Facebook att idag är det 3 år sedan jag vann biljetter till genrepet av semi 1 2013, tiden har gått så fort!

Jag kommer göra som i förrgår, skriva mina favoriter och lite om dom och sen skriva top tio rakt av

10. Irland
9. Schweiz
8. Polen
7. Serbien
6. Vitryssland
5. Israel
4. Lettland
3. Bulgarien
2. Australien
1. Ukraina

Ukraina har klättrat något enormt den senaste veckan, när jag skrev inlägget om henne låg hon på plats 6 och nu har hon klättrat till plats 2! vilket jag älskar! En låt helt i min stil! På oddslistan för semi2 ligger hon på plats 1, så final för henne!

Australien kommer lätt göra lika bra ifrån sig som förra året! Det är en riktigt bra ballad som jag tror kan komma riktigt långt! de ligger plats 2 på odslistan på semi2

Bulgariens låt började jag lyssna på väldigt sent, men den är verkligen grym! plats 6 har dom på oddslistan

Lettlands sångare tycker jag påminner om Bill Kaulitz, jag tror jag skrev det i inlägget om Lettland. Och jag bara håller tummarna för att han ska gå vidare! de har plats 5 på oddslistan

Israels låt hade jag väldigt svårt för i början, men nu älskar jag den! sen stödlyssnar jag lite på honom för att när sångaren reste genom Ryssland rev de hans pass?! vilket gör att jag inte vill rösta på Ryssland. Israel har plats 7 på oddslistan.

Vitryssland tyckte jag var väldigt bra när jag hörde låten första gången, jag gillar den fortfarande men jag har svårt med sångaren då han ville ha en tam tiger på scen och jag har börjat bli emot zoo och liknande, sen ville sångaren vara naken på scen, jag tror vi alla är glada att slippa se något vi inte vill se... Men jag tror inte de går vidare då de ligger på plats 14, vilket kanske är bra för oss alla?

Serbiens låt är jag inte helt galen i, men den är ju inte dålig som andra låtar är, den är väldigt speciell och det är synd att hon inte får ha hela orkestern med på scenen, men reglerna säger så så då hoppas jag de gör något bra av allt så långt de kan! på oddslistan ligger de på plats 3

Polen gillade jag inte alls från början men den har verkligen blivit bättre och bättre och jag är glad att de ligger på plats 9 på oddslistan så jag håller tummarna att de går vidare!

Schweizs låt är inte jättebra, men helt okej dock ligger den på plats 18/18 på oddslistan, så de kommer inte gå vidare, men låten är bättre än så tycker jag.

Irlands låt tycker jag är rätt okej, lite avicii blandat med high school musical och den är en av de första låtarna från årets startfält som jag lyssnade på. de ligger på plats 15 på oddslistan.

och enligt osslistan så kommer dessa gå vidare till final

10. Norge
9. Polen
8. Litauen
7. Israel
6. Bulgarien
5. Lettland
4. Belgien
3. Serbien
2. Australien
1. Ukraina


Jag vet inte om det kommer något inlägg för finalen men jag ska göra mitt bästa! Jag ska åka till stockholm ui morron och sen ska jag gå på genrepet 13.00 på lördag, men jag ska skriva färdig hela inlägget till lördag på tåget tänkte jag, som keep you're eyes up!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Ikväll är det första semifinalen och jag är så taggad! Det ska verkligen bli så kul! Och i skolan just nu så håller vi på med en B-Uppsats och min grupp har valt att skriva om skillnaden mellan svenska och amerikanska medier i rapporteringen kring skolskjutingarna på Columbine, 1999, Virginia Tech, 2007 och Sandy Hook 2012. Så nu känner jag mej duktig och jobbat lite med uppsatsen idag, haha.

Back to eurovision! klockan 20.00 ikväll är det studio eurovision och klockan 21.00 drar första semifinalen igång med de första 18 länderna.

​Bilderna är lagda i startordningen.

I år är det et väldigt starkt startfält. Många bra låtar och väldigt få som är extremt olystningsbara. Jag tänkte att jag skulle gör en liten top tio lista, och sen i slutet skriva hur alla länder ligger till på oddslistan, som jag tycker är så spännande!

10. Azerbaijan 
9. Bosnien & Herzegovina
8.Tjeckien
7. Ryssland 
6. Island
5. Österrike
4. Cypern
3. Finland
2. Ungern
1. Estland

Estland är en av mina favoriter i år. Men tyvärr ligger han på plats 12 på oddslistan, så han skulle kunna falla på målsnöret. Sen är inte oddslistorna 100% säkra så jag håller tummarna och ska rösta för att han ska gå vidare till finalen!

Ungern är oxå en av de låtarna jag gillar mest. Dock inte lika bra som Estland. Ungern har plats 8 på oddslistan så de skulle kunna gå vidare oxå, vilket jag tror för Freddie är sjukt snygg och det är en bra låt.

Finland, they are doomed, tror jag iallafall då de ligger på plats 15 av 18 på oddslistan. Men den låten är en av min favoriter och har varit väldigt länge. Jag och mamma kommer säkert lyssna mycket på den i sommar. 

Cypern, tror de är garanterade en finalplats då de ligger på plats 5 på oddslistan. När jag hörde den här låten ar jag tvunget att messa mamma länken. För låten är så bra, lagom rockig, perfekt för mej som gillar mer pop än rock.

Österrikes låt tycker jag faktiskt är rätt bra, pappa gillar den med och vi har rätt mycket samma musiksmak. Låten är schlager och lite 80-talsaktig vilket mina öron älskar!

Island, rätt medioker, mamma och jag har på svts inför esc program messat och när en låt är medioker så skickar hon en bild på ett mellanmjölkspaket, den kan nog skickas rätt friskt under island. de ligger på plats 6 på oddslistan, jag säger bara: ge platsen till Estland!

Ryssland, Favorittippad och etta på oddslistan. Det är ju en bra låt, men jag gillar andra bättre, sen vill jag inte att en land med massor homofober vinner. Eller det skulle ju vara kul att se dom hosta världens största bög-tävling. Sen hoppas jag med hela mitt hjärta att ingen buar ut Sergey, han är där för att tävla i musik. Inte politik.

Tjeckien tror jag kommer gå vidare då de ligger på plats 4 på oddslistan. Låten är inget fantastiskt, den sticker inte ut så mycket från alla andra ballader.

Bosnien & Herzegovina ligger precis på grensen att gå vidare eller inte, de har plats 11 och vissa tror de kommer gå vidare, vissa tror inte det. Jag gillar att låten är annorlunda och har en rappbit, väldigt härligt. 

Azerbaijan ligger precis som Bosnien & Herzegovina precis på grensen men de har plats 10, och några tror de går vidare och några inte.

odslistans top tio är 

10. Azerbaijan 
9. Kroatsien 
8. Ungern
7. Nederländerna
6. Island
5. Cypern
4. Tjeckien 
3. Malta
2. Armenien
1. Ryssland

Likes

Comments

Sista landet att recensera. Nu har jag bloggat typ varje dag i över en månad! Och sista landet på listan är Italien som kom på plats tre förra året med sin supersnygga trio!

I år har de oxå skickat en skitgrym låt! Jag älskar videon lite små konstig men ändå modern och kanske lite inspirerad av Måns men ändå unik och annorlunda. Jag gillar att den är på både italienska och engelska, så jag förstår, hehe. Jag älskar den verkligen, lite smådeppig men väldigt väldigt bra!

på oddslistan ligger de på plats 11

Likes

Comments

Spanien skickade den roligaste låten i tävlingens historia 2008, Baila el Chiki Chiki. Och 2010 skickade de en låt som jag hatade när den tävlade men efter två-tre år började jag få den på hjärnan så var tvungen att leta upp vad det va för låt och den är så annorlunda och så bra!

​Årets låt är såååå jääääävla braaaaaa! Jag blir på så bra humör och vill bara dansa! Och att hon har ett danssteg till låten är oxå ett plus, för mej iallafall, precis som gagnam styl har. Man kan dansa med, och eftersom det inte är något gigantiskt supersvårt steg går det att göra hemma framför tv'n, vilket kanske va en tanke bakom det.

på oddslistan har de plats nummer 12

Likes

Comments

Frankrike har inte vunnit sedan 1977 och det kan man förstå för det är så många dåliga låtar de skickat men de har ju några guldkorn! typ 2007 skickade de världens roligaste låt, även 2014. Men sedan har de skickat en jag ÄLSKAR och det var 2013 sen så skickade de världens sommarhit 2010!

Och i år har de skickat vinnarlåten

​Jag vet inte var jag ska börja! SÅ BRA! Älskar baktakten. Älskar att han sjunger på engelska och franska. Älskar texten. Älskar musikvideon. Älskar budskapet i videon. Älskar han. Älskar Frankrike. Älskar franska!

På oddslistan har de snott plats 2 från oss men jag är inte ens arg! Jag blir så glad av Frankrikes låt!

Likes

Comments

England kan vara ett av de land som alltid skickar dåliga låtar, men 2007 skickade de en dålig-rolig låt Flying The Flagg (For You) och 2014 skickade de Children Of The Universe som va typ den bästa de någonsin skickat! 2013 skickade de Bonnie Tyler och hoppades väll på att de skulle vinna för de hade skickat en världsstjärna, men icke.

​NEJ NEJ NEJ! Det låter som en låt som skulle kunnat vara med i Hannah Montana eller High School Musical när någon blivit sårad av en kille eller något. Så dålig!

på oddslistan har ta plats 22

Likes

Comments

Tyskland har i två år skickat riktigt bra låtar som det gått riktigt dåligt för, men jag gillar lite udda musik, precis som årets låt som sjungs av Jamie-lee

Sen så är det ett så starkt startfält från the big 5! England är det land som inte lyckats i år men de andra är riktigt grymma!

Jag ÄLSKAR den här låten! Det är verkligen en ElinLåt! Jag gillar att den är lite annorlunda och den sticker verkligen ut, både i scenframträdandet och kontrasten mellan det och låten. Sen tycker jag texten i refrängen är väldigt bra och jag gillar att sjunga med i den

på oddslistan ligger de på plats 21

Likes

Comments

när jag kollade statistiken för sverige under 2010-talet så har vi dåligt placerad-tredjeplats-vinst-dåligt placerad-tredjeplats-vinst så ska vi fortsätta så här kan frans inte komma på plats 1, 2 eller 3 nästa år på tredje plats och året efter det blir det vinst. För att fortsätta på samma sätt. så vi får hålla tummarna för att vi gör det

​Det är ju svårt att vara objektiv mot sitt eget land, det är ju därför vi inte får rösta på vårar eget land. På oddslistan har vi gått från plats två till fyra. Men det är bara bra låtar, om nästan inte bättre, än Frans, förutom Ryssland, den är dålig. Men innan oss ligger på plats tre Australien och två ligger Frankrike och jag har väntat på att få recensera the big five för alla är så bra! utom England.

Likes

Comments

Belgien är det landet som har yngsta vinnaren, Sandra Kim som vann 1986. Och den låten är nog en av de äldsta jag tycker om, från ett annat land. 2013 skickade de Roberto Bellarosa med låten Love Kils. Och jag och min bästis ÄLSKADE den låten då, tror fortfarande hon gillar den låten, men har inte koll. Förra året skickade de Loïc Nottet och jag har hört flera som sagt att det ar deras favorit, en tjej som gick i min skola i gymnasiet sa att hon hatade alla låtar som är med i esc men tyckte om den. Och han är ju grym på att sjunga!

Jag gillar den inte riktigt den här låten. Den påminner om Fleur Easts låt sax i början och någon mer jag inte kommer ihåg, som en kompis sa. Men den är väldigt glad.

På oddslistan ligger de på plats 29

Likes

Comments

Ukraina har nog två av de mest ihågkomna låtarna. När jag nämner att jag älskar eurovision säger nästan alla "Åh jag ÄLSKAR verka serduchka!" hen som såg ut som hen hade folie på sig. Eller så säger dom "Ruslanas låt Wild dances är lätt min favorit låt!" de vann med den låten 2004. Så två lite speciellare låtar folk kommer ihåg. I år har de oxå skivat en speciell låt.

​Jag ÄLSKAR den här låten. Men tror den kan vara lite svår i tävlingen. Det några i youtubekommentarer som säger att de tyckte låten var dålig första gången de hörde den men att de älskar den nu. Sen kan vissa tycka den är för skrikig. Men jag älskar den, sen handlar den om andra världskriget vilket är en av de händelser jag tycker är mest fascinerade, kanske går att förstå via titeln på låten vad den handlar om

På oddslistan ligger de på plats numer 6

Likes

Comments