Hej

har nu varit hemma i Svearike i 2 veckors tid och jag har dragit mig lite för detta blogginlägget.
Hade familj och vänner här som hälsade på, åt och drack gott, blev välkomnad hem på ett fantastiskt och mysigt sätt. Det blev jag även det ett par dagar senare, dock av en grym förkylning och feber. Blev rätt slappt den första veckan när man inte orkade röra på sig eller för den delen inte kunde träffa folk. 

Anledningen till att jag nu skriver är att jag inte längre anser att jag behöver bloggen för mitt liv här i Kungsbacka.
Jag vill tacka för det år jag har haft, till alla er som har följt mig under det och alla ni som har stöttat mig när det har behövts. Det har varit upp och ner, men mestadels en fantastisk tid som jag är glad över att ha fått möjligheten att dela med er.
Nu är det dags för nya äventyr, sprida ut vingarna och anta de utmaningar som står framför mig. så kallat, livet.

För framtida au pairer eller ni som funderar på detta, just go for it!

So long my friends, take care!
Xxx

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Har precis ätit min sista frukost här i staterna för denna gången. Bagel givetvis.
Det ska bli riktigt skönt att komma hem, men på samma gång är jag aningen nervös. Nervös för att det ska vara sig alldeles för likt. Efter att ha bott här i ett år känner jag att jag har förändrats på många plan. Har även hört från mina vänner som har kommit hem till det "trygga" att de saknar tillbaka till den action och alla de äventyr som man stack iväg på då det mesta är precis som vanligt där hemma.

Men, igår avslutade jag mitt amerikanska bankkonto, shoppade det sista, hade en sista kväll med unlimited sangria på en thairestaurant här i city och strax ska väskorna få en final touch innan det är dags att slå ihop dem innan det bär iväg - hem till Sverige!!!
Detta kapitlet är snart färdigskrivet. Dags att skriva ett nytt med start där hemma - ingen sa att det behöver bli som det en gång har varit.

VI SES SNART!

Likes

Comments

Inga ord i världen kan beskriva hur tagen jag är utav denna vackra ö. Strandhäng, kajakpaddling osv. tyvärr hann vi inte med fallskärmshoppning, känner besvikelsen som min kära mor har över detta också ;)
Mer bilder kommer inom några dagar, bloggen vill inte samarbeta med mig riktigt! 

Aloha & Mahalo














Likes

Comments

Aloha!

Efter ett par dagar på ön Oahu, Hawaii, har jag och gänget spenderat den mesta tiden på beachen. Har varit hur skönt som helst!
En morgon tog jag och satte alarmet riktigt tidigt för en hajk till toppen av Diamond Head. Där såg jag soluppgången. Var absolut inte ensam om detta. Rättare sagt var det jag och massa japaner. (Vilket är vanligt här i Hawaii, eftersom det är så nära)
Vi har spenderat våra dagar på stranden Waikiki, North Shore och sedan har vi i princip bara vandrat omkring i området som vi bodde i. (honolului)

Just nu är vi på den andra ön Kauai. Men nu kommer det bilder ifrån ön Oahu. Njuuuut, för det gör jag. Lalallalalala



FIRST VIEW



HANUAMA BAY - SNORKELING




SUNSET - WAIKIKI BEACH




HANUAMA BAY- AGAIN



NORTH SHORE



TANNING AT WAIKIKI BEACH




SUNRISE- DIAMOND HEAD








Likes

Comments

Nästa stopp var San Francisco. En otroligt mysig stad fylld med gay-människor, doften av weed överallt samt backar. Backar i mängder och ett par trötta ben och fötter är resultatet.
Besökte Fisherman's warf, sjölejonen på Pier 39, Golden Gate Bridge, Muir Woods samt Lombard street - världens krokigaste gata.
Ätit gott, hälsat på min släkting Jeff som är bosatt här och spenderade mina nätter hemma hos honom och medans han jobbade var jag med mina vänner på äventyr i denna stad som jag för andra gången har besökt.

Under natten har vi varit på ett internetcafé här i San Jose. Här har vi bedrivit tiden tills det är dags att ta oss till flygplatsen och vår nästa destination - Hawaii!!

Vi fick sovit 30-60 minuter på flygplatsen i San José innan det var dags att hoppa på flyget till Hawaii. Höll på att uppdatera på flygplatsen, men de var alldeles för snabba för min smak.

Just nu sitter vi i vårt hus som vi har hyrt. Har legat på Waikiki beach några timmar nu under dagen och solat och sedan var vi och handlade mat och fixade en supergod middag här. Känner att sangrian börjar verka.

Mer uppdatering om Hawaii kommer när vi har spenderat några mer dagar här.

Ha det kanon allesammans! Sverige, snart ses vi :)

















Likes

Comments

Jag, Freja, Jonathan och Filip tog en nattbuss till Las Vegas och hade hoppats på att sova på bussen men detta var i princip omöjligt då sätena var lika hala som en duschtvål.. Så fort vi kom till hostlet tog vi igen några timmar av sömn och sedan tog vi oss till Las Vegas Strip. Passerade otaligt många "Wedding Chapels" som absolut inte kostade en förmögenhet att ha ett litet bröllop på. Rättare sagt 99 cent. Lagom pris för ett bröllop. Kanske till och med självaste kungen själv som håller i vigseln, Elvis såklart!

Är inte super-amazed utav denna stad men det var ändå fräckt att ha sett det. Var helt klart en upplevelse att se människor av alla dess slag och atmosfären i denna partyfyllda stad. Detta är inget ställe som jag skulle kunna spendera fler dagar än de två som vi gjorde och absolut inget ställe som jag kan se någon bofästa sig på.

Dag två tog vi en dagstur till Grand Canyon. Helt otroligt ställe och hur fint som helst! Vilken naturupplevelse och jag är så glad att vi tog tillfället i akt och åka dit! Klättrade ut på en klippa, dinglade med benen och var skitskraj för att trilla handlöst ner i dess röda yta.
Detta är helt klart ett ställe som jag skulle vilja se mer utav. Bila runt och se mer utav det är något som står högt på önskelistan.

Om någon mer än Guns 'n Roses-fan, likt mig själv, har hört låten "Night Train" så kan jag meddela att jag har numera bockat av på listan att ha druckit det vin som denna låt är namngiven efter. Night train express. Otroligt billigt men dock så starkt vin. Med en doft av aceton men en smak likt svarta vinbär. Helt klart något man ska testa om man någon gång springer på det.

Om jag ska besöka Las Vegas igen ska jag vara 21 år, ha massa pengar på kontot och se om jag kan skrapa ihop en förmögenhet genom att gambla.

Mer behövs inte sägas. Bilderna får tala för sig själva.









Las Vegas














Likes

Comments

Hejhejhej, dagarna går fort. Äventyr är ständigt igång och datorn ligger på vila för det mesta.
Los Angeles var jättefint, varmt och bjöd på mycket vandring. Vaderna var helt slut i dagar.
Vi såg allt från stjärnorna, Hollywood-skylten, Santa Monica Pier, Rodeo Drive samt Universal Studios.
Bara att ta en kik på bilderna. Ingen mer förklaring behövs direkt.
Njuter av sol och värme när man hör att det börjar bli snö där hemma!

Santa Monica






Los Angeles - Hollywood Strip
Checka in gymmet som vi hade på vårt hostel. Ungefär lika stort utbud som på gymmet i Pelham.








Universal Studios






Hollywood-skylten








Likes

Comments

Efter att lämna kalla New York så var vi superglada över att komma till San Diego, värme och lite sol. Behövs inte så mycket mer förklaring över att vi var glada över att starta vår resemånad i denna fina och lugna stad. Jättefint var det! Fredagmorgon drog vi till Los Angeles, väntade på vårt hostel Banana Bungalow på Freja, Jonathan och Filip vilka hade bokat ett ANNAT Banana Bungalow i Los Angeles. Uppdatering kommer strax om detta också. Så länge kan ni njuta av bilder från San Diego, mig, Josefin och Malin!

















Likes

Comments

Ja hörni.

Nu har jag avslutat mitt au pair år. De två senaste dagarna har varit för känslosamma för att kunna sätta mig ner och skriva en uppdatering om hur läget är.
Jag har gråtit, jag har varit helt känslokall och jag har varit glad. Allt på en och samma gång känns det som.
Städade ur mitt rum i måndags och packade alla mina saker. Jag som lyckades bra på hitvägen att enbart ta med mig en resväska har nu ett antal på totalt tre resväskor. Varav en är full med mina skor, handväskor och jackor.

Jag trodde inte att ett år kunde gå så fort. Att jag skulle se och lära mig så mycket under ett år. Att jag skulle växa och inse så mycket som jag har gjort som person under ett års tid.
Jag är så stolt över mig själv som har kämpat så hårt för det jag kom hit för. Det har varit många hårda stunder tillsammans med barnen, med föräldrarna, med vänner, med saknaden till alla där hemma i Sverige, med mina egna känslor och viljor som inte alltid har velat samarbetat med mig. MEN, jag har klarat det och jag har haft det otroligt roligt och jag ångrar inte en sekund att jag lämnade trygga Kungsbacka för ett fartfyllt liv i New York. Med fyra ungar samt två ihjälstressade värdföräldrar.
Tacksam är bara förnamnet för allt jag har fått uppleva, alla fina människor jag har fått möta.
Så mycket energi jag har lagt ner på dessa ungarna, hur mycket jag har gett utav mig själv till dem, till folk omkring mig. Allt har varit värt det. Allt.

Hade avslutningsmiddag i måndags med många fina vänner. Var så himla glad att ha dem där, dock saknades några men det är svårt att få ihop alla.. Bara att säga hejdå till allt och alla var helt heartbreaking. Lärare, vår babysitter, morföräldrarna under jul, alla tränarna på gymmet där jag spenderade mycket tid, mina kompisar och sist men inte minst; min värdfamilj.
Som babysittern next door sa till mig: "We're not designed to make endings in life. If we would, it wouldn't be that hard for us."

Lämnade huset 5.30 igår morse. Sa hejdå till mina små skitungar igårkväll och imorse var det dags att säga hejdå till min värdmamma innan jag och min värdpappa drog iväg i bilen till tågstationen. Maja åkte med oss och vi försökte vara så positiva som möjligt men jag var helt förstörd på tågresan efter att ha vinkat av de båda. Min värdpappa hade tårar i ögonen när dörrarna stängdes. Den tuffa men ack så snälla man visade sig från en sida jag aldrig har sett förr.
Maja och jag har haft den senaste veckan med uppladdning utav vår separation...

Nu är jag, Josefin och Malin i San Diego där vår resemånad börjar för att sedan ta oss runt på the West Coast. Jag, Josefin, Malin, Freja, Jonathan och Filip är resegänget. De tre sistnämnda kommer vi möta upp imon i Los Angeles. Jag ska njuta, njuta så förbannat mycket. När jag landar i Sverige igen är jag redo för nya äventyr.

Uppdateringar under resemånaden är garanterat.

Ta hand om varandra!


Likes

Comments