Hej på er!

Idag är det inte en så himla lyckad dag, för min pojkvän blev tyvärr sjuk så han måste åka hem... Jag är såklart förstående till varför han måste åka, men jag blir ändå ledsen. Det är som såhär för er som inte riktigt förstår, alltså inte förstår mina diagnoser, att det finns saker som leder till att jag blir lätt nedstämd och ångestfylld. Jag lider av, sedan jag var liten, separationsångest. Separationsångest är en slags ångest men man vill då inte lämna någon man känner sig trygg och älskar för mycket, jag har just separationsångest över att lämna min sjuka pojkvän...

Jag vet, ni kanske tycker det låter löjligt att jag har separationsångest och gråter över att min kille ska åka ifrån mig... Dock så är det som så att jag har alltid haft separationsångest, så länge jag ändå kan minnas. Jag har pratat med mina farföräldrar också om det, jag minns det min farfar sa till mig när jag nämnde det:

"Du grät alltid när din pappa lämnade dig hos oss, men när du väl skulle också åka ifrån oss grät du också."

Mina farföräldrar har funnits där för mig i vått som torrt, de älskar mig och vill mitt bästa. Det som är värst med att just lämna någon inom min familj eller ens lämna min pojkvän, är ärligt talat inte lätt... Jag älskar min familj, min pojkvän och mina närmaste vänner. Jag har haft svårt i livet, speciellt med separationsångesten. Jag har aldrig vetat hur jag ska göra eller hur jag ska tänka när den väl kommer fram, jag har så svårt att hantera den i vissa situationer när den väl kommer fram. DOCK så kan jag hantera den ibland när jag åker ifrån min pojkvän när jag varit hos honom, men det är fortfarande svårt när jag även har min ångest och oro som bygger upp inom mig mer och mer för varje dag.

DOCK så har jag nog fan världens bästa vän NÅGONSIN! Min bästa vän, Emelie, ska komma över ikväll och hämta mig med sin kille, Andreas, och så ska vi käka pizza och mysa framför animeserier! Det är som så att när min separationsångest dyker upp så kan jag ALLTID ringa Emelie, hon har utbildat sig inom sjukvården och vet då hur hon ska hjälpa mig på bästa sättet som finns. Just idag, behöver jag henne mer än någonsin!

Emelie och jag... Vi har känt varandra VÄLDIGT länge, hur länge är oklart men jag minns när jag träffade henne för första gången. Jag hade friidrottsdag på skolan och jag satte mig vid ett av matsalens bord, i princip satt jag och nästan bara petade i frukosten jag hade tagit till mig. Jag mådde väldigt dåligt i grundskolan, men just den dagen räddade Emelie mig från att vara ensam. Jag satt där vid bordet och bara petade runt min frukost som sagt, men så kom hon fram. Hon var så jävla fin och jag trodde inte att hon skulle prata med mig... Jag hade då under grundskolans tid blivit kallad allt från hora, ful, äcklig groda m.m., men när hon kom fram till mig frågade hon mig:

"Får jag sätta mig här med dig?"

Jag trodde ärligt talat inte mina öron, hon ville sitta med MIG! Jag blev glad förstås och sa såklart ja, efter den frukosten umgicks jag och Emelie hela den dagen! Vi pratade, skrattade och hade hur roligt som helst tills dagen tog slut. Sedan dess har vi varit vänner, och nu... Är hon min bästa vän, nu och fram tills den dagen då vi kanske tröttnar på varandra men det är inte troligt att vi kommer ens bli det. Hon förstår mig, precis som jag förstår henne.

Emelie, jag vet att du läser min blogg dagligen. Jag vet att du älskar mig något oerhört mycket, att du alltid värnar om mig och att jag är din högsta prio varje gång när jag mår dåligt förutom när du väl jobbar då såklart! Men det jag vill säga till dig nu här, i just det här inlägget...

Tack.

Tack för att du satte dig vid mig den dagen.

Tack för att du stått vid min sida i vått och torrt.

Tack för att du kämpat med mig genom blod, svett och tårar.

Tack för alla gånger vi skrattat.

Tack för alla minnen vi skapat tillsammans.

Tack för alla gånger du hjälpt mig upp ur mitt mörka hål.

Och...

Tack... För att just du blev min bästa vän.

Jag älskar dig, Emelie Marie Therese Lindholm från botten av mitt hjärta.

Tack även till er som läser min blogg, jag hoppas ni inte tycker att jag verkar som en "attention whore" (förhoppningsvis..).

Ha en fortsatt trevlig helg på er, för det ska jag ha!

Puss och kram från Zanna <3

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej på er!

DET ÄR ÄNTLIGEN FREDAAAAAG!! Jag har längtat något sjukt till idag under hela veckan, för idag kom min pojkvän för att stanna över helgen! Dessutom kom ju världens värsta snöstorm deluxe på det... MEN JAG ÄR SUPERGLAD ÄNDÅ! I helgen kommer jag umgås med min pojkvän och bara ärligt mysa framför serier säkerligen som vi alltid gör, vi finner det mycket roligare än att gå ut i en snöstorm som denna dag i alla fall!

Men aja, jag hoppas eran helg har börjat bra precis som min, jag myste lite med min katt innan jag mötte upp min pojkvän ganska tidigt i morse runt 10-tiden. Därefter gick vi till affären för att handla lite mys åt oss och när vi väl kom hem så tog vi det lugnt, däremot jag har suttit och skrivit ett mail bland annat, vikt in mina rena kläder, samlat ihop min smutstvätt (för både den smutsiga och den rena tvätten låg EXAKT ÖVERALLT på mitt rums golv!!) samt att jag även hunnit att ta mig en dusch och nu skriver på det här inlägget!

Jag ska i alla fall ha en super rolig helg med min kille och jag hoppas ni, de som läser min blogg, får en superbra helg med! Jag önskar er alla en trevlig helg för nu ska jag ta det lugnt med min kille!

Hörs i morgon!

Likes

Comments

​Hej på er!

Idag är det som så att jag luktar ärligt talat vitlök men är faktiskt jätteglad! Varför jag luktar vitlök är p.g.a. att jag praktiserar på ett företag kallat Projektilen och där paketerar vi allt från kryddor till kort och lite mer därpå, det är seriöst jätteroligt! Jag vet, det låter fett tråkigt att bara packa saker men det är ärligt talat roligt för mig.

Jag älskar att jobba på projektilen men jag är inte anställd, vilket är väldigt tråkigt tycker jag. Jag älskar att åka dit när det är dags för mig att jobba, arbetskamraterna är hur underbara som helst och jag älskar verkligen varje dag som jag är där! Jag är dessutom fortfarande glad även om jag luktar vitlök, jag har ÄNTLIGEN köpt biljetter till LTGS föreläsning "Berättelser från andra sidan"! JAG ÄR SUPERGLAD!!

Tidigare idag när jag slutade min praktik på projektilen ringde jag upp som vanligt min bästa vän, hon är underbar btw och hon har också en blogg som jag kommer länka i slutet av inlägget om ni har lust att kika in och läsa lite om henne, men i alla fall jag ringde som sagt upp henne efter att jag slutat. När jag väl pratar med henne berättar jag om att jag skulle köpa biljetterna till LTGS (LTGS står för LaxTon Ghost Sweden för er som inte vet vilka dem är.) föreläsning, då berättar att dem släppt en video där dem berättar att vissa av deras föreläsningar innan den jag ska på är SLUTSÅLDA!! Jag tänkte bara "SHIT!! Jag måste köpa biljetterna när jag kommer hem DIREKT!!", jag var seriöst panikslagen och trodde att de skulle vara slutsålda bara inom ett par dagar!

MEN jag hade turen och fick tag i 3 biljetter åt mig, min lillasyster på 12 år OCH DESSUTOM älskar LTGS samt till min kontaktperson som ska följa med oss! Jag blev så glad att jag skuttade runt i huset, medan jag vattnade blommorna, som en liten kanin! Jag är jätte taggad att få gå på den föreläsningen, jag har ärligt talat alltid trott på spöken men om inte ni gör det så behöver ni inte det! Alla tror inte på spöken och så är det bara!

Men nu ska jag ta det lugnt och njuta av mitt kaffe innan jag ska göra lite andra saker, ha det så bra så får ni ett nytt inlägg imorgon!

Btw här är min bästa väns blogg: https://nouw.com/mylife98​

Ha det bra OCH EN TREVLIG HELG!

Likes

Comments

​Hej!

Nästan 2 år har gått sedan jag skrev sist på bloggen... Jag kan ju bara säga som ursäkt: jag orkade inte helt ärligt. Jag har haft det svårt den senaste tiden.. Jag har gått igenom så mycket att jag inte ens vet om jag ska skriva ut det, jag känner bara helt enkelt just nu att jag orkar faktiskt försöka utnyttja min passion för att skriva egna texter till att skriva här på nytt igen.


Mitt liv de senaste 2 åren har varit i alla fall jobbigt, frustrerande, känslomässig och så mycket mer. Jag har försökt verkligen att hitta en motivation att orka med mig själv, dessutom hittade jag det där lilla extra för att hålla mig uppe på bättre humör och som hjälpt mig att må bättre än någonsin! Jag mår i alla fall bättre nu som sagt och inte som jag gjorde för 2 år sedan, jag har kämpat något enormt mycket så jag har ÄNTLIGEN tagit mig ur självskadebeteendet jag hade och även mina självmordstankar PLUS ATT JAG ÄR INTE LÄNGRE DEPRIMERAD!!


Jag har tagit mig ur depressionen MEN den har ersatts med EXTREM oro och ångest för så många saker, de sakerna kommer jag skriva om här på bloggen när jag väl känner att jag vill faktiskt dela med mig av det till er som ens vill läsa om mig... Det var också lite därför jag slutade skriva på bloggen, att många inte läste det jag hade att berätta om mig och mitt liv. Många har fördomar om personer med ADHD samt autism, vilket jag inte bryr mig om. JAG personligen orkar ärligt talat inte lägga ner min energi på att bry mig om vad folk tycker om mig och mina diagnoser, jag vill bara bry mig om de personer som faktiskt älskar mig för den jag ÄR och INTE för vad dem tycker om mina diagnoser!


Men jag ska försöka framöver att åtminstone en gång per dag skriva ett litet inlägg så jag får upp en liten sysselsättning åt mig under mina dagar. Hoppas ni läser och delar med er av min blogg OM ni tycker den är bra nog att läsa! Ha det så bra så får ni läsa mer om vad jag gör imorgon!

Likes

Comments

​Hejj på er! ;*

Förlåt, för typ 511:e gången för att inte ha uppdaterat på typ jääääättelänge DX men har haft så mycket problem med min extrem ångest(även kallad panikångest ;P), depressionen och lite med mig själv har haft typ bara en hel tallrik med problem just nu och det kan jag dock garantera är fett tungt att bära på själv eftersom.... jag har ju knappt någon att prata ut med för att allt tar på mina krafter, liksom.. MINA krafter som jag behöver för att kunna orka gå till min kurator på vuxenhabiliteringen och liksom kuratorn på min skola och massa andra vuxna människor som jag ska prata med. Jaja, slutsnackat om mina problem(för stunden XD) jag mår annars för tillfället bra, jag har tagit kontroll över mitt liv och hur jag ska hantera mina problem, ett problem i taget så jag kan fokusera lättare samt jag har ÄNTLIGEN kommit in på vuxenpsykiatriska mottagningen så jag har fått alltså en ny lärare som ska hädanefter få ta hand om exakt ALLA mina mediciner så jag slipper min gamla läkare som inte ens brydde sig om min förfrågan till en ny antidepressiv medicin och ångest dämpande för att allt är så fett jobbigt att hantera så där är även en ytterligare orsak till varför jag inte har uppdaterat bloggen på ett litet tag.

I alla fall, mitt liv börjar ljusna och jag känner att allt är så mycket lättare utan att behöva tänka så inåt helvete på alla problem. Många av dessa problem som har uppstått är såklart även p.g.a. mig själv men jag har lyckats hantera det lite bättre än när det började...(fick grov panikångest över det xc) men med hjälp av några vänner och min familj samt mina handledare på boendet och min mentor på skolan så har jag kunnat hantera det lättare för vissa av mina problem kan jag lägga undan och allt blir lite lättare och jag kan äntligen i vissa stunder tänka på mig! Kanske då tar jag mig en stund själv bara läsa en bok eller någonting som gör att jag kan fokusera på att fixa mig själv inifrån och så jag kanske slipper lida länge till. Men återigen jag har kommit in på vuxenpsykiatriska mottagningen och jag är sjukt underbart glad över det för att jag har fått en ny antidepressiv medicin som ska dämpa min depression, panikångest och även min oro för saker så jag kan lättare hantera stressiga situationer som jag oftast inte klarar av samt att den hjälper då mig att inte bry mig lika stort på om jag är runt okända människor i en sådan stor mängd! :D

Tro mig, det låter värre än ni tror för jag tror säkert att ni sitter och läser detta som om jag bara söker uppmärksamhet eller något liknande men ärligt talat, nej. Jag söker inte någons uppmärksamhet genom att skriva ut om detta, jag bara skriver detta för att detta är ju en blogg och man väljer ju för fan vad man själv vill skriva om och jag valde för idag detta om att berätta om min nyaste medicin! Så om du ogillar att jag ibland skriver om lite väl deppiga saker, sluta läs min blogg då? Det är väl för fan inte så svårt att ignorera mig eller? Men ah, nu tänker jag fortsätta min fredag med en kopp kaffe och en cigg i den varma sköna solen! Ha en trevlig helg hör ni så får vi se när jag skriver nästa gång love you :*

Puss och kram <3​

Likes

Comments

Hejj babes! ;*


Ja, inte så länge sedan jag uppdaterade dock men jaja XD men iaf jag har precis varit iväg på ett flyttningsmöte med min handledare på mitt boende som är specialiserad för de som har funktionshinder och de innehåller 3 stadier:

1:a stadiet - man har handledare där dygnet runt, alltså de sover i en separat lägenhet men hjälper en med lite saker då och då det är typ som städdag eller när man har matvecka som då är mellan måndag till torsdag och helgerna lagar då handledarna maten och man får sköta sitt själv.

2:a stadiet - handledarna bor fortfarande där dygnet runt och hjälper en men då får man själv ​handla när det är t.ex. min matvecka och jag ska handla och då följer dem med mig och handlar MEN jag får en viss s k budget att följa. Jag får då bara 600 kr i matpengar och handla för som ska räcka för maten och frukosten från måndag till torsdag samt frukostar under helgen.

3:e stadiet - då är man mer självständig. man får ta hand om allt i princip själv och man måste då även boka in sig till en speciell tid nere i källaren för tvättstugan och det är samma sak som gäller med budgeten för maten MEN man har inga handledare där på natten utan de är där bara på DAGEN.


Men så ligger det till när det kommer till alla stadier utav boendet som finns och de ligger lite utspritt här i stan och så men aja, iaf det som är den glada nyheten är då att jag i 2:an fick reda på att jag inte fick flytta till 3:e stadiet bland boendena p.g.a. mina vänner som tog med sig alkohol som är strikt förbjudet och det sluta med att jag fick en utskällning av enhetschefen som har hand om alla boenden, jag blev förstås ledsen VÄLDIGT ledsen. Men jag visste själv inombords att det var MITT FEL, de var MINA vänner och inte DERAS samt att JAG hade ansvaret över min lägenhet.


Så jag fick inte flytta vilket som sagt gjorde mig ledsen, så jag har ändå skött min lägenhet som jag då bott i ända sedan förra året ordentligt oavsett om jag skulle hamna på 3:e stadiet eller inte men jag fick sedan en tråkig nyhet om att min klasskompis hade hoppat av skolan och hade flyttat ut ur 3:e stadiet då på boendet och då frågade jag om jag hade chansen att kunna flytta dit och de sa ja så nu på torsdag så flyttar jag ut från 2:a stadiet och in i 3:e stadiet!! :D


Jag är SJUKT taggad att få bo där och hoppas verkligen att jag kommer trivas och fixa det vilket jag vet att jag kommer fixa ;)) men iaf så jag flyttar ut från 2:an och in till 3:an ! :D sååååååååå i morgon så ska jag städa en HEL DEL så det är rent innan jag flyttar ut ^^


Men nu ska jag chilla och ta det lugnt hoppas ni mår bra och har en fortsatt underbar och trevlig kväll! :*


puss och kram<3

Likes

Comments

​Hejj på er :*


Tja... vart ska man börja? Jo, vi kan ju börja med att att jag ska förklara min rubrik varför jag just skrev "umgås med vänner? Nej tack." faktiskt.... Jag orkar inte helt enkelt att umgås med människor längre i princip... jag vill verkligen inte umgås mer med människor under några omständigheter utan tänker då sitta i mitt rum se på film eller t.o.m. plugga? men det är mycket som har hänt och som har lett mig till att jag hellre väljer att ligga i mitt rum i min säng och plugga eller se film för att umgås jag med människor så känner jag mig som det 3:e hjulet varje gång om det är någon mer än bara jag, min polare och en 3:e individ.... Det är även så att jag inte heller haft tid till att uppdatera de senaste veckorna för att jag haft mycket att göra med både skolan och lite andra saker så...


Men tillbaka till varför jag inte heller vill umgås längre, jo det är även för att jag får höra en massa jävla drama runt mig... konflikter hit, konflikter dit, det är ditt fel, det är hans/hennes/den personens fel... JAG ORKAR INTE! Jag blir INDRAGEN utan att jag vill det.... jag mår inte bra alls utav det och därför tänker jag sätta mig i mitt rum och vara där, jo förresten....


Ni som följer min youtube kanal (ni får om ni nu vill lyssna på en knäppgök XD) så kommer jag eventuellt lägga upp en ny video där ikväll som har lite om olika saker att göra :) 


Puss och kram <3

Likes

Comments

​Hejj på er :*


Idag så är dagen bara rent av hemsk... Jag avskyr den här dagen... den började hemskt, kom upp i tid men avskydde allting för somna sent. När jag skulle sedan få skjuts till skolan... så var jag bara allmänt trött... och hörde även att min bästa vän var fett förbannad på mig vet faktiskt inte varför men ah det är väl så helt enkelt men ah... Sak samma med den skiten och när jag väl skulle fixa lite saker på UMO asså skulle fixa p piller och då pratar vi massor och sedan så fortsätter bullshiten och jag berättar för min mentor om det min gamla bästa vän sagt... Jag är rent av sagt upprörd, helt totalt förstörd och mår rent av sagt skit dåligt. Men ah som sagt då så känner jag ju mig totalt nere men väljer hellre att gråta istället för att göra något dumt som att skära sig t.ex. eller till och med läsa, måla, skriva o.s.v. men ah nu ska jag försöka dricka lite te och må lite bättre senare blir väl att plugga som vanligt och kanske en promenad ikväll <3


puss och kram <3

Likes

Comments

Hejj på er <3


Ni är säkerligen nyfikna på titeln jag angett för det här inlägget men det mer intressanta är att, för alla gäller den titeln. Alla har en dag i sitt liv som är mer än bara hemsk. Den dagen som alla kallar "living a nightmare" eller ah, det kallar jag den dagen för alla förutom mig. Jag lever den dagligen i mitt huvud. Visst låter det knäppt va? XD


Men, det är sanningen för att vara ärlig. Mitt huvud är fylld med tankar, jag behöver min musik för att vara lugn, har jag inte musiken så ska ingen vara i närheten av mig p.g.a. att jag sitter och pratar om döden. Hur jag sitter och pratar om det är jag vid fullt medvetandet och jag känner hur varje blodåder i min kropp fryser sig sakta till is, får min hud att bli blå-lila färg och låter min kropp rysa till vid bara blotta tanken av hur skönt det skulle kännas inom vissa områden(snackar inte bara om döden här nu... XD) Redan nu, är min kropp fylld med den lusten för att jag har ingen musik i örat just nu för det enda som kretsar är att vilja mysa ner mig i min säng, ha massa godsaker runt mig och se på film som får mitt hjärta att pumpa snabbare och snabbare.. <3


Ojj... nu kanske jag skrev lite väl mycket som en historia om någon XD oh shiet, men nu ska jag fortsätta min dag så skriver jag senare mina änglar :* <3 puss pååå er<3


Puss och kram<3

Likes

Comments

​Hej på er!


Idag så är det lite bättre jämfört med någon dag sedan<3 Jag har haft det lite upp och ned men jag har klarat mig helt mirakulöst och mår hur bra som helst även om jag hade en fight med min bästa vän igår... Jag och hon bråkar en del ibland men alltid så löser det sig för att vi vet att när vi väl pratar ut så går det bättre och vi förstår varandra ändå att vi båda har det dåligt och vi orkar ibland inte med vissa saker och jag klarar mig inte alltid, utan jag behöver henne med mig oavsett vad som händer i mitt liv.


Men jaja, jag är liksom lite trött för sov rätt så dåligt igår men ändå så är jag pigg och glad så jag klarar dagen säkerligen men ändå har jag ett helvete framför mig, jag mår ju som sagt inte bra så jag ska till UMO för att prata ut där ingen säger ett ljud om man inte gör något mer olagligt så jag går dit för att finna lite ro inom mig och hoppas på det bästa för att vara fullt ut ärlig med mig själv. Jag tror det blir bäst så för mig om jag bara pratar med någon som har den förståelsen... <3


Men hoppas ni mina änglar har en bra dag och mår sjukt bra för vill inte att ni ska tro att jag är ute efter uppmärksamhet just nu utan jag gillar ju att skriva här och berätta om mitt liv som sagt eller hur? Så hoppas ni har en bra dag än så länge men vem gillar egentligen måndag va? Haha, men det bästa är dock att jag har studiedag i morgon och kommer få sova ut! :D YAY! så jag kommer nog sitta och spela mest men ska ju upp vid 9 för min medicin ^^ Jaja, nu börjar jag snart min lektion i historia så skriver nog ett nytt inlägg i morgon så vi hörs på er! :*


puss och kram <3

Likes

Comments