Header


Hej !

Här är klockan halv tio vilket innebär att det bara är några timmar kvar tills flygplanet lyfter!
Jag är redo att komma hem, men samtidigt inte alls...

Hörs om ett dygn eller så!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments


Hej!

Ni vill inte veta vad jag har gjort idag. Titeln ger ju en liten hint. Men jag har faktiskt inte bara sovit och slappat idag! Tog mig ut på en liten löprunda, men för det medta har jag vara legat i sängen och kollat på film. Är på fjärde Harry Potter filmen nu.
Imorgon börjar jag inte förens klockan tre, så tänkte ta mig till stranden och sola lite innan skolan.

Likes

Comments


Hej

Idag har jag, Mélissa och Sofie varit på Taronga Zoo. Jag kände lite att det var ett måste eftersom det ändå är i Sydney. Vi hade det riktigt mysigt även fast vi höll på att flyta bort. När vi gjorde oss i ordning så regnade det och var kallt, så jag och Mélissa satte på oss mycket kläder - dum ide!!


Likes

Comments


Hej!

Ja förlåt förlåt! Jag har inte skrivit på ett bra tag, inte något vettigt iallafall. Har haft mycket i tankarna.
Denna vecka (än så länge) har jag inte gjort så mycket. I måndags och igår började jag sent, Mr skägg hade brytt tre tår under helgen (vet inte om jag sagt det men). Så han hade tagit ledigt idag och resten av veckan. Så idag hade vi en kille vid namn Tom, en rolig prick som ver väldigt bra. Rolig men ändå konsekvent. Älskade hur han kommenterade alla som höll på med mobilerna, de blev helt ställd eftersom ingen annan lärare på hela skolan gör det.
När jag kom hem och under tiden vi åt kvällsmat så "bråkade" jag och Pepito. Mår sämre nu än vad jag gjort under hela resan, men på med teater facet och stå ut i 10 dagar till. ​Bara tio dagar kvar. Det är lika många fingrar som vi har på händerna.

Sedan kom jag även på att jag inte har laddat upp andra delen av min resa (?). Ber så hemskt mycket om ursäkt och lovar att det kommer komma upp så fort som möjligt! Fortsätter med den på direkten!

Likes

Comments


Hej alla! 

Nu är jag tillbaka bakom datorn efter en mycket bra vecka. Vet inte om jag berättade att Jorge skulle komma till Sydney? Han kom i lördags och jag tror jag har hunnit gjort mer denna vecka än vad jag gjort under hela tiden jag varit här. Vi har gjort allt mellan himmel och jord. Manly, svensk/thai/mexikan/italiensk/Kines/japan mat, solat, badat, bränt oss, klättrat harbor bridge - vilket var otroligt roligt! Alla som kommer hit bode göra det! Utsikten är underbar. Vi har även tok tränat trappor, allt från trapporna framför opera huset men även trappor som var väldigt långa och väldigt jobbiga. Vi var till Darling harbor och kollade på fyrverkerierna på Strata day.
Det kommer lite mobilbilder till och börja med, tog inte så mycket kort då jag hade fult upp med att ha roligt istället.

Likes

Comments


Hej! 

Idag i skolan så tror jag att herr skägg gav oss vatten över huvudet. Vi skulle skriva om "Gentrification" - helt lost. Men det gick väl som det gick antar jag. Sedan på Sydney local så gjorde vi ett schema för någon som kommet till Sydney, vad som finns att göra eller vad man måste göra här. Det gjorde vi i två timmar - nödvändigt.
Efter skolan åkte jag hem och skulle ta mig en springtur, såg att det var en storm på väg men tänkte att jag skulle hinna en bit iallafall. Men efter att jag hade sprungit kanske 1 km var det bara att vända. Dyngsur och jag hade mobilen med mig. Regndropparna var riktigt stora.


Likes

Comments


Hej! 

Idag har varit en dålig dag. Jobbig och krävande både i skolan och på psyket. Det ända som var bra idag var ena fotolektionen då Ohnar visade sin utrustning. Han har jobbat som fotograf och gick igenom lite gran om kamrerna. Vet ju ganska mycket men han kom med många bra tips, lite så att fotosuget kom tillbaka!

Likes

Comments


Hej!

Dagen idag har varit krävande.. Gick upp vid sex och tog en löprunda - trodde verkligen att jag skulle dö. När jag kommer hem blir det hårdkörning igen med mina favorit backar.
Jag och Mélissa stannade efter skolan för att jag skulle kunna knäppa lite bilder på stan när det var mörkt. Kreativiteten var inte riktigt där idag men..

Likes

Comments


Hej

Nu har jag kommit på hur jag ska få ut bilderna! Så nu dröjer det inte länge innan nästa del av resan kommer ut. Men nu kommer bilderna från helgen.

På torsdagen gick jag i skolan till klockan två, väntade lite i skolan innan jag åkte till flygplatsen. Sa även hej då till Isabelle som slutade i fredags. Kommer sakna henne, men hoppas vi kommer kunna ses igen i Sverige.
När jag kom till flygplanet var jag en timme för tidig för in checkning. Satt mig och vänta och när tiden väl var rätt så gick det snabbt att ta sig igenom säkerhets kontrollen och allt. Det roliga är att man inte behöver visa passet när man ska flyga inrikes, lite läskigt. Väl där inne så fanns det lite butiker som jag gick runt i. Självklart var flyget försenat med en och en halv timme. Men iväg kom jag. 
Med tre timmars skillnad mellan Sydney och Perth så landade jag där, i deras tid halv 11 på kvällen. När vi väl kom till lägenheten så somnade jag nästan på direkten. 
Dagen därpå fick jag en liten sovmorgon och frukost på sängen - pannkakor, mums! Innan vi gick ut på en liten rundvandring i stan. Inte så stor stad men det var mycket mer liv och rörelse än hemma. Gillar Perth, alldeles lagom. Efter rundturen gick vi hem och jag fick smaka riktig mexikansk tacos, ni vet inte hur fel jag och min familj har gjort i alla år! Efter den utsökta måltiden så åkte vi till Kings park och tittade på utomhus bio - hunger games, sista delen. Men som vanligt så somnade jag efter halva, känner mig så hemsk men jag var så himla trött.

Dagen därpå så var det ju min födelsedag! 21 år. Känns konstigt, känner mig inte en dag äldre än typ 18. Up tidigt för en två timmars lång resa till en liten stad kallad Bunbury. Också en mysig liten stad.
Där åkte vi ut med en båt och simmade med vilda delfiner! Det var den bästa födelsedagspresenten. Den var så nära att jag skulle kunna klappa på den! Helt otroligt. Efter tre och en halv timme ute på havet, som kändes som en, åkte vi och lunch med hans kusin och två vänner. Jättetrevliga och roliga. Efter vi ätit upp maten så var de väldigt misstänksamma. De ställde sig upp och började sjunga och in kom en tårta! Det hade jag inte alls förväntat mig.​
På vägen dit och hem körde vi förbi ett område där det hade brunnit. Vi stannade till och gick ur bilen och trots att det var en vecka sedan branden var så fanns det fortfarande träd som rökte. Vi försökte släcka en liten bit med vi lyckades inte.
Vi stannade även och tittade på en otroligt fin solnedgång!

Likes

Comments


Hej!

Dagen idag har varit bättre än gårdagen men fortfarande inte bra. Meten gör ont och det verkar inte som om den vill bli snäll under den kommande tiden heller.
Dagen började med två general English classes, det har börjat en svensk i klassen - tjoho. Någon att prata lite svenska med i mellan åt. Före lunch och ett pass efter så hade jag fotografi lektion. Den var rolig, är taggad på att börja ta bilder. Jag ska dokumentera Sydney under natten. Har några idéer men vet fortfarande inte om jag ska byta till något annat. Har inte inspirationen just för tillfället.
Efter skolan så åkte jag hem och packade lite. Imorgon åker jag till andra sidan av Australien och hälsar på en vän som jag fick under topdeck resan. Det ska bli roligt, träffas en sista gång innan för alltid. Det bästa är väl att vi ska åka och simma med delfiner på lördag, och det är ju inte vilken dag som helst det heller!

 

Likes

Comments