Hej på er!

Nu är jag hemma i Sverige och i Karlstad.
Vi kom hem igår eftermiddag. Det känns så skönt att vara hemma igen!

Jag vill bara säga tack till er som följt denna blogg, hoppas att det varit någon form av underhållning.

Nu kommer jag sluta att uppdatera här eftersom denna blogg var till för vår resa.

Ha det bra gott folk 🙏

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

  • 168 Readers

Likes

Comments

Nu är det boarding om en timme här i Helsingfors. Vi har väntat i några timmar redan.
Men långflyget gick förvånansvärt smärtfritt. Bi sov i närmre 7 timmar (?!) av 12. Det får man allt vara nöjd med 😃.

Snaaaaart i Sverige 👏👏🇸🇪

  • 197 Readers

Likes

Comments

Hej!!

Nu är det drygt en timme kvar till att planet lyftet ifrån Singapore mot Helsingfors. Vi har varit på flygplatsen i fyra timmar nu hehe. Men det har gått förvånansvärt bra. Jag vet inte om Gustav känner likadant dock... Jag har ju en film att klippa ihop på hela vår resa, och det tar tid och energi vill jag lova 😁. Men kul är det!!

Allt har i alla fall gått bra hittills och vi hoppas på mycket sömn på denna 12 timmars flight😴

Hörs i Helsingfors!

  • 210 Readers

Likes

Comments

Hejsan!

Nu sitter vi och väntar in lunchen på flygplatsen. Taxiresan hit gick smidigt, tog drygt en timme. Planet lyftet klockan 14.15 lokaltid. (Vilket blir 08.15 Svensktid)

Nu kom maten in, vi hörs 🤗

  • 219 Readers

Likes

Comments

Hej på er!

Vi har njutit till max de sista dagarna här på Bali. Inga måsten, bara sol och bad. Några svängar in till stan på moppen, men inget mer ansträngande än så 🙈.

Vi åker taxi från hotellet vid 10 imorgonbitti. Vi kommer vara på resandefot i 36 timmar 😳... Så det är bara att klä på sig det störtat tålamod man har och behålla det under resan. Vi kommer ha sex timmars väntan i Singapore samt ytterligare sex timmar i Helsingfors... Men tillslut kommer vi hem i alla fall. Till Karlstad räknar vi med att vara hemma vid 16-17 den 6 april😊.

Vi är taggade åtminstone, vi har laddat ner ett par filmer som vi kan titta på i mellanlandningarna👍

Hoppas ni längtar efter oss🙊

  • 227 Readers

Likes

Comments

Hej!!

För ungefär ett dygn sedan var vi tillbaka på hotellet efter vår utflykt till vulkanen. Det var ett riktigt träningspass att ta sig upp till den där toppen kan jag säga. Men jag tar det från början.

Vi blev hämtade på hotellet kl 02:30 av en transferbil. Chauffören sa till oss att vi kunde sova lite om vi ville eftersom bilfärden skulle ta en- och enhalv timme. Men vi var för uppe i varv för att sova, och som jag sagt är trafiken galen här... Visserligen inte på natten men det springer omkring vildhundar etc så jag vill allt vara med i svängarna!

Väl framme började vandringen uppför berget. Vi fick varsin ficklampa då det var bäcksvart ute. Första 20 minuterna var det inga problem att gå, det var ju inte asfalterat givetvis men det var nästan ingen lutning uppåt. Men sedan började klättringen. Det var mycket lösa stenar så man fick ta väldigt höga kliv för att få bra fäste. Men vår guid var hjälpsam och hjälpte till om det behövdes. Sen hade jag ju givetvis Gustav och vise versa. Det var en riktigt utmaning, både jag och Gustav funderade på varför man inte hade hjälm på sig, ramlar man så åker man garanterat ner en bit. Vandringen skulle tagit två timmar, men vår guid körde på i dubbelt tempo med oss så det tog en timme. Han verkade mycket nöjd med vår insats väl uppe. Dock fick vi stanna ibland och hämta andan.

När vi kom upp fick vi de bästa platserna för att se soluppgången. Vi kom ju nästan upp först även om vi inte började gå först😎. Vår guid gjorde iordning frukost åt oss. Och vi försökte hålla värmen under tiden, det var verkligen kallt 😁. Tyvärr var det ganska mycket moln så det förstörde endel av soluppgången.

Vägen ner var mycket enklare, tog inte lika lång tid heller. Sedan somnade vi i bilen påväg tillbaka till hotellet, två utmattande människor helt enkelt.

Vi är mycket nöjda med utflykten, roligt att se något annat än en pool om dagarna.

4 dagar kvar till hemresa, heja heja!

  • 284 Readers

Likes

Comments

Hejsan hejsan!

Inatt, ja inatt klockan 2 åker vi på en utflykt till en vulkan. Vi börjar med en bilresa men sedan ska vi gå/klättra upp till toppen av vulkanen och käka frukost samtidigt som solen går upp. Blir förmodligen en riktigt upplevelse 😃. Det är några andra svenskar här på hotellet som hade varit på detta inatt, och de rekommenderade det strakt 👍.

Om bara 5 dagar bär det av mot Sverige. Så vi försöker att njuta extra mycket nu av sol och värme. Men vi behöver inte sticka under stolen med att det ska bli skönt att andas in den friska svenska luften och även känna de kallare vindarna med!!

  • 312 Readers

Likes

Comments

Hejhej!


Idag har det varit rättså dåligt väder, så det har passat bra att hyra moppe. Vi besökte apskogen, och det kryllade av apor! Varken jag eller Gustav har sett apor på det viset, ute i det fria utan några stängel. De var väldigt tama också, hoppade upp på personers ryggar och huvuden, haha 😁. Jag hade med mig en typ av kiwiväska (en sådan som ser ut som en kiwi men så kan man veckla ut den till en väska, mja kanske inte så bra förklarat men hoppas ni förstår). Den tyckte i alla fall aporna var väldigt intressant, en hoppade på den och hängde där ett tag, förmodligen trodde han att det var mat. Man fick inte ta med sig någon mat in, eftersom aporna kommer vilja ta del av det 🙊.

Det var väldigt coolt! 😄

Imorgon hoppas vi på sol! 😎

  • 353 Readers

Likes

Comments

Hejsan!


Ursäkta tystnaden här.
Nu är det kväll här och det blir vår andra natt här på Raya Hotel. Hotellet är fint, men billigare än det vi bodde på i Uluwatu så tummen upp för det.

Igår när vi kom hit tog vi oss in till centrum för att titta runt lite samt äta lunch. Centrum kändes lite mer turistaktigt än vad Uluwatu gjorde, mycket affärer som endast turister är intresserade av etc. Jag tror jag har sagt det förut men trafiken här är verkligen kaos. Det tutas för glatta livet och de kör som galna människor. Gustav hittade sig i alla fall ett par snygga solglasögon, annars blev det inte något shoppat.

Idag har det tyvärr varit lite mulet delvis så det blev lite långtråkigt att sola och bada. Imorgon har vi planerar att hyra en moped här på hotellet. Det fungerar verkligen inte att gå någonstans här, även om det i avstånd inte är långt så sätter man livet på spel och det vill vi inte! Men i alla fall, vi har tänkt oss att hitta ett massageställe (vi spanade in ett igår 🙊). Och sedan ska vi gå till apaskogen där det ska krylla av apor 👏. Spännande spännande! Jag ska ta mer kort då, jag lovar 😄.

Men vi har det bra hur som helst, och vi har ändrat i planerna igen... Det blir ingen Vietnam resa för oss denna gång. Vi känner att 3 veckors semester är mer än tillräckligt för två rastlösa 20 åringar. Vietnam får det bli vid ett senare tillfälle, landet står ju kvar... Om inget väldigt oförutsett händer då 😳. Sååå, vi kommer hem den 6 april!! Och vi det så mycket fram emot det, vi längtar hem båda två. Men vi ska försöka njuta nu av de sista dagarna här och sedan blir det Sverige för hela slanten😄😄.

  • 369 Readers

Likes

Comments

Hejsan!

Idag har vi som sagt fått oss varsin manikyr, det blev en ljusgrön/mintgrön färg för min del💅.

Idag planerar vi att ta oss till stranden som ligger nära oss. Men det får bli först i eftermiddag eftersom det är flod på förmiddagen och ebb på eftermiddagen. Det är knappt någon strand där när det är flod nämligen. Så lite poolhäng till att börja med!

Bara 2 dagar kvar här i Uluwatu nu, sen blir det Ubud.

  • 412 Readers

Likes

Comments