Jag har klurat och tänkt på hur man ska kunna bidra till musikhjälpen på ett roligt och bra sätt. Jag har ju tänkt ta lite vintervila från lydnad och fokusera på roliga övningar som stärker relationen mellan mig och hundarna. Som är lätt att göra ofta, där man är och som inte behöver bli ett stort projekt med att ta sig iväg till hallen etc.

Då kom jag på det, vi ska lära oss ett nytt trick per dag och sen ska vi göra allt ihop sista dagen. Det kommer bli riktigt roligt och jag hoppas verkligen att ni vill vara med och bidra till musikhjälpen med årets tema "barn är inte till salu".

Min och hundarnas insamlingsbössa finner ni här: http://bossan.musikhjalpen.se/insamling/ett-trick-om-dagen

Jag hoppas också att fler hakar på och också vill lära in ett trick om dagen med sin/sina hundar. Så kom igen och haka på :) Det kommer bli magiskt roligt!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag hade bestämt mig för att den här bloggen skulle vara min positiva kanal där jag delar med mig av allt det roliga och tokiga som händer i min och hundarnas vardag. Där man som läsare kan sitta och flina, finna pepp och känna en igenkänningsfaktor.

Men denna vecka har inneburit totalt kaos. Det har varit sjukdomar som har satt skräck i mig, galenskaper på andra sätt och dödsfall i familjen. Hela mitt inre har svajat och stormar än. Min stackars sambo har fått stå ut med mycket och igår när allt föll så kunde inte ens han ta emot mig.

Men det fanns en som inte vek sig, som fångade upp mig i mina tårar, som la sig nära och bara fanns. Han lyssnade på mitt hulkande och slickade bort tårarna allt eftersom dom rann ner för mina kinder. Han var och är min trygga klippa som älskar mig hur kaos jag än är. Han ger mig hela sin själ och bevisar gång på gång att han är min bästa vän.

Du är min bästa vän Orion, igår, idag och imorgon!Likes

Comments

Idag hände det nått... Nått som ger mig ett leende från öra till öra, som ger mig en pepp som inte går att beskriva med ord...

Jag ska ta allt från början så ni hänger med i svängarna (ibland kan det minst sagt svänga ganska fort med mig).

Jag har alltid brunnit för lydnaden. Jag har trott att det är där jag hör hemma. Jag har sett det som ett ställe där jag kan glänsa och verkligen få nytta av min positiva syn och tänk. Jag som individ ser alltid nått positivt med allt och jag har verkligen försökt att få ut detta i min träning.

Men när jag skaffade min första malle gick nått fel. Jag fick hjälp av folk som verkligen gav både sin tid och sitt hjärta till att lära mig vad dom trodde var rätt. En träning som innebar väldigt snabba kast mellan känslorna... Och där man inte alls alltid var rättvis mot varken sig själv men framför allt inte hunden. Mina känslor har lätt svallat över och när frustration och irritation kommit så har jag blivit lärd att det är okej att visa detta för hunden och därmed ta in dom känslorna i min träning.

Jag har på senare tid hittat en underbar instruktör och vän som kastat ikull mig totalt. Det hon sa åt mig innan vi började med träningen var att jag behöver nolla allt jag kan och tror, för att kunna se på saker på ett helt nytt sätt. Jag har slitit med både kropp och knopp för att göra detta...


Den här helgen skulle jag hjälpa freestylegruppen i min lokalklubb med en kurs för nybörjare i freestyle. Igår när det var infokväll så var det två ekipage som inte kom.... Jag fick chansen att gå kursen med Orion istället för att gå som åhörare. Och idag är jag så enormt glad att jag tog den chansen!

Idag har helt plötsligt allt visat sig från en annan sida... Det har varit roligt att träna från första sekunden som vi började med trickträningen. Orion har lärt sig varenda trick vi fick i uppgift att göra. Han har gjort saker tillsammans med mig som jag inte trodde var möjligt. Och det bästa av allt, både han och jag hade svårt att sitta still mellan passen för att vi ville ut och träna tillsammans! Idag var första gången sedan jag hade min första malletik som jag tävlade lydnad med som jag kände att allt har verkligen en mening. Jag kände mig så hemma!


Varför jag blottar mig själv om hur jag tidigare tänkt och lärt mig i min träning är för att jag tycker och tror att sanningen inte alltid kommer upp till ytan. Man vill såklart alltid visa sig från sin bästa sida, så även jag. Men jag tycker det är viktigt att visa upp att allt inte alltid är perfekt, att vi alla lär oss nya sätt att träna hund och hur vi ska göra med vår kompis på andra sidan kopplet. Och om det så bara är någon som känner igen sig och därmed också vågar erkänna för framför allt sig själv att man inte alls gjort saker på ett schysst sätt mot sin hund så gör det mig magiskt glad. Det är aldrig för sent att lära om sig och bryta dom mönster som bara ledde oss till en viss nivå både i träning och relation.Likes

Comments

Dags att presentera nummer två... Carly, Harmony Hill's Shake And Bake, 7 år gammal. Carly kom till oss på försommaren som en present till lillhusse i familjen, och hon tog oss alla med storm. Lotta och Gisli har flera gånger om förklarat hur speciell den här damen är för dom och det var nog inte ett lätt beslut att hon skulle få flytta till oss. Men Carly behöver få vara den drottning hon är. Hon behöver uppmärksamhet, fokus och få ta plats och det är inte alltid den tiden och möjligheten finns när man bedriver kennel, har småbarn och jobb som ska underhållas och skötas.

Så vi tog oss en tripp till Östersund jag och lillhusse och hämtade hem henne (hon var där på lån medans en väns fodertik var på östra greda för att valpa), och oj vad hon har tagit oss med storm! Hon är inte smart denna dam när det kommer till träning, och hon har sällan koll på vart hon sätter tassarna och i vilken ordning men hennes personlighet är magiskt underbar!

Så med andra ord är Carly lillhusses första egna hund och är mest bara med, blir älskad och fostrar grabbarna grus i familjen och även mig i min mammaroll stundtals.Likes

Comments

Jag tänkte att jag skulle presentera min allra bästa vän, Orion. Orion heter egentligen Östra Greda Rigel Bright Of Orion och är snart 2 år gammal.

Orion kom till mig i februari - 17 av en slump. Jag som tidigare haft malle men då inte hade någon hund alls skulle inte ha några fler hundar. Jag skulle inte alls fortsätta då mitt 2016 innebar att alla mina hundar ryktes ifrån mig.. Men Orion tog mitt hjärta med storm, precis som han gör med dom flesta. Han är en studsande pälsboll av glädje som har öppnat mina ögon för väldigt många nya sätt att tänka. Han är en känslig pojke som har lätt för att visa sin sida som drama queen men han är samtidigt en pojke som spottar i nävarna och tuffar till sig om han måste (visade han på sitt MH).

Orion är den hund som jag kommer satsa på i tävlingslydnaden. Vi kommer kunna gå långt där han och jag om bara jag inte stressar på och blir för tävlingsinriktad. Utan att jag faktiskt går in och hjälper honom när han behöver och underhåller vår kunskap med mycket träning.

Orion är också den som ger mig flest gråa hårstrån. Han har förstört många saker här hemma, han studsar på folk helt från ingenstans och är allmänt flamsig. Men i allt det här så är det också han som ger mig det största skrattet. Jag vet inte hur många gånger jag ringt till min uppfödare och det slutar med att vi viker oss dubbla av skratt på varsin sida av telefonen för när man väl tänker efter så är Orion norrlands bästa komiker som aldrig lämnar sin publik besviken.


Likes

Comments