IF YOU FALL

I'LL BE THERE

- FLOOR

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

1. Life is worth living - Justin Bieber

2. Hurt - Christina Aguilera

3. Hello - Adele

4. Next to you - Chris Brown ft. Justin Bieber

5. All of me - John Legend

6. Fast car - Tracy Chapman

7. Halo - Beyoncé

8. Believe - Justin Bieber

9. Be alright - Justin Bieber

10. Jar of hearts - Christina Perri


Så! Det var alla för idag! Hoppas ni fick en ny favoritlåt.

// <3 Sånger

Likes

Comments

QUIZ

Har du koll på alla filmer och böcker? Testa dig själv och se hur bra du är! Lycka till! Jag kommer citera olika meningar från en film eller bok, och du, som läsare, ska försöka gissa vilken bok/film det är. Jag kommer att växla mellan svenska och engelska citat:


1. "I must not tell lies"

2. "No Sam, It's you"

3. "Fear doesn't shut you down, it wake you up"

4. "Ett litet faktum. Du kommer att dö."

5. "Each day means everything's possible again"


Så! Det var alla för denna gången, jag får se om jag hinner med att göra ett nytt quiz nästa gång. Om ni kan svaren får ni gärna kommentera nedan och om ni vill kan ni också trycka på gilla-knappen.

// QUIZ-ÄLSKAREN

Likes

Comments

ÄT VEGETARISKT!


Hej, jag tänkte argumentera om varför man ska äta vegetariskt. Själv är jag inte vegetarian, men det är ett väldigt stort mål för mig. Vegetarian innebär att man inte äter fisk, kött, skaldjur eller fågel.


Mina argument är:


1.

Det djuret du äter har inte behandlats särskilt bra. Det finns många bönder utomlands som ger hormoner till sina köttdjur så att de ska växa snabbare. Den senaste tiden har man pratat mycket om det danska köttet. Det är ett exempel på det. Eftersom många affärer i Sverige importerar kött från andra länder leder det till att du får i dig dåligt kött. Det är för det första inte bra för djuret, för det andra inte bra för dig.


2.

Sedan har vi också miljöfrågan. Tror ni att köttindustrin är bra för miljön? Nej, det är den verkligen inte. Det är vetenskapligt bevisat att när man transporterar kött slösar man 10 gånger mer energi än när man transporterar vegetariska produkter. Det beror också på att köttet är importerat från andra länder. Eftersom köttet är importerat från andra länder innebär det att köttet måste fraktas längre och det leder till att det slösar på mer energi. Visste ni att vi i Sverige har ökat köttkonsumtionen med 50 % under perioden 1990 - 2005, vilket leder till att utsläppen av växthusgaser har ökat med 51 %.


3.

Alla ni här som tror att protein bara finns i kött, ni har fel. Det finns protein i många vegetariska produkter t.ex bönor, linser, sojaprotein och svampprotein finns också, ett exempel på det är quorn. Ett exempel på sojaprotein är sojabullar och sojafärs. Du får i dig lika mycket protein av det som du får av kött, dessutom mår du mycket bättre av det. Har ni tänkt på att de flesta sopporna är vegetariska, där har ni ett exempel på att det finns väldigt många olika vegetariska rätter. Därför borde det inte vara så svårt att bli vegetarian egentligen, det är bara vi människor som tror att vi inte kan leva utan kött, men det kan vi visst. Har ni någon gång tänkt på att när vi äter kött, äter vi ett dött djur. Kött hade inte varit gott om vi inte hade stekt eller kryddat det. Det är tack vare det som vi tycker att kött är gott, men i verkliga fallet ligger det ett dött djur i vår tallrik.                            


4.

Djur är gjorda för att äta gräs, men om alla djur skulle beta och äta som de var gjorda för så skulle vi behöva mer än ett jordklot för att få plats och mat så att det räckte åt dessa djur. Många bönder ger därför istället majs och sojabönor till sina djur, eftersom dessa grödor är enkla att producera och billiga att köpa. För att kunna odla tillräckligt mycket soja för att det ska räcka åt djurfoder så behövs enormt mycket odlingsmark. Denna marken får man genom att hugga ner regnskog. 91 % av all regnskog som vi hugger ner sker pga odling av djurfoder (alltså exempelvis soja). Om regnskogen försvinner innebär det att många djurarter förlorar sina hem och på lång sikt dör ut helt.

Likes

Comments