Idag så har min dag bestått utav lite olika äventyr med mina två systrar och två utav mina underbara vänner. Runt klockan halv två så satte vi oss i bilen och så körde jag till gamla Linköping. För att vara första gången som jag kör i Linköping så hittade vi dit väldigt fort, den enda missen som jag gjorde var att jag missade avfarten i en rondell så vi tog ett ärevarv runt och sen svängde av. Jag och mina vänner drog direkt till Cloetta boden och bunkrade upp med choklad så att det räcker för ett bra tag. Efter det så tog vi en promenad genom gamla Linköping och hittade ett litet kafé där det blev lite att dricka och glass.
Sedan mötte vi upp mina systrar och drog vidare till Ikea, det blev den vanliga rundturen som slutade med mat!
Efter maten så gick vi ner på plocka själv lagret och då fick jag tag i mina standard köp efter varje Ikea besök, sängkläder och en kudde. Fattar inte varför eller hur men varje gång som jag är på Ikea så kommer jag ut med dessa saker.
Lite efter fem så började vi röra oss hemåt igen, på vägen hem släppte vi av en passagerare men vi andra åkte hem till oss och bara låg i ute soffan och bara chillade tills det var dags att åka in till stan för en biokväll.
Så ikväll vart det central intelligence vilket var en sjukt rolig film, den rekommenderar jag verkligen.
Har även försökt att maila med host mamman under dagen/kvällen men jag har fel email adress så får ringa CC imorgon och kolla om dom kan hjälpa mig.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​Jag har fått min första match! 

Det känns helt sjukt och jag kan knappt fatta det, allt gick så fort. I går kväll satt jag och kollade på full house och målade i en sådan där relax målarbok och bara känner att min mobil vibbrerar. Kollar på den och ser att ett +1 nummer ringer och fattar ingenting, så jag slänger av mig mina hörlurar, svarar och får höra: Hi I have a host mom on the line for you are you avalible for a call right now? och jag som inte ens vet om att jag har blivit matchad frågar så smart som jag är: What have i been matched or something?

Hur dum får man va? 

Så jag hade ett samtal med host mamman och det visade sig att dom hade en dotter på 11 år. Familjen lät helt underbar och jätte trevliga. Men dom hade redan en au pair så dom behövde inte någon fören i januari och jag hade hoppats på att åka redan nu i höst. (DRÖMMAR) Men eftersom allt gick så fort så visste jag inte vad jag skulle säga så jag sa som det var att detta var min första match och jag vet inte hur sådant här ska gå till och att dom lät jätte intressanta men om det gick bra att vi inte bestämde något nu utan om det var okej att jag tog deras email adress så att vi kan hålla kontakten även om jag kollar vidare på andra familjer och dom andra au pairer. Vilket var helt okej, det kändes så skönt att hon förstod vad jag menade och att jag får ta lite tid på mig.

Så vi får se hur det blir men nu så har iallafall mitt äventyr startat på riktigt.

Likes

Comments

​Tänkte att jag skulle ta och förklara varför jag har valt att starta en blogg och den anledningen är inte bara att min lillasyster tvingat mig att skaffa en utan också för att jag har valt att bli au pair.

Så här kommer jag att skriva om allt det roliga som kommer att hända mig, både för er del men även för min egen del så att jag kommer kunna se tillbaka på denna tid. Självklart så kommer jag alltid att minnas men det kan vara kul att gå in och läsa om hur man kände just när man skrev ner det, låter det logiskt?

Jo som sagt så har jag ju valt att åka iväg som au pair i ett år, att leva och jobba ett år i USA. Allt började i maj när jag gick på ett informationsmöte på Cultural Care Au Pair och tyckte att det lät super kul! Jag började att kolla mer på deras hemsida och så började jag med min ansökan. Jag blev helt klar med min ansökan för ungefär två/tre veckor sedan, jag var klar tidigare men ville inte skicka in den före jag hade mitt körkort men så fort det blev klart så skickade jag in den och hamnade då i matchningsprocessen. 

Matchningsprocessen är det som jag är mest orolig för, tänk om jag blir matchad med en toppen familj direkt, ska man tacka ja för att det kan vara the one eller ska man tacka nej för att det kanske finns någon bättre? Hur vet man när det är rätt? Hur många matcher är det normalt att man får innan man hittar sin host familj?

Så jag hoppas att ni vill stanna kvar och läsa om hur denna resa kommer att gå till.


Likes

Comments