Header
Au pair i Australien

När vi kom fram på Nya Zeeland så åkte vi direkt för att hämta ut en lagom stor husbil som skulle bli vårt hem för de kommande veckorna.

Dagen innan vi kom så hade det varit en jättestor storm och det hade ösregnat jättemycket. Det var en väg som var avstängd, men vi såg att en bil körde in där så vi körde efter och det ångrade vi lite senare. Efter vi hade kört en bit på den vägen så blev den så smal det inte gick att vända så vi fortsatte och kom fram till ställen där halva vägen hade rasat ner och det var ett stup under oss. Vi hade ju dessutom inte den minsta bilen så skakande körde vi så långt ifrån stupet som det gick och hoppades att det inte skulle rasa när vi körde där. Som tur var så hände det inte men vi bestämde oss för att inte köra in på en avstängd väg igen och riskera våra liv! Både pappa och jag var så chockade och skakande att vi glömde ta bild på det!

Vi såg även hus som hade fått översvämning och blivit förstörda i stormen, ett hus hade vatten upp till nästan halva huset!

På bilden syns det att en väg är helt täckt av vatten, det var säkert 10 cm djupt så det var ju inte det lättaste att köra där. Tur att min Kung fixade det!

Dagen efter så åkte vi norrut mot Cathedral Cove vilket var helt magiskt!

Denna campingen var ganska mysig, den hade en fin pool med utsikt över bergen och även en naturligt varm källa.

Väldigt mysigt att köra på sådana här vägar.

Vi åkte till en stad som hette Rotorua som är känd för att ha varma källor och gejsrar. Först såg jag rök på jättelångt avstånd och frågade pappa om det brann eller om det var gejsrar, ingen av oss trodde att det var gejsrar eftersom det var mitt inne i en stad, men när vi kom närmare så visade det sig att det var vattenånga från 30-meter höga sprutande gejsrar. Det trängde sig till och med upp vattenånga från trädgårdarna.

Vi åkte till en sjö som var så varm att den nästan kokade.

Vi fick även se kokande lerpölar.

Här är vi vid Huka Falls.

Vi gick en trädtoppspromenad högt uppe i trädtopparna! Först gick vi på kvällen när det var mörkt, då hängde det en massa fina lampor i träden.

Dagen efter gick vi också så att vi fick se det när det var ljust ute.

Här är vi vid Champagne pools, den heter så för att det bubblar precis som i ett champagneglas.

Här vill man verkligen inte bada!

Vi såg en sjö som var helt grön...

...tills vi såg denna som var RIKTIGT grön. Det såg inte ens äkta ut, men det var helt naturligt färgat av kalksten. Sjön kallades för Devil's bathtub, fast jag kallar den avocado lake.

Jag tog vaccin mot Tyfoid och den andra vaccinsprutan mot Hepatit A och B som behövs till Asien.

När vi åkte genom Nya Zeeland så fick vi se en hel del får. Det var så många överallt, och många hade rymt också. Här på bilden har några får rymt från sin hage.
Jag läste att det finns 4 miljoner människor i Nya Zeeland medan det finns 40 miljoner får, det vill säga 10 får per person!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Vi kom hem till Melbourne dagen innan nyår och det nyår året firade vi in med Nora och Dinah.

Natten avslutades med ett kvällsdopp i spa:t. Man kan alltså värma upp en del av av poolen så att det blir en bubbelpool!

På nyårsdagen åkte pappa, Fia och jag till Lorne och bodde på ett vikdmarkshotell. Det levde verkligen upp till namnet eftersom vi fick se kängurur hoppa nedanför balkongen och vi fick alltid besök av Kakaduor på balkongen.

Vi bodde i ett tält men det var fullt utrustat med både toalett, dusch och kök vilket var väldigt häftigt!

Titta vilka fina hus det finns i Lorne!

Vi åkte på great ocean road vilket var en väldigt fin och snirklig väg längs kusten!

Vi såg ett kängurudjur längs vägen, men vi har inte riktig koll på exakt vilken typ det var men antingen quokka eller wallaby.

Vi fick även se en vild koala!

Titta vilka fina fåglar!

Vi åkte till the twelve apostles vilket var helt magiskt!

Efter två nätter i Lorne så åkte vi tillbaks till Melbourne igen. Sista kvällen köpte vi en avocadosmoothie som jag och Becky alltid drack och Fia så gärna ville prova!

Dagen efter så var det dags att säga hejdå till Fia vilket var väldigt jobbigt men jag är så glad att jag fick 3 underbara veckor med henne! Sedan bar det vidare till Nya Zeeland för mig och pappa vilket jag skriver om i nästa inlägg!

Likes

Comments

Vi åkte till Sydney några dagar innan julafton, så det fanns såklart en massa julgranar och julpynt i staden.

Här är min fina Fia framför Opera Huset, och jag tog även en närbild på hur kaklet (från Höganäs) ser ut.

Här är min Kung, Fia och jag.

Vi gick till Botaniska trädgården i Sydney och hittade dehär sötnosarna. En av fåglarna ville inte flyga av från Fias huvud så hon gick runt med den ett litet tag.

Vi smakade krokodil- och kängurugrillspett. Det smakade lite annorlunda men jag föredrar nog "vanligt" kött.

Vi åkte båt till Manly Beach och fick jättefina bilder på Opera huset.

Detta är en väldigt fin vy från Watson Bay.

Här är några kvällsbilder på Opera huset och Harbour Bridge.

Dagen innan julafton så hämtade vi ut vår husbil som vi körde i under några veckor framåt.

Julafton firades i Blue Mountains vilket var väldigt mäktigt!

Vi åkte linbana över trädtopparna.

Och världens brantaste tåg.

Julaftonskvällen firades i husbilen med lite paketöppning och kängurukorv istället för prinskorv!

Jag sa till Fia att se naturlig ut på bilden, såhär blev resultatet:😂

Grillmästaren nummer 1.

Grillmästaren nummer 2.

Vi fick se världens finaste regnbåge, och nog väldens bredaste också!

Vi åkte till ett Wild Life sanctuary där vi fick träffa både kängurur, koalor, emus och en massa andra djur!

Lite julkänsla fick vi i alla fall!

Här är vi i Surfer's paradise.

Sedan var det dags att bege sig tillbaka till Melbourne igen och då åkte vi igenom den här fina tunneln.

Likes

Comments

Jag har varit väldigt dålig på att uppdatera bloggen, men jag har varit på resande fot och är det fortfarande så jag har knappt haft tid.
Men jag tänkte i alla fall berätta om när pappa och Fia kom och besökte mig i Melbourne.
Just den dagen hade jag och Matilda bakat pepparkakshus på förmiddagen, vi hann inte riktigt klart utan skulle fortsätta dagen efter.
På eftermiddagen så körde jag Matilda till en kompis för att hon skulle sova över hos henne, sedan tog jag mig direkt till flygplatsen för att möta upp pappa. Jag stod och väntade ett tag och funderade lite på hur glad jag skulle bli över att se honom igen, och så tänkte jag bara lite snabbt att vad roligt det skulle ha varit om Fia kom eller överraskade mig, men trängde snabbt bort den tanken för jag visste ju att det inte var sant. Efter ett tag så ser jag pappa och så springer jag fram till honom och helt plötsligt står Fia där och jag börjar skrika! Det var så overkligt, jag hade så många tankar i huvudet och jag förstod verkligen ingenting! De hade hållt det hemligt i flera månader och tydligen så har de försagt sig flera gånger utan att jag har märkt något. Men jag tror också att det beror på att jag inte har velat ens tro att den möjligheten skulle finnas. Varje gång den tanken kom så slog jag bara bort den. Det var i alla fall jätteroligt att träffa pappa och Fia och ha några veckor tillsammans med dem i Australien, mitt andra hemland!

Vi gjorde en massa grejer tillsammans, här är vi i St Kilda efter att ha kollat på pingvinerna.

Kvällsdopp i poolen är inte helt fel.

Helgen efter att Fia och pappa kom så åkte vi till Lorne där familjens sommarhus ligger, vi åkte till ett fint vattenfall och badade i havet.

Detta var första natten, det syns inte så tydligt vems hand som är vems men jag har min hand under Fias huvud💖

Vi åkte till Queen Victoria Market och köpte souvenirer och frukt.

Här åt vi utanför ett ställe med en massa apelsiner!

Vi gick på en guidad tur i Melbourne så att de fick se min fina stad!

Såhär såg huset ut på kvällen under julen, det var så mysigt!

Matilda, Fia, pappa och jag åkte till ett ställe som heter Artvo där det finns en massa 3D-målningar på väggarna.

Vi gick till Holy Bowly som Fia jättegärna ville prova!

Här är resultatet av pepparkakshuset som vi gjorde som Fia också hjälpte till att göra!

Vi drack varm choklad (även om det var varmt ute!) och det var perfekt eftersom det fanns koppar med allas favoritfärg. Blå till Matilda, rosa till Fia och lila till mig. Vi grillade också marshmallows i köket! Lite busig får man vara när det var sista kvällen som jag skulle lägga Matilda.

Här är vi påväg till Sydney, men det får ni läsa mer i nästa inlägg!

Likes

Comments

Andra sommarlovsveckan åkte jag och Matilda till ett jätteroligt klätterställe med en massa häftiga väggar.

En kväll så var det Christmas Carols i en park. Det var hur mysigt som helst! Man satt på filtar och hade picknick och det var hur mycket folk som helst! Hela gräsmattan var helt täckt av picknickfiltar, och så spelade de en massa jullåtar i solnedgången!
Här är Matilda och hennes kompis Hayley.

Uppträdandet avslutades med fyrverkerier som var helt magiskt!

Matildas kompis Lottie kom hem till oss en dag för att bada i poolen! Hon skulle bestämt sätta på sig solkräm själv och tyckte att detta var alldeles lagom!😂

På Lucia så åkte jag, Nora, Dinah och hennes värdbarn Iris till svenska kyrkan för att titta på luciatåget. Det var jättefint men det blev oerhört varmt i kyrkan!

Likes

Comments

I onsdags började Matildas sommarlov vilket betyder att vi hänger tillsammans hela dagarna och hittar på en massa roligt tillsammans!

Så igår (onsdag) kom hennes kompis Lottie hit och vi gick till ett ställe där vi målade på keramik, tredje gången för mig detta året! Jag älskar det! Jag visar resultatet nästa vecka när de har glaserats och vi kan hämta dem!

Sedan badade tjejerna i poolen i flera timmar!
Jag tog hand om Matilda hela kvällen eftersom föräldrarna jobbade sent. På kvällen efter middagen så ville jag och Matilda gå på en kvällspromenad och bestämde oss plötsligt för att gå barfota ner till stranden. Det råkade bli lite senare än planerat men det är ju ändå sommarlov så det spelar inte så stor roll!

Idag så åkte jag och Matilda till Melbourne Zoo vilket var jätteroligt!

Vi har satt upp julgranen, det kändes väldigt konstigt att sätta upp den mitt i sommaren kan jag säga!
Titta också vilken fin belysning som vi har på huset!

Vi har ju våren lilla Elf on the shelf some gör bus varje natt, så här har vi några:

Likes

Comments

Jag tänkte visa allt julpynt som har kommit upp i stan! Det känns väldigt konstigt att gå runt i shorts och linne medan det är 35 grader och sol samtidigt som det snart är jul! Det är en väldigt rolig upplevelse även om jag tycker att mörker och kyla hör julen till så är det roligt att få se hur det är att fira jul på andra sidan jordklotet också!

Jag och Matilda (mest jag😜) ritade med kritor på marken! Jultema hade vi!

Idag så var jag och Dinah i Svenska kyrkan och volontärarbetade på skandinaviska bazaaren. Tyvärr så har det kommit in ett stort oväder över Melbourne, så det ar regnat ganska mycket! Men det kändes exakt som svensk sommar idag!

Vi fick i alla fall ansvar för djuren, det fanns en ko, gris, getter, får, höns, kycklingar, gäss, råttor, kaniner och marsvin. Vår uppgift var att ta upp kaninerna och marsvinen så att barnen kunde klappa och hålla dem!

Det var även ett luciatåg som sjöng några sånger! Fast det kommer vara ett större luciatåg den 13de vilket jag givetvis kommer titta på!

Det såldes också en hel del svenska och skandinaviska grejer!

Jag har också fått en adventskalender av familjen! En leksakskalender fick jag😂 Det tyckte Matilda att jag behövde! Så nu får jag suddgummin och linjaler och en massa saker varje dag!😂

Vi har även fått en liten Elf on the Shelf some har flyttat in hos oss! Matilda döpte honom till Mistletoe, och han ska göra bus varje natt!

Likes

Comments

Titta hur fin himmeln var en kväll!

En dag kom min tyska kompis Larissa hem till mig och jag fixade pannkakor och smoothie.

Titta den här häftiga smoothiebowlen som är blå!

Jag har ju glömt att visa hur Australienska dollar ser ut. De är gjorda i plast för att alla surfare ska kunna ha med kontanter när de surfar!

En dag så åkte jag och familjen till Ikea, och titta vilken stor penna vi hittade!
Matilda var även med i en tävling där hon kunde designa ett gosedjur, och om hon vinner så kommer hennes gosedjur att säljas på Ikea!

En dag så åkte jag och Matilda till en matmarknad som låg i närheten. Hon åkte också en karusell!

En dag så åkte Kate, Matilda och jag till Melbourne Cup som är ett av världens största hästrace. De flyger över hästar från hela världen! Det var riktigt häftigt att vara där och alla var så finklädda och bar en fin hatt!

Vi hittade en jättefin lång alé som var hela fylld av rosor!🌹

Jag och min kompis Dinah var på en picknick med en massa andra svenskar!

Jag åt en supergod frukost med mina tyska kompisar Larissa, Cindy och Lena! Titta vilka fina kaffekoppar!

Jag och Nora åkte till Noodle Market där vi köpte en puffle - puffy waffle!

I Australien säljer de både katterungar och hundvalpar i djuraffärer.

Matilda och jag gick ett varv runt kvarteret för att hitta fina blommor som vi samlade i en kokosnöt🌸🌼🌺🌴

Jag och Matilda rensade hennes skåp i skolan eftersom hon snart får sommarlov, och titta vilken fin teckning jag hittade som hon hade ritat i skolan! Då blir man varm i hjärtat❤️

Jag i Noras bil! Inte helt fel att åka cabbe längs Australiens kust! Men jag kan säga att det var extremt varmt, det lilla som det fläktade var inte ens kallt utan den kändes som en varm hårfön!

Dinah, Nora och jag på Queen Victoria Night Market!

Likes

Comments

Förrförra helgen så åkte jag och familjen till Yarra Valleys som är jättefina vingårdar en timme från Melbourne.

I söndags så åkte jag, Nora och hennes pojkvän till Hot Springs som är varma källor. Det var verkligen jättefint där!

Det fanns säkert över 20 pooler med olika temperaturer. Här är en fotmassagepool där man gick på stenar med olika struktur för att massera fötterna. Här fanns även en grotta som man kunde sitta i.

Högst upp så kunde man se solnedgången, men eftersom det var så molnigt den dagen så såg vi tyvärr inte den!

I tisdags så var det ju halloween, då fixade jag en läskig lunchbox till Matilda.

Efter skolan så åkte vi hem till Matildas klasskompisar Rose & Gen som också är enäggstvillingar! Vi hade åkte dagen innan för att köpa tröjor och sedan sydde vi fast spökögon och pumpaögon av filt.

Här pyntar jag, Matilda och hennes kompis Hayley inför festen.

Det fanns mycket mat, godis och pyssel!

Det fanns även en spökpiñata som barnen fick slå.

Likes

Comments

Nu har jag äntligen hunnit skriva om min resa som började i Alice Springs som ligger i mitten av Australien och som slutade i Adelaide i södra Australien. Det var en väldigt bra resa trots de 1500 km som vi åkte på de tre sista dagarna av turen!
Lördagsmorgonen började tidigt då vi alla skulle upp och iväg till flygplatsen. Vi åkte i en jättestor uber till flygplatsen.

Sedan började resan för mig. När jag satt i flygplanet så såg jag rosa sjöar, det är ingen jättetydlig bild men ändå väldigt häftigt att se!

Sedan kom jag fram till Alice Springs flygplats och där tog jag buss till hostelet där Cindy väntade eftersom hon hade åkt dagen innan.

På kvällen så åkte vi till en festival mitt ute i ingenstans. Vi köpte donuts och så fanns det en häftig ljusshow som var riktad mot bergen.

Dag 1: Tidigt på morgonen så kom bussen och hämtade oss för att påbörja vårt äventyr.

Vi gjorde ett stopp vid en kamelfarm.

Sedan åkte vi till den exakta mitten av Australien!

Efter några timmar i bilen så trodde vi att vi såg Uluru och alla skulle ta foton! Men det visade sig vara en annan klippa som är mindre och kallas för Fuluru (fake Uluru) eftersom alla som är där första gången tror att det är den riktiga Uluru. Fuluru kallas också för världens största tandborste!

Efter ytterligare några timmar så kom vi äntligen fram till Uluru vilket var jättehäftigt!

Vi promenerade runt klippan och fick se en massa bilder som aborginerna målade för flera tusen år sedan.

På kvällen så åkte vi till en utsiktsplats där man fick en jättefin vy över Uluru i solnedgången. Det var väldigt mäktigt!

Därefter åkte vi tillbaka till vår campingplats där vi åt middag och jag fick prova känguru för första gången i mitt liv.
Vi skulle även sova i swags vilket var en upplevelse i sig, det är som en stor sovsäck med inbyggt liggunderlag, så man sover i sin egen sovsäck i sitt swag! Första natten var otroligt kall, just också eftersom jag struntade i att sätta på mig strumpor! Så jag sov inte jättebra första natten men det gjorde även att jag låg under himmeln och tittade på alla stjärnor vilket var helt magiskt! Jag har ALDRIG sett så många stjärnor i hela mitt liv!

Dag 2:
Vi vaknade klockan 4 på morgonen för att sätta oss i bilen och ta oss till en utsiktsplats där vi tittade på soluppgången! Det var iskallt men helt underbart!

Efter några timmar så åkte vi till Kata Tjuta som också är stenklippor. Vi gick ett varv runt en klippa som tog några timmar. När vi började promenera vid 7-tiden på morgonen så frös alla och var jättekalla, men ändå tog jag bara på mig shorts och linne medan alla andra hade på sig långbyxor och jackor. Jag kan säga att efter promenaden så var alla helt genomsvettiga utom jag!

Här försöker jag och Cindy ta en fin bild. Jag vet inte om det syns att våra armar ska föreställa ett hjärta.

Jag hade tydligen en spindel som klättrade på min sko men jag märkte inte det utan jag fick höra det när den hade klättrat ner på marken igen. Tjejen som såg den sa att om hon hade berättat för mig när den var på min sko så hade jag fått panik så det var ju tur det!

Sedan åkte vi tillbaka till Uluru igen för att fortsätta vår promenad där vi hade slutat dagen innan. Det som var häftigt var att man kunde se en massa figurer i sprickorna. Vi såg elefanter, Red Bull tjuren, ett hjärta och denna dödskallen.

Sedan så gick vi till ett ställe nära klippan och kollade på hur solens ljus påverkade klippan under solnedgången. Det var helt magiskt att ligga ner på marken och titta upp på detta.

Sedan åkte vi tillbaka till lägret och det var så mycket varmare den natten och jag sov helt perfekt!

Dag 3:
Morgonen började på samma sätt som dagen innan, vi vaknade vid 4 och tog oss iväg för att titta på solnedgången som var ännu finare.

Efter det så åkte vi några timmar till Kings Canyon. Vi stannade på några rastplatser för att gå på toaletten och sträcka på benen. Det fanns även något café och bensinmack på vissa ställen. Men jag förstår inte riktigt var människorna som jobbade där bodde eftersom det fanns ju inte precis ett samhälle och avstånden är ju inte direkt små ute i öknen.

Vi kom i alla fall fram till Kings Canyon och vi skulle gå vägen som tog 3-4 timmar, vi var glada att vi inte skulle ta vägen som tog 1-2 dagar enkel väg!

Der började med att vi fick klättra upp för hur många trappsteg som helst. Jag trodde aldrig att det skulle ta slut! Men äntligen kom vi upp och den härliga vandringen kunde börja.

Denna bron var lite läskig att gå över eftersom det var ett stup under.

Här står jag på kanten över ett stup! Egentligen hade vi en regel att man inte fick gå närmre än 2 meter från kanten men vad gör man inte för en bild?! Jag börjar svettas bara när jag skriver detta!

Det var i alla fall väldigt fin utsikt!

Disco i bussen!

Dag 4:
Även denna dagen så vaknade vi vid 4-tiden men inte för att titta på solnedgången utan för att sitta 11 timmar i bilen. Vi åkte 800 km den dagen! Uluru ligger i delstaten Northern Territory så vi passerade gränser till South Australia där vi var tvungna att stanna och ta en bild!

Här har vi kommit fram till världens längsta staket! Det är ett dingostaket för att hindra att de ska ta sig från Northern Territory till South Australia.

Det första riktiga samhället som vi kom fram till efter Alice Springs var Coober Pedy. Den staden är känd för sina opaler. Denna stenen kostade $100.000 vilket är mer än 600.000 kr!

75% av befolkningen i Coober Pedy bor i grottor. Det finns många fördelar med det.

1. Temperaturen utomhus på sommaren kan vara över 40 grader medan på vintern kan det gå ner mot några enstaka grader. Det betyder att kostnaderna för att kyla ner och att värma upp husen blir väldigt höga. I en grotta är temperaturen alltid 20-22 grader.

2. Det är billigare att köpa marken och hugga ur berget än att köpa ett hus.

3. Om en familj får ett barn till i familjen så är det väldigt enkelt att bygga ut huset och skapa ett extra rum!

Vi fick även sova i en grotta denna natten. Såhär såg vårt "hus" ut. En väldigt häftig upplevelse!

Entrén till grottan.

Vi gick även till världens enda underjordiska bar!

Dag 5:
Första dagen som vi fick sova ut! Vi sov till klockan 7 innan det var dags att bege oss till ett turistställe där man kunde köpa fina målningar som aborginer hade målat.

Vi fick träffa denna söta lilla känguruungen ❤️

Senare åkte vi vidare och på vägen stannade även till vid detta övergångsställe mitt ute i ingenstans!

Här försöker vi gå normalt över övergångsstället samtidigt som vi försöker stå stilla för att ta en bild! Det ser ju inte precis naturligt ut men...😂

Vi åkte söderut till Flinders Ranges där vi fick se en salt sjö utan vatten. Det fanns alltså bara salt i sjön när det inte har regnat på ett tag! Om det skulle finnas vatten i sjön så hade den varit rosa! Jag hittade ett litet saltkorn!

Bussen var egentligen inte den säkraste eftersom det inte fanns några säkerhetsbälten och dessutom satt jag många timmar längst bak uppe på ett kylskåp! Men som tur var så mötte vi inte så många bilar på vår 1500 km bilfärd. Alla man mötte hälsade man på och då kan ni tänker er hur mycket tid som spenderades i bilen.

Vi kom fram till en camping där vi skulle sova sista natten. Det var jättemysigt. Vi spelade pil, pingis och sällskapsspel.

Dag 6:
På förmiddagen så åkte vi till ett ställe som heter Alligator Gorge där vi vandrade. Anledningen till namnet visste man inte säkert men det fanns många teorier. En teori var att parken såg ut som en alligator om man tittar från ett flygplan, en annan var att någon för länge sedan hade sett en alligator där (vilket inte är möjligt för det finns inga alligatorer i Australien) och en annan teori var att man kunde se alligatorer i sprickorna i bergen. Ingen av teorierna var särskilt relevanta!😂

På eftermiddagen så åkte vi till en vingård som ett jättegulligt äldre par ägde. Där fick vi prova 5 olika viner och vi åt även våran sista lunch där tillsammans.

Vi hann också stanna till vid ett café som hade roliga skyltar.

Vi såg faktiskt också en sjö som var rosa även om den är så ljusrosa att det knappt syns!

Vi har ju suttit i minibussen väldigt många timmar vilket resulterade i många sovstunder. Fast det var mest jag som fotade Cindy när hon sov😂

Vi spenderade som sagt många timmar i bilen vilket gjorde även att vi spelade hänga gubben på fönsgerrutorna och gissningslekar. Ena däcket på bilen såg ut såhär. Muttrarna var färgade i blått och rosa så fick man välja en färg och rita ett streck på sitt fönster. Nästa gång vi stannade så fick alla de som hade valt rätt färg fortsätta gissa, och den som vann fick $15. Den silvriga muttern betyder bara att man får fortsätta tills nästa stopp. Ibland körde vi 4 timmar i sträck så spelet höll på ett tag!

På kvällen kom vi fram till Adelaide. Vi installerade oss lite snabbt på hostelet innan vi gick ut och mötte upp några från turen på en dumplingsfestival.

Dagen efter gick vi på en guidad tur i Adelaide. Det roliga var att Adelaide är en väldigt tråkig stad i Australien jämfört med Sydney och Melbourne vilket också guiden berättade flera gånger.

Medan Sydney har Opera huset och harbour bridge så visar Adelaide stolt upp sina grisstatyer.😂

Vi köpte i alla fall iskaffe som är typiskt för södra Australien och det var jättegott!

På eftermiddagen gick vi till botaniska trädgården där vi såg 8 stycken brudpar som gifte sig.
Titta vilka stora näckrosblad!

På kvällen köpte vi pizza innan vi satte oss på nattbussen till Melbourne som tog 11 timmar. Eftersom vi hade ju inte fått nog av de 1500 km vi redan hade åkt!😂Adelaide var en fin stad och det är kul att ha sett den men jag kan säga att en dag räckte!

Jag har haft en helt fantastisk resa och är så glad över allt jag har fått se! Nästa gång jag reser på ett nytt äventyr så är det med pappa! Tiden går så snabbt! Jag har redan varit här i över 8 månader och jag känner mig lite stressad över att jag måste njuta av sista tiden här för det kommer gå så himla snabbt, speciellt nu när det är sommar här!

Likes

Comments