Nu när det börjar närma sig har jag börjat skriva en packlista på saker jag kommer att ta med mig till USA. Om ni har några tips eller om jag har glömt något kommentera gärna. Jag blir superglad för att era tips på saker jag borde ta med mig dit bort som jag kommer att sakna!

- Jeans & Shorts
- Tröjor & linnen
- Klänningar & kjolar
- Underkläder
- Strumpor
- Träningskläder
- Sovkläder
- Smink
- Badrumsartiklar
- Smycken
- Kamera
- Dator
- Mobil
- Selfiestick
- Solkräm
- Presenter till värdfamiljen
- Svenskt godis samt dipp påsar
- Hörlurar
- Kortlek
- Skor
- Badkläder
- Mjukiskläder
- Väskor

Kommer ni på något mer ?

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments


Att går runt i det otroligt kalla Sverige och bara väntar på att tiden ska gå, tills jag får träffa min nya familj och komma till värmen. Jag LÄNGTAR
26 dagar kvar idag och jag har mycket att göra tills flytten till Jacksonville. Jag har börjat jobba med mitt "pre departure project" extremt jobbigt arbete men också roligt och intressant. Ett tips till er alla där ute, gör det i god tid! Ju förr du börjar med det, desto skönare är att att vara klar med det! Jag skrev klart två delar av tio igår, det blev hela tio sidor med text och bilder. Idag ska jag fortsätta och göra så mycket som jag orkar. Längtar tills projektet är över och en stor belastning bockas av. 

Likes

Comments

Bild tagen av mig i NYC för 1,5 år sedan


Hej alla läsare!
Igår kom jag hem till Sverige från en liten tripp till USA, jag var och hälsade på min pojkvän i tre veckor.
Det bästa med att åka nu var att språket är väldigt färskt och jag har lättare att tala med folk inför min flytt om 33 dagar.

Igår gick jag in på mitt au pair room för att kika om några nya au pairer dykt upp som ska bo i samma område som mig. Tyvärr hade inga gjort det men jag såg att mina flyg nu är bokade!
Jag har en resa på 14 timmar till New York, känns lite segt då det endast tar 9 i vanliga fall, det är en mellanlandning i Frankfurt. Förhoppningsvis får jag möta upp några fler au pairer på flygplatsen som jag kan lära känna, så spännande.

För er som inte vet så kommer jag att ha 3 dagar i New York för en intensivkurs/inledningskurs om hur det är att vara au pair samt lära oss CPR m.m. Vi kommer att få bo på Hilton i New Jersey där även kursen är. På dagarna kommer vi få åka in till NYC för att få se staden. Jag har redan varit där en gång men blir ändå roligt att få komma tillbaka, New York är en fantastisk stad!

Likes

Comments


I måndags åkte jag och min vän Malin upp till Stockholm för att åka till den Amerikanska ambassaden. Jag var riktigt pirrig innan men samtidigt lite stressad då det står på hemsidan "Var där i god tid", och vi stod fast i kö på motorvägen. Men allting gick jättebra.

Först fick jag stå i kö (utomhus), så ha varma kläder med dig ifall det är kallt ute. Jag hade väldigt tur att det endast tog 30 minuter innan jag fick gå igenom säkerhetskontrollen och sedan komma in på ambassaden. Väl där inne går det väldigt fort. Ca 30 minuters väntan. För mig gick tiden väldigt fort för jag träffade en tjej som tidigare varit Au-pair som jag pratade massor med.

När de ropade upp mitt namn fick jag gå fram till en lucka där en Amerikanska frågade frågor som :
- Vart ska du bo någonstans?
- Hur många barn samt vilka åldrar?
- Varför valde du familjen?


Väldigt lätta frågor som endast tog max 5 minuter.
Nu väntar jag bara på att passet ska bli hemskickad med visumet i.
Så spännande. Nu är jag i stort sett klar med allting!
Nu är det bara att vänta på den stora resan!

Likes

Comments

Efter några dagars väntan fick jag alla mina visum papper som jag behöver läsa igenom och kontrollera innan jag börjar med ansökan om ett visum. Det kan vara lite svårt och krångligt att hitta vad de frågar efter på sidan. Med mycket om och men så hittade vi allt och skrev i det vi "trodde" var det rätta. Hela häftet från STS var väldigt dåligt beskrivet hur du ska gå till väga. Det gäller att bläddra igenom papperna och vara noga med att läsa vad som står. Jag hade problem att hitta rätt visum typ. Du ska välja visum typ J1 men vi hittade inte det på sidan. Efter många klick så kom den upp, så ge inte upp. Den finns på sidan!

När det var klart var det dags för mig att boka min tid på ambassaden. Alla säger att man ska vara ute i god tid för att få en tid så fort som möjligt. Jag fick min tid endast två veckor senare så när jag bokade fanns det gott om tider. Jag valde att ta en tid så fort som möjligt då jag har chansen att rätta till om det är något fel som uppkommer med tiden. Blir jag dessutom nekad till visumet har jag god tid på mig att rätta till papper och boka ännu en ny tid. Nu hoppas jag dock att det inte händer.

Undertiden man väntar på att få åka till ambassaden är det ca 10 papper och saker som ska göras inför intervjun. Det är kontoutdrag från banken
Ett personbevis från skatteverket
Ett foto som ska vara 5x5 cm där man tittar rätt in i kameran och har en vit bakgrund bakom sig. (Nytaget foto)
Alla visum papper
Kopia på passet
och väldigt mycket mer.

Det känns så skönt att allt är klart. Imorgon ska jag upp på ambassaden och är lite små nervös inför intervjun. Jag tror att allting kommer att gå bra men man blir lite orolig att alla papper ska stämma och att man fått med sig allting man behöver.

Önska mig lycka till så skriver jag imorgon hur det gick!

Likes

Comments

​Denna otroliga väntan på att dagarna ska gå. 
Idag är det 97 dagar kvar tills jag flyttar till varmare breddgrader och blir en del av ett helt nytt land, familj, språk och kultur. Läskigt men så otroligt spännande. 

Efter att familjen och jag skrev på papperna om att bli deras Au-pair är det endast att vänt på att visum papperna ska skickas hem till brevlådan. Jag vet att de är påväg då de skickades från USA förra veckan och skulle anlända till STS organisationen igår. När papperna är hemma är det bara att sitta ner, fylla i allting korrekt och sedan boka en tid för intervjun och visum uppe i Stockholm hos den Amerikanska ambassaden. 

Det kommer att komma frågor som:
- Varför vill du åka som au-pair ?
- kommer du att anlända hem efter din au-pair vistelse?
- Vad heter din familj? (amerikanska familjen)
- Var de bor samt ålder
- Har du några fasta kostnader hemma? (lägenhet m.m.) 

Så det är bara att tänka igenom vad man ska svara så man inte står som ett frågetecken sen på ambassaden. Man kan bli ickegodkänd att få sitt visum, men det ska nog ske mycket för att det ska hända. 

Låt dessa 3 månader gå fort nu!!!

Likes

Comments

Idag är en riktigt bra dag! Den har börjat på det bästa tänkbara sättet, något jag inte alls hade förväntat mig.

Jag vaknade imorse vid sju tiden och kände att jag var tvungen att kolla mobilen. Jag såg då att jag fått ett mail från bästa familjen i Florida att de vill att jag ska bli en del i deras familj. De frågade om jag vill bli deras au pair och om jag kan flytta den 15e februari.

Jag skrev ett glatt mail tillbaka och nu är resan på G. Organisationen lär höra av dig när flygbiljetter och allt är bokat. Men för första gången så känner jag mig lugn och en otrolig lättnad. Att jag fick den familjen jag verkligen önskade och det är ett STORT plus att de bor i en varm stat.

Mitt år kommer att bli det bästa!!

Likes

Comments

Bild tagen av mig i Thailand.


Igår hade jag ett långt samtal med Familjen i Floridas tidigare Au-pair Madeleine. Vi kom jättebra överens och jag fick veta så bra information om familjen. Hon skulle maila familjen och skriva ett positivt mail om mig berättade hon, jag skrev även ett fint mail till familjen om hur underbara dem är och hur mycket jag vill komma till dem.
Även om jag är 90 % säker på att det kommer att bli min nya familj så vill jag verkligen inte ropa hej ännu. Vad som helst kan hända.

Därför var det igår en familj som hörde av sig om att vilja skypea med mig. En familj på två tjejer 6 och 4 som bor i Seattle. De älskar att vara ute i naturen, campa, segla och träna. De verkar jättegulliga och trevliga! Jag skrev ett mail tillbaka till dem, berättade som det låg till, att jag har bra kontakt med en annan familj men att jag inte vet var de står ännu. Att jag gärna har ett samtal med dem men att jag vill vara uppriktig mot dem från början. Jag vill inte sitta och ljuga dem i ansiktet att jag kommer att bli deras au pair om jag nu får den andra familjen.

Jag väntar nu på svar från mamman om det blir något samtal i eftermiddag.
Allt är så spännande men fruktansvärt stressande och nervöst. Längtar så tills denna process är över!

Likes

Comments

En glad bild på lilla Alma och mig


​Efter att gårdagens skypning gick så bra med familjen så fick jag mailet jag väntade på att värdmamman skulle skicka. Jag fick veta att de vill att jag och en av deras tidigare au-pairer har ett samtal där hon kan berätta om hennes år hos familjen. Höra någon annans tankar, erfarenheter och perspektiv på hur hon upplevde familjen, USA och att faktiskt vara borta i ett helt år.

Vi har haft mail kontakt hela morgonen så vi ska om någon timme träffas inne på skype. Kommer att bli väldigt spännande, är faktiskt inte ett dugg nervös. Jag är en tjej med väldigt mycket nerver i vanliga fall, jag blir ständigt nervös när jag ska göra nya saker, men efter alla dessa samtal och dessutom på engelska så känner jag mig väldigt lugn och trygg i mig själv. Att göra allt detta som man inte är van vid stärker ens personlighet och självförtroende något enorm.
Jag rekommenderar det starkt!

Under samtalet ska jag bara vara mig själv, ta reda på egenskaper hos familjen som de själva inte berättar och hoppas på att hon tycker om mig och kan ge en god feedback till familjen om vad jag är för typ av person.

Önska mig lycka till!

Likes

Comments

Efter att jag klickade på "submit" på mitt au pair room stod det att det skulle ta 5-10 dagar innan jag godkändes i USA för att sedan kunna matcha med familjer. Det gick så mycket fortare! Det tog endast två dagar och då fick jag redan två familjer som var intresserade av mig.
Den ena verkade självklart jättemysiga och trevliga men att ta hand om två tvillingtjejer på tre år är inte något jag är ute efter. Däremot hade den andra familjen två barn, en pojke och en flicka på 8 och 4 1/2 år. Jag hörde av mig till familjen och fick en mer personlig information.
Den här familjen bor i Florida, Jacksonville, och är en fantastisk familj som tidigare haft flera au pairer.
Vi bestämde att vi skulle prata i telefonen så i fredags pratade jag med mamman och pappan. Otroligt gulliga, helt fantastiska och väldigt lätta att prata med.
Allt gick så bra så i slutet av samtalet bestämde vi in att vi skulle Skypea idag (söndag).
Jag skypeade med dem och fick också träffa deras underbara barn. Den här familjen verkar verkligen för bra för att vara sann. Min magkänsla säger inget annat än att det är den här familjen jag vill spendera mitt år i USA hos. Det är dessa barn jag vill ta hand och och bli en del av deras familj, deras storasyster.

Familjen pratade bara gott om mig på Skype och berättade hur lätt vi hade att prata med varandra. Mamman skulle nu maila mig så nu väntar jag på att få ett mail från värdmamman. Jag håller även alla mina tummar och tår att de vill att jag kommer till deras familj!

Jag hoppas så att de väljer mig, att deras magkänsla är lika bra som min!

Likes

Comments