Familjen

Torsdag 4/5 var dagen med stort D. Jag hade vetat ett tag att vi skulle in på igångsättning den dagen, men jag tar inget för givet. Vi skulle infinna oss på förlossningen vid 7,30 men självklart var vi lite sena men tio minuter hit eller dit. När vi kom dit fick vi direkt veta att det var fullt och att dem inte kunde säga om det skulle bli något eller inte. Modet sjönk ganska rejält där för min del, men vi blev placerade i dagrummet i väntan på en barnmorska. Vid nio tiden kom en barnmorska som sa att vi skulle kolla läget på mig där nere och sen hur vi skulle lägga upp det hela. Jag hade vaknat på morgonen vid 4,20 av mensvärk men trodde inte det skulle ha någon betydelse. Undersökningen visade att jag var öppen 2 cm och hade 2 cm av tappen kvar men att den var supermjuk. Läkaren gjorde en hinnsvepning på mig och vi bestämde att jag skulle sättas igång med ballong när det fanns ett ledigt rum.

Eftersom dem inte kunde säga när det skulle finnas ett ledigt rum så bestämde vi oss för att åka hem till mormor och morfar där Elisa var. Vi lekte lite med Elisa och fikade. Jag kände redan när vi åkte ifrån sjukhuset att jag hade fått lite starkare sammandragningar men det var absolut inget som gjorde ont Vid 11 ringde dem och sa att det vi hade ett rum och vid 11.15 ungefär så befann vi oss på förlossningen igen och barnmorskan kände på tappen för att sätta in en ballong. Hon sa till den andra barnmorskan att ballongen inte skulle sitta kvar men dem bestämde sig för att pumpa upp den och självklart hade hon rätt, den ramlade ut så fort hon släppte den. Jag var nu alltså öppen 4 cm men tappen var fortfarande 2 cm lång. Men förlossningen var absolut igång. var jätte chockad då jag knappt hade haft ont av sammandragningarna men ändå lyckats öppna mig 2 cm. Efter det sprang dem iväg för att fixa en del mediciner åt mig eftersom jag har ett blodfel så behöver jag lite tabletter. Under tiden lyssnade jag och Mathias på musik och jag dansade omkring där överlycklig över att bebis skulle verkligen komma nu. vid 12,20 tog dem vattnet på mig och jag var då öppen 5 cm. Vi fortsatte att ha lite disco inne på rummet och jag var inte påverkad alls av smärtan.

Sen kommer jag inte riktigt ihåg tiderna helt men någon gång strax innan 14 var jag öppen 7 cm och barnmorskorna föreslog lustgas och jag sa nej jag har verkligen inte ont på det sättet, jag klarar mig helt utan. Dem sa det att dem var verkligen impad för jag såg verkligen helt oberörd ut. Jag sa någon gång efter 13 att bebis är ute efter 14. Kommentaren jag fick var, vi tvivlar inte ett dugg på det. När jag var 7 cm öppen började det gör rejält mycket ondare och jag var tvungen att andas och blunda när värkarna kom. Men där emellan skrattade jag och pratade. vid 14.11 var jag öppen 10 cm och fick börja krysta. 14.26 föddes Emanuel på 3080 g och 49 cm. Krystningen kändes riktigt ordentligt men jag klarade hela förlossningen utan bedövning och jag är riktigt stolt över det, trodde jag aldrig om mig själv. Jag kan verkligen inte vara mer nöjd än såhär.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Bilder, Elisa

Mathias tog så otroligt många fina kort på Elisa i sandlådan så det fick bli ett eget inlägg med dem fina bilderna!

Likes

Comments

Familjen

Igår var det dags för barnloppis igen. Efter vi hade intagit lite frukost så satte vi oss i bilen och åkte iväg. Elisa slocknade i bilen på en gång. Hon tyckte i fredags natt att det var mycket roligare att vara uppe med Mathias och Andreas och spela tv-spel mellan 00-03 än att sova, så ja hon var verkligen trött idag när hon ändå gick upp 6.30! Mathias satt kvar med Elisa i bilen och jag gick in i kaoset. Det var verkligen folk överallt, men vilken underbart bra loppis. Alla kläder var uppdelade efter storlek på olika bord och redan prismärkta så det var bara att lägga allt i en påse och sedan betala när man skulle gå ut. Fynd gjorde vi verkligen idag till både Elisa och lillebror.

Elisa vaknade upp under tiden jag var inne på loppisen och Mathias och hon gick till en lekplats och åt sand..haha! Dem kom in till mig på loppisen och Elisa var full med sand runt hela munnen, självklart tänkte jag inte på att knäppa någon bild. Men jag kan säga att hon såg bra söt ut och när jag frågade henne om sand smakade gott fick jag ett stort leende och ett JAA!

Efter loppisen åkte vi hem och åt lite lunch och Elisa somnade i vagnen på balkongen och jag och Mathias i sängen. Familjen helt slut var bara förnamnet. Vid 16,30 väckte vi upp Elisa och tog en promenad till affären. Direkt när man kommer in på våran Ica-butik så finns det bananer och självklart skulle Elisa ha en banan. Banan och apelsin är hennes favoriter nu. Mathias köpte sig en glass då vädret var så fint och den glassen fick han inte ha länge för sig själv. En superglad Elisa i vagnen som varvade mellan att äta glass och banan.

När vi kom tillbaka till lägenheten fick jag snällt gå upp och laga mat och Elisa och Mathias intog lekplatsen. En överlycklig tjej som fick leka på lekplatsen två gånger samma dag. Dem kom lagom in till maten var klar och så mycket som Elisa åt har jag aldrig sätt henne äta innan. Massor med potatisgratäng och en stor kycklingklubba. Det riktigt lyste om henne och hon bad om mer mat hela tiden. Sen när hon var klar skulle hon ner på golvet och springa av sig i två minuter och sedan upp i Mathias knä och äta ännu mer kyckling. Efter maten tog jag och Elisa ett bad tillsammans och nu sover hon gott.

Likes

Comments

Familjen

Den 30 mars hade Mathias och jag fyraårig förlovningsdag. Tänk att tiden går så fort och att vi redan har varit förlovade så länge. Varken jag eller Mathias är några stora firare så firandet för oss var helt enkelt att vara på Tornby och äta mat på IKEA. Brukar ni fira eran förlovningsdag?

Den kvällen vi förlovade oss var inte heller någon stor grej. Vi hade gjort lite extra fin mat och bestämde över maten att vi skulle förlova oss. Mer än så behövs inte. Vi är väldigt enkla av oss både Mathias och jag. För det är ju faktiskt Mathias som person jag är förlovad med och inte i en jättestor överraskning.

Men jag måste säga det att jag är så otroligt glad över att jag träffade den killen den där kvällen för över sju år sedan. Mathias är både min partner, min bästa vän och pappan till mina barn. Det finns verkligen inget ont i den mannen och det finns ingen som förbättrat mitt liv så passa mycket som han gjort. Han är verkligen en klippa i stormen som en solen en sommardag. Vad hade jag gjort utan honom? Den frågan ställer jag mig ofta och jag blir ruskigt rädd av bara tanken på att han inte skulle finnas i mitt liv. Med hjälp av jordens alla ord kan jag ändå inte beskriva hur mycket jag älskar honom. Lyckligt lottad är jag över att ha honom i mitt liv.

Likes

Comments

Familjen

I torsdags morse när Elisa vaknade var febern borta men vi sa att det är bättre hon är hemma en dag extra med oss så vi ser att hon plötsligt inte blir sämre. Prickarna hade tonats ner och låg bara i bakgrunden och lurade, nu fick man anstränga sig att se dem. Vi var uppe hela familjen vid åtta och bestämde oss för att vi skulle ta en sväng till Tornby då vi behövde inhandla en del grejer till både oss själva och lillebror i magen.

Så vi packade in oss i bilen och åkte mot Tornby där det blev en hel del inköp och en lunch på IKEA. Elisa lekte lite på en lekplats där och sen var det dags för henne att prova skor och det var verkligen inte populärt. Hon skrek och slängde sig på golvet och slog i backen. Men vi fick på henne skorna och vi kom hem med hela två par. Även jag och Mathias fick nya skor.

När Elisa skulle sova middag passade vi på att gå och kolla på en ny micro då våran förra var väldigt gammal och var mer gul än vit. Vi hittade en ny digital som har invigts samma kväll. Det blev även lite saker till lillebror som inte finns med på bild. Dagen var lyckad men när vi kom hem så var jag så slut så var tvungen att lägga mig i sängen och sova ett par timmar.

Likes

Comments

Elisa

Hjälp!! Var det första jag kände när Elisa vaknade upp i onsdags morse. Mathias tog upp henne som vanligt på morgonen för dem skulle till dagis/jobbet. Jag var vaken och hade värk i ryggen så bestämde mig för att gå upp med dem. Jag kommer lagom in i badrummet tills Elisa har fått av sig pyjamasen och hela hennes kropp är fylld med röda prickar. Hon är glödhet i huden och vi konstaterar att det här är inte normalt och det blir absolut inget dagis för henne idag. Försöker mig på att googla fram innan vårdcentralen öppnar vad det kan vara. Det ända som ser någorlunda likt ut är för femte sjukan. Och femte sjukan ska man inte ha som gravid.

Vårdcentralen ringer upp vid nio och vi har ett långt samtal om hennes prickar på kroppen och dem kliar väldigt mycket på henne. Jag visste att det inte var vattenkoppor då det var tusentals prickar över hela kroppen förutom ansiktet som endast hade några få. Vi försökte lösa det över telefonen då dem helst inte ville ta dit henne ifall det var smittsamt. Men det gick inte så vi fick komma dit på en gång för att få henne undersökt. När vi kom dit trodde dem hon hade scharlakansfeber då hon hade alla symtom på det men provet visade negativt. Vi gjorde en hel del andra prover men inget visade det sig. Ända förklaringen var att barn kan ibland reagera med prickar över hela kroppen när dem får ett virus. Så vi fick åka hem igen.

Elisa var på strålande humör hela dagen trots hög feber och lekte järnet. Det var väldigt skönt att hon inte var påverkad av alla prickar hon hade. Så dagen innehöll massa körande av sulkyn och en lång sovstund på balkongen innan det var dags för lek och kvällsbestyr.

Det var väldigt svårt att fånga prickarna på bild och dem ser milda ut på bilderna i jämförelse med verkligheten!

Likes

Comments

Elisa

När vi var på maxi i fredags så fick Elisa en sulky av Andreas. Vi har sätt Elisa leka med någon liknande på dagis och jag kan verkligen inte beskriva hur glad hon blev av den. Sen hon fick den i fredags är det i princip det enda hon leker med. Den ska verkligen vara med överallt. Det första hon gör när hon går upp på morgonen är att köra omkring med den och även det sista hon gör innan hon lägger sig. Stoltast har hon nog varit när hon fått gå med dem utomhus och vi har gått med den stora vagnen.

Likes

Comments

Familjen, Om mig

Fredagen började som vanligt för min del med en del kräks och dropp. Men när halva påsen med dropp hade gått in så kände jag hur energin kom med varje droppe. Jag bestämde mig ganska snabbt att idag skulle bli den första dagen jag hämtade hem Elisa ifrån dagis SJÄLV! Jag var så peppad och kände verkligen hur mycket energi jag hade. Under tiden droppet gick in så bestämde jag med Andreas att han skulle komma några timmar tidigare då han gärna ville med och hämta Elisa på dagis.

Ögonblicket när jag klev innanför dörrarna på dagis i vetskapen om att jag skulle få hämta Elisa alldeles ensam, jag med hjälp av Andreas men utan Mathias, var helt oslagbar. Jag skulle för första gången i hela mitt liv hämta min egen dotter på dagis!! Kanske många av er som inte riktigt förstår uppståndelsen över hur glad jag är för en sådan här sak, men efter att ha legat i sängen konstant i 8 månader så är det en stor lycka att kunna göra en så simpel grej som att hämta sitt barn på dagis.

Elisa satt i en stol vid matbordet när jag kom in och hon försökte till varje pris att ställa sig upp och riktigt skrek "mamma, mamma, mamma" jag tror hon var lika glad som jag att det var jag som hämtade henne. Men fort frågade hon vart pappa är och gör sin fina gest med händerna upp i luften. Men snabbt glömde hon bort pappa och klamrade sig fast vid mig och pussade mig och kramade mig flera gånger om. Jag fick verkligen kämpa med att hålla tårna tillbaka för jag var så lycklig. Tom personalen blev glad att jag hade en så pass bra dag att jag kunde hämta hem henne tidigare.

Efter vi fått på oss kläderna och Elisa stolt åt en banan i vagnen så åkte vi med bussen och mötte upp pappa och sen åkte vi alla fyra till Maxi och handlade och kvällen innehöll tacos och spelkväll för dem andra medan jag gick och la mig ruskigt tidigt och sov hela natten.

Den här dagen kommer jag att leva på länge!

inte en bild ifrån den dagen men en söt liten bild på Elisa

Likes

Comments

Om mig

I måndags var vi på tillväxtultraljud pga alla kräkningar och att magen inte riktigt växer som den ska. I måndags var jag i v31+2 och det är inte så fantastiskt att göra ultraljud som det är i början. I början kan man se hela bebisen men nu kan man nästan bara se en kroppsdel i taget. Men det är alltid mysigt att se den lille man har i magen.

På besöket uppskattades lillebror att väga 1832 g och vid fullgången tid mellan 3.3-3.5 kg så han följde medelkurvan helt perfekt. Är det inte fantastiskt? Hur mycket jag än kräks och hur lite mat/vätska jag får i mig så mår ändå bebisen bra och växer exakt som den ska. Jag var så glad när vi gick därifrån och verkligen fått veta att han kan inte ha det mycket bättre. Ångesten släpper lite över hur lite jag får i mig varje dag. Och veta att varje tugga man har kämpat med har ändå gett vårat barn något. Även om jag önskar till 100 % att jag skulle må bra och kunna ge honom allt jag bara kan ge så känns det fantastiskt att han mår bra. Nu längtar jag extra mycket till maj.

Likes

Comments

Familjen

I fredags kväll kom Elisas farmor och farfar hit. Elisa sov redan när dem kom trots att vi hade försökt att anpassa att hon skulle vara vaken när dem kom, men hon fick sig en så stor överraskning på morgonen när farmor och farfar låg i vardagsrummet. Elisa avgudar sin farfar till 100. När farfar är här får knappt ingen annan göra något alls.

På lördagen åkte farmor och farfar till gammelmormor och jag, Elisa och Mathias tog en pokemonpromenad dit. Vi hade köpt med oss korv med bröd för det brukar Elisa tycka om, men nej vi skulle absolut inte äta det. Hon åt istället upp min propud som jag inte alls fick i mig. Gick hem riktigt ordentligt hos lilla damen. Eftermiddagen bestod av bus och lek och jag låg ganska lamslagen i sängen då promenaden blev alldeles för lång. På kvällen lagade vi tacos och sen blev det bad med pappa i badkaret innan Elisa somnade.

Söndagen gick jag bara upp en kort sväng och satt med vid matbordet och sedan var jag tvungen att gå och lägga mig igen då kroppen skrek efter vila och sömn. Missade helt när farmor och farfar åkte och vaknade istället upp till en tom lägenhet. Elisa och Mathias hade gått ut till lekplatsen och jag fick en massa fina snaps på en glad Elisa i lekparken. När Elisa hade sin lunchvila bestämde jag mig för att jag skulle göra tigerkaka åt Mathias och Elisa till mellis. Melliset bestod av fruktsallad, glass och tigerkaka. Elisa smakade på tigerkakan men det var inget att ha. Hon petade ut endast vindruvorna ur fruktsalladen men åt upp all glass. Men hur nöjd tjej som helst ändå. Vi har knappt givit henne några sötsaker så man ska väl se det positiva att hon inte tycker det är så gott.

Efter mellis var vi tvungna att åka en snabbis till apoteket och handla lite mat. Elisa gick och höll oss i händerna och blev så arg varje gång vi skulle in på en ny affär. Hon skulle inte med in och mamma fick absolut inte heller gå in, men sen när jag skulle betala på apoteket så kom Elisa in för då hade det plötsligt blivit lite spännande. Kvällen bestod av bus och matlagning och Elisa sov sin första hela natt på väldigt länge.

En glad tjej vid mellis

Likes

Comments