Ett säkert kort i köket...

Idag har jag gjort ordning en stek som förhoppningsvis blir lagom att äta till helgen.

Jag brukar göra den lite då och då, perfekt när man blir fler runt matbordet.

Här kommer receptet.

I kg kött (fransyska eller liknande)

Gnid in köttet med salt och svartpeppar.

Sätt in i ugnen i 125 gr.

Färdig när termometern visar 60-62 gr

Ta ut och låt köttet vila och svalna av.

LAG.

1.5 dl soja

0.5 dl vit vinäger

2 msk honung

3-4 pressade vitlöksklyftor eller vitlökspulver

0.5 tsk grovmalen svartpeppar

0.5 tsk timjan

Eventuellt några enbär.

Häll lagen över steken i dubbla plastpåsar.

Pressa ut all luft och knyt ihop påsarna..

Lägg steken i kylen och vänd då och då i 2-3 dygn.

Skär steken i tunna skivor. Ät till potatis i alla möjliga former.

Smaklig måltid.


Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229