En grå vecka...

Veckan har bara gått i den grå färgskalan. Regnet har tagit bort det mesta av den vita snön, och bildat en glashal is överallt där man sätter fötterna. Jag har broddar under kängorna men det är inte alltid det räcker. Man är som Bambi på hal is, och jag drar mig för att gå ut på mina promenader. I veckan hämtade jag min nya ljusstake på posten i alla fall. Satte upp den i köksfönstret för att se hur det passade ihop med hjärtegardinen. Jag blev nöjd, och ledljusen ger ett härligt varmt sken.

Halkade iväg till Hälsocentralen på tisdagen. Jag möttes av ett fullproppat väntrum med mestadels gamlingar som ville ta vaccinationer som jag. Fick båda sprutorna och jag har inga biverkningar alls. Är så glad och tacksam över att det finns skydd så jag slipper influensa eller lunginflammation. Det kan ju bli allvarligt för mig om jag drabbas. Har fått en kallelse från sjukhuset för att göra en ny renografi (röntgen med gamma) nästa vecka. De ska mäta flödet i mina skruttiga njurar igen. Jag vet att det inte är något att oroa sig för längre. Jag försöker leva hälsosamt och mer än så kan jag inte göra.

Jag ser fram mot advent och julen. Har lust att ta fram julkartongen redan, men väntar nog en vecka. I år får jag långväga gäster, och det känns trevligt. Att laga mat tillsammans och vara fler vid köksbordet är så mysigt. Vi får hoppas på lite snö till dess så det blir julstämning.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229