Vilse i pannkakan

Äntligen!!! 
Nu ligger jag skönt i min underbara säng igen! Jag är kopplad till min älskade pump och kan äntligen pusta ut!!
Jag är helt slut! Däckad! Golvad! Utpumpad! 
Det började bra. Jag hade tid på en vårdcentral här i Halmstad för jag ska nu äntligen börja sköta min PEG som den ska skötas! (Nu har jag äntligen fått rätt information. Eller information över huvud taget. Det har jag ju inte fått under hela den tid jag haft den.)
Kl 10:15 skulle jag vara där för att "kuffa om" den. Dvs man drar ut 5 ml vatten ur ballongen som sitter innanför själva hålet där knappen i min mage sitter. Sen sprutar man in nytt,5 ml destillerat vatten. (det gjordes inte en enda gång under det 1,5 året jag hade den innan den flög ut i Spaniendet var antagligen en bidragande orsak till att det hände över huvud taget)
Jag vet att vi har varit på den vårdcentralen nångång med nåt barn för hundra år sen. Och jag vet att jag ser fasaden på den när vi åker förbi ibland. Så jodå,jag skulle nog hitta dit. Jag hade en vag bild i mitt huvud...
Men så frågade jag Lars hur jag skulle köra och det var ett misstag! Han skulle förklara en bättre väg än den jag såg framför mig. 
Och vips!! så blev det kortslutning i min hjärna! 
Jag började köra som han sagt. Allt gick bra. Hej o hå!! Så kom en skylt: "Vårdcentral➡️" ! Kanon! Det här gick ju smidigt!!
Men jag tyckte inte det stämde...kände inte igen mig... Så såg jag: på väggen stod det fel namn!! En annan vårdcentral! Fel vårdcentral! Skit också!!
Så jag gav mig ut på vägen och körde åt det håll den rätta borde ligga. Kom in på återvändsgränder. Kom fram till nån skola. Nåt äldreboende. Och massa massa gator med villor och lekande barn!! 
Det bara snurrade i mitt huvud!
Tiden gick....och jag blev allt mer stressad!! 
I mitt huvud visste jag åt vilket håll den låg men alla dessa gator!!
Slog upp adressen på Google i min mobil och min känsla var rätt men vägarna var bara fel.
Tiden gick och klockan blev kvart över...
Jag svettades och hade hjärtklappning. Var så stressad. Ville bara gråta!! 
Men till slut kom jag rätt!! Lättnaden var total! Och tack o lov för mitt parkeringstillstånd!! Annars hade jag fått parkera långt ifrån ingången.
Jag blev insläppt direkt och med gråten i halsen och tårarna brännande i ögonen bad jag så hemskt mycket om ursäkt!! Fy vad jag skämdes! Jag är ju en sån som brukar vara fem minuter för tidig i vanliga fall.
Men sköterskan var så go och trevlig och sa att det inte gjorde nånting. Hon fixade det hon skulle på nolltid
Så underbart när vården fungerar vart man än vänder sig!!
Men sen kom jag vilse igen!
Jag var så stressad när jag kom dit så jag hade ingen koll på ifrån vilket håll jag kom in! Hittade inte utgången! Hamnade helt åt skogen!!
Vad är det för fel på mig???!!!!
Till slut kom jag ut. Phu....
Åkte till Rusta för att göra några speciella inköp. Därefter valde jag att handla på Willys inne på Hallarna. Orkade inte köra bort till Ica Maxi när jag ändå körde förbi Hallarna. Jag handlade lite inför helgen men det behövs ju inte så mycket eftersom vi ska åka till Göteborg imorgon. Vilket var skönt eftersom jag inte scannar själv på Willys. Så jag fick packa ner i vagnen,upp på bandet,ner i kassarna,ner i vagnen och sen in i bilen. Phu...
Men när jag väl kom därifrån gick jag förbi bolaget. Med den stora kundvagnen och allt! Jag svängde in där och handlade några flaskor av mitt nya favoritbubbelvin
Lika bra att passa på liksom
Och då såg jag nån som hade köpt sangria. Mmmm,så sugen jag blev på det... Det fick bli sånt också hihi! 
Och när jag var på den avdelningen fick jag syn på nånting vi brukade dricka för 15-20 år sen! Blev nostalgisk och köpte det också! Det smakar säkert inte lika gott längre...men det är ju skoj att testa lite.
Så det blev ett stort inköp på bolaget idag!! Men jag hade ju stor kundvagn
SEN fick jag ÄNTLIGEN åka hem!! Åååå vad skönt! 
När jag parkerat bilen så nära ytterdörren som möjligt började jag packa ut mina kassar. (Lars har åkt hem för att kolla posten både hemma och på jobbet)
Men då var jag så trött så när jag skulle ta en kasse därbak fumlade jag och kände mig groggy. Ja jag kände mig nästan berusad!!
Jag behöver absolut inte dricka nåt av det jag köpt!!
Inte idag iallafall
Nu har jag ställt in allt som måste stå kallt. Resten tar jag när jag ätit klart. Och vilat lite till... Jag är helt slut!! Skakar i kroppen!!
Hur ska jag orka med morgondagen???
Det blir viloläge resten av dagen!! 
Tänker inte göra nånting mer än det jag absolut måste!
Hur ska jag sammanfatta denna förmiddag??
"Trött och vilse i pannkakan" kanske...???

                                *  *  *  *

Nu har det gått en stund sen jag la mig här i sängen. Måste bara tillägga en grej.
Nyss ringde min telefon. "Inget uppringnings-ID" Då brukar det vara vården.
Det var dietisten som jag pratade med häromdan!! Inte min "egen" dietist utan en annan tjej som hjälpte mig då mitt "recept" på sondmat var slut. Hon la ju också beställningen åt mig. Och dagen efter kom leveransen.
Hon ville kolla så att det hade fungerat och jag hade fått min mat! Hon var orolig för att jag skulle vara utan mat över helgen!
Är inte sånt helt fantastiskt???
Jag blev alldeles glad och nästan rörd över hennes omtanke☺️
Jag vill bara berätta detta för jag anser att vården får på tok för mycket skit! Det är sällan nån delar med sig av allt som verkligen funkar! Vilket troligtvis är det mesta!! Men man får bara höra det negativa!! Det är inte rättvist tycker jag.
Så heja heja alla underbara människor som jobbar inom vården!!


Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229