Vilken rolig dag jag haft!!

Ikväll lägger jag mig med en go och skön känsla inombords. Jag har varit och snuddat vid den stora känslan ”lycka” idag!
På förmiddagen idag så tog jag återigen fram mina målargrejer. De har varit undanstoppade ett tag nu. Men idag valde jag att göra i ordning altanen till min tillfälliga ”ateljé” Med vaxdukar och lite andra olika skydd och försiktighetsåtgärder så behöver jag inte oroa mig för att förstöra nånting med målarfärgen. Nu använder jag ju bara akrylfärg så det går ju bort med vatten.
Men ändå...
Jag har länge haft ett motiv i mitt huvud. En tanke. En plan. Jag har sett det framför mig. En vision kanske man kan säga.
Idag försökte jag skapa den bilden. Med just de färger som jag tänkt. Och det blir inga färger som passar i moderna hem där allt ska gå i grå-och beigeskalan med ev inslag av svart. Jag är så trött på dessa ”ickefärger”.
Tilläggas ska att jag har en hel del inredning i den färgskalan också... Pinsamt!
Så jag målar FÄRGGLATT!!
Jag måste. Jag blir uttråkad av att måla beige och grått...
Så det här är JAG:

Eller...det där är en älg. Eller om man hellre ser en ko. Med horn... Eller kanske nånting annat. Det är ju betraktaren som bestämmer vad den ser.
Och vill man se ”Ursula” i denna tavlan - så jo. Då är det jag😉
Men vad jag egentligen menar att det här är MITT sätt att måla. Med starka färger.
Abstrakt är det som gäller för mig. Motiv som inte följer några regler. Som kan vara vadsomhelst. Ingen kan säga; ”men så ser ju inte en älg ut” för då kan jag bara svara; ”en älg??! det där är ju jag”
För mig så har inte mina ”tavlor” (känns pretantiöst att kalla dem så...som om jag tror att jag är nåt...) någon som helst betydelse eller mening. För mig finns det TVÅ viktiga saker som jag kan säga om mina tavlor. 1) de ska vara roliga att måla 2) de ska vara dekorativa
Och gillar man färg så är just den här lite dekorativ tycker jag. Och den var vansinnigt rolig att måla!!
Check✔️
Jag har stått vid staffliet och målat idag. Det känn betydligt bättre i kroppen än att stå vid en bänk. Jag slipper böja nacken. Istället står jag rak i ryggen men huvudet högt.
En bra position.
Imorgon ska jag fixa till det allra sista på tavlan och sen är den klar för signering.
Sen börjar jag nog på en ny🎨

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229