Vilken dag!

Jag har haft en lång och ansträngande dag. Ikväll är jag helt slut och har ont i min arma kropp. Min säng brukar vara skön men ikväll är den mer än så. Den är underbart skön!
Vid tiotiden idag satte jag,Lars och Ebba oss i bilen för att åka till Jönköping. Det är ca 17-18 mil dit härifrån. Jag halvlåg i framsätet och var kopplad till min pump nästan hela vägen. Det gick ganska ok. Jag ligger faktiskt hyfsat bra där.
Vi kom fram till sjukhuset Ryhov i god tid. Det känns ju lite sådär att besöka ett sjukhus. Vi var tvungna att gå igenom den stora entréhallen för att ta oss till lungmedicinmpttagningen. Jag är ju livrädd för att bli smittad av covid-19 så vi hade förberett oss noga. Vi hade munskydd alla tre och jag hade även ett visir. Vi hade inga engångshandskar hemma men jag hade ett par vantar på mig. Vet inte om det var en bra idé eller inte men jag hade det iallafall.
Lars hade studerat kartan innan vi gick in på sjukhuset så han visste exakt vilken hiss vi skulle ta. Vi gick raka vägen till den och slapp dela den med någon när vi åkte upp till rätt våning.
Det hänger skyltar lite överallt på sjukhuset att man inte får ha nån med sig och att det är besöksförbud mm. Men jag tog alltså med mig två stycken. Lars körde min rullstol och Ebba bar på hostmaskinen och lite annat. Vi räknade med att de skulle skicka iväg Ebba när vi skulle träffa läkaren och de andra men de tyckte det var bra att hon var med.
Vi träffade alltså en mindre grupp av människor. En läkare. En sjukgymnast som ansvarar för hostmaskinen. Och nån sköterska mm.
Meningen med besöket var i första hand att jag skulle få en ny hostmaskin ifrån Jönköpings län. Den jag haft hittills tillhör ju Hallands landsting. Och det har ju varit några turer om vem som ska betala vad mm. Men nu är landstingen överens om att så länge jag är skriven i Jönköpings län så får Jönköpings landsting stå för maskinen. Därav bytet idag.
Vi fick med oss den nya hostmaskinen och gick/åkte sen tillbaka till entréhallen.
Jag måste bara säga att jag häpnar över folks nonchalans! Vi såg inte många med munskydd. Och folk håller inte avstånd utan går väldigt nära varann. Jag blir faktiskt både irriterad och förbannad.
Men när vi kom gående genom folkmassan så märkte vi att folk liksom skingrades när vi närmade oss. Många glodde mer än nödvändigt men jag skiter i det.
Kanske trodde de att jag var smittad så de aktade sig av rädsla för mig hihi.
Sen var det dags att sätta sig i bilen och åka tillbaka till Halmstad.
Väl hemma igen så fanns det bara ett läge för mig! Jag var trött och jag hade ont i kroppen så jag låg i min fåtölj tills det var dags att krypa ner under täcket.

Gillar