Veckan börjar...

Jag är kvar hemma. Har inte åkt till stugan.
Än.
Idag har jag åtminstone börjat packa. Planen är att ta med de flesta kläder som jag använder nu och i sommar. För jag tänker ha min ”bas” där. Åka hem på besök ibland bara.
Men jag är inte redo än... Jag har en del jag vill fixa med härhemma först. I mitt huvud finns en plan. Och den tänker jag försöka följa. Det enda den planen inte innehåller är ”när?” jag ska åka. Det får bli när det blir.
Idag har jag satt ett plåster bakom mitt öra. Ett åksjukeplåster. Nej,jag ska varken ut och åka eller lider av åksjuka. Jag är ute efter biverkningen; man blir torr i munnen och det bildas mindre saliv. Och även mindre slem.
Och slemmigt saliv kan jag inte svälja.
Att jag valt att sätta dit plåstret nu beror på att jag känner att förkylningen är på gång. Det samlas saliv och annat äckelpäckel i min strupe och jag orkar varken hosta upp det eller svälja det. Vilket brukar sluta med att jag sätter en salivklump i halsen,alla muskler i svalget dras åt som i kramp och saliven kommer varken upp eller ner. Det täpper till!! Vilket är väldigt obehagligt.
I eftermiddags kände jag hur det boade ihop sig mer och mer i mitt bröst,i min strupe. Därför valde jag att sätta dit ett litet plåster. För det brukar faktiskt hjälpa. Åtminstone litegrann.
Jag börjar verkligen längta till stugan nu. Att leva i detta stora hus gör mig tokig snart. Jag orkar ju ingenting!! Trapporna är ett helvete!! Jag kan knappt gå uppför alls längre,och att gå nerför är så fruktansvärt osäkert och oroligt. Jag går allt oftare baklänges nerför trappan.
Att gå ut i trädgården ifrån altanen går ju bra. Men gå in på altanen igen är värre. Nivåskillnaden är lite för hög. Förresten så vågar jag inte gå runt i trädgården heller. Underlaget är alldeles för ojämnt och mjukt på nåt konstigt sätt. Svårt att förklara. Men jag är rädd när jag går därute.
Rädd att ramla...
Nä nu ska jag nog slå ihop mina blå. Fastän jag är såååå sugen på att måla klart en bild som jag hållt på med idag bl.a. Det är en rolig bild att rita/måla med färgade blyertspennor.
Här följer de två första bilderna på målningen:Jag har kommit längre än så nu. Jag fyller ut alla vita fläckar med målade krumelurer.
Är mina bilder abstrakta? Eller surrealistiska? Eller är de bara barnsliga...?
Hursomhelst så tror jag att jag hittat min grej!
Teckna/måla meningslösa figurer och krumlelurer i glada och brokiga färger!
Som dessutom kan göras i sängen😊

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229