Vaken

Jag läste precis igenom gårdagskvällens inlägg. Insåg att jag avslutat det på ett lite olyckligt sätt;

"......hoppas att jag vaknar imorgon bitti...."
Hm!! Det var väl en onödig formulering som kan feltolkas!! 
Kan bara konstatera att jag är vaken och leversicken tur va???
Nu när Lars är bortrest så struntar jag i att släpa med mig pumpen upp till sovrummet. Istället går jag ner och tar hand om Bella innan jag sätter mig i soffan och äter dagens första "måltid". Jag bryggde lite kaffe som jag sen drack tillsammans med Alma. Våra morgnar med varsin kopp kaffe är så mysiga. Även om hon är på språng så brukar hon ha fem minuter över för en liten kaffestund❤️
Idag ska jag bjuda mina stora söner på lunch. Har längtat efter dem... Att få hem dem en liten stund såhär mitt på dan är så mysigt. Att få ha dem nära om än för en kort stund är guld värt❤️ Mysigt.
Men innan dess har jag lite att pyssla med. Ja,jag menar städning och lite sånt. Jag tycker ju att det är roligt.
Tyvärr innebär allt mitt fixande att jag måste gå upp och ner för trapporna en del. Även om jag inte kan bära saker samtidigt som jag går uppför så löser jag det ändå. Jag har en korg eller en kasse som jag lägger mina prylar i. Den ställer jag mitt i trappen,dit jag når,och så klättrar/kryper jag upp dit. Lyfter upp den ytterligare några steg och följer själv efter tills jag och min korg/kasse är uppe!! Jag måste ju vara kreativ och påhittig om jag ska klara mig själv så mycket som möjligt. Det är på gott och ont!! Jag avskyr ju att behöva be andra om hjälp,att vara osjälvständig. Att då vara påhittig och företagsam är ju ett sätt att skjuta på det där beroendet av andra. Det stärker mig och mitt självförtroende.
Men det sliter på min kropp,mina muskler. Jag tror ofta att jag klarar mer än vad jag i själva verket gör. Därför tar jag i för mycket och så får jag lida för det sen. Det är en svår balansgång. 
Idag har jag vansinnigt ont i benmusklerna som jag överansträngt rejält genom att envist gå uppför trappor alldeles för många gånger!!
Men på nåt vis tycker jag att jag har ju vilat i tre veckor så nog måste jag få kunna göra lite utöver det vanliga då...?? Som nån slags kompensation...??
Men det funkar inte riktigt så...det verkar inte gå att vila sig till uthållighet!! Det går däremot bra att vila i efterhand!! 
Orättvist!!
Så jag får väl göra som jag brukar;
Gilla läget!!!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229