Vaccinerad!!

Ja då har jag fått den första sprutan mot covid-19! Jag är så glad! Och lättad! Om 5-6 veckor kanske jag kan träffa nån eller några på nåt enkelt litet sätt. Ja tänk va?! Jag har knappt träffat några vänner sen förra året...
Innan vi åkte till vårdcentralen ringde jag till ”min” sjuksköterska som jag har ett direktnummer till. Vi tänkte passa på att fråga ifall inte Lars kunde (borde!!) få ta sprutan också. Både han och Alma tar ju hand om mig,sköter om mig och hjälper mig med hostmaskinen. Om nån av dem blir smittade,men kanske inte sjuka,så är ju ändå risken stor att de för över smitta på mig. Och ingen vet ju hur effektiva vaccinen är egentligen. Allt är ju så nytt.
Sjuksköterskan höll med mig. Han borde definitivt få ta den han också. Men hon trodde inte att det skulle kunna lösas idag.
De hade ordnat det så bra på vårdcentralen. Man behövde inte sitta i nåt väntrum utan det var särskild ingång och utanför rummet var besöksstolarna få och stod med långa avstånd. Det kändes säkert.
När det blev min tur körde Lars in mig i rullstolen. Vi frågade direkt ifall det fanns nån möjlighet att även han kunde få ta den.
Det visade sig att det skulle komma en man efter mig och ta den allra sista sprutan som de hade kvar på vårdcentralen. Men de verkade ana att han inte skulle dyka upp. Man måste ju sitta kvar i en kvart efter att man tagit sprutan. De vill se ifall man får nån reaktion. De sa att om inte mannen dykt upp innan den kvarten var över så skulle Lars få den sprutan.
Han kom aldrig!
Så Lars fick den allra sista sprutan som vår vårdcentral hade denna veckan. De får en ny sändning nästa vecka igen.
Då ska nog Alma också få ta den.
Varken jag eller Lars har känt av sprutan. Det kanske är lite ömt precis där det stack till. Men på mig gjorde det ondare efter den vanliga influensasprutan.
Vi fick vaccinet ifrån Pfizer. Jag vet inte ifall det har nån betydelse men nu vet vi iallafall.
Ifall det skulle dyka upp några konstigheter senare.
Jag kunde inte låta bli att göra ett inlägg på Facebook. Jag skrev att jag tagit sprutan,att jag var tacksam och att jag önskar att alla människor ska ta sprutan. Om inte för sin egen skull så kanske man kan tänka på andra. Såna som mig t.ex,sjuka och med minimal chans att klara en nedsövning och att bli lagd i respirator.
För jag kan bli så upprörd och provocerad av de som lägger ut det ena inlägget efter det andra för att skrämma och påverka folk att inte ta sprutan.
Om man inte känner att man behöver ta den för sin egen skull så kanske man kan tänka på dem med allvarliga sjukdomar som inte skulle klara en omgång Coronavirus!
Jag fick väldigt många likes👍🏼 på det inlägget så jag är nog inte ensam om att tycka så.
Tack o lov!
Utöver utflykten till vårdcentralen så har jag inte gjort ett dugg idag. Orken infann sig inte mer. Jag var utslagen.
Men ikväll har jag lagt mig glad,nöjd och tacksam! Tänk att jag redan fått första omgången vaccin! Helt fantastiskt!!

Gillar