Vaccinerad!!😃

Ja idag har vi fĂ„tt vĂ„r andra (och sista) spruta med coronavaccin! Det kĂ€nns fantastiskt skönt! Snart kanske man kan börja ”leva” lite igen.
Elva mÄnader.
Ja sÄ lÀnge har jag hÄllt mig undan ifrÄn i stort sett ALLT! Och Alla!!
I somras trÀffade vi mina svÀrförÀldrar utomhus. BÄde vi och dom var lika försiktiga och höll oss isolerade. DÀrför kunde vi ses utanför vÄra stugor som ligger bredvid varandra.
Sen har jag ju varit sjuk mer eller mindre hela hösten. Först var det gallblÄsinflamation och sjukhusvistelse. Och sen kom elÀndet med respiratorn... Ja dÄ hade jag ju t.o.m hjÀrtsvikt. NÄn mindre hjÀrtinfarkt sa de... Ja usch och fy vilket jÀvla Är jag haft.... Eller...jag ska inte vara egoistisk. Vilket jÀvla Är vÀrlden genomgÄtt!
Men nu ser jag lite positivt pĂ„ framtiden igen. Åtminstone litegrann. VĂ„gar inte vara glad Ă€n.
Men om ett par veckor sÄ tÀnker jag att jag kanske vÄgar trÀffa mina nÀra o kÀra som jag bara haft sms-kontakt med mest.
Men sköterskorna som gav oss sprutorna idag var inte överdrivet positiva. De hade lÀst min journal och menade pÄ att jag mÄste fortsÀtta hÄlla mig undan folk! För jag kan inte drabbas av covid. FÄr inte. Och vaccinet Àr ju inget hundraprocentigt skydd. Jag mÄste fortsÀtta vara försiktig ÀndÄ.
Min vÄrdjournal verkar vara spÀnnande!
Åtminstone för andra...
Jag vÄgar inte lÀsa den.
Men varje gÄng jag pratar med nÄn vÄrdanstÀlld som lÀst den sÄ kÀnns det som att de vill kasta hjÀlp och hjÀlpmedel pÄ mig!!
Var det sÄ illa..?
Nu har det ju snart gĂ„tt tre mĂ„nader sen det hĂ€nde och pĂ„ nĂ„t vis Ă€r det som att det Ă€r först nu som jag börjar förstĂ„ innebörden utav det. Att det var sĂ„ allvarligt som det var... Att det ”var nĂ€ra”...
Det dĂ€r med hjĂ€rtat skrĂ€mmer mig. Och att jag inte FÅR hamna i respirator igen. TĂ€nk om jag fĂ„r Corona? Och det blir allvarligt..? Är det kört dĂ„?!
Nej jag orkar inte tÀnka pÄ det.
Men nog sjutton kĂ€nns det skönt att jag Ă€r vaccinerad nu. Även om jag skulle bli smittad nu sĂ„ kanske jag inte blir sĂ„ sjuk sĂ„ att jag hamnar i respirator!
Hoppas jagâœŠđŸŒ
Efter förra sprutan kÀnde jag ingenting. Jag var knappt öm under plÄstret. Det kÀndes bara om jag petade direkt dÀr sprutan togs. SÄ har man ju hört att efter andra sprutan blir det vÀrre.
Dessutom sÄ pÄstÄs det att om man fÄr en kraftig reaktion sÄ har vaccinet tagit bÀttre.
SÄ idag hoppades jag att jag skulle fÄ en reaktion!
Vi tog sprutan vid tolvtiden,satt kvar en stund för att kolla sÄ att vi inte fick nÄn allergisk reaktion eller nÄt.
VÀl hemma sÄ satte jag mig och Ät. Och jag blev sÄ otroligt trött. Fick huvudvÀrk och tyckte att jag nog var bÄde tröttare och hade mer huvudvÀrk Àn jag brukar.
Men efter en stund i stillhet sĂ„ insĂ„g jag att det var inte mycket vĂ€rre Ă€n vanligt. Om jag Ă€r aktiv och hĂ„ller igĂ„ng pĂ„ förmiddagen sĂ„ brukar jag dĂ€cka vid lunch😮
Och jag har inte kÀnt nÄnting mer efter det. Jag mÄr bra.
Eller...vad Ă€r ”bra” för mig?! Jag vet inte riktigt.
Jag fÄr fundera pÄ det.
Godnatt.

Gillar

Kommentarer