Utschasad

Idag har jag verkligen ansträngt mig. Jag har tagit i för hårt och för mycket. Men nu ikväll känns det ändå bra. Jag känner mig nöjd med dagen.
Jag har städat mitt sovrum (ja vi har varsitt - jag vill kunna starta pumpen så tidigt jag vill utan att väcka honom. Han måste kunna gå upp utan att väcka mig. Och nu har han sitt kontor och säng i samma rum.)
Sovrummet är litet. Väldigt litet. Men jag tog ut sängkläderna och la i tvättmaskinen. Sen dammsög jag hela rummet noga. Därefter bäddade jag rent med helt nya satinlakan. Vita fina som på hotell. De ser likadana ut som de jag hade innan men är av bättre kvalitet. Så med nytt duntäcke och nytt påslakanset är sängen som ny!
Men jisses vad tröttsamt det är att dammsuga och byta lakan. Det måste vara det som är tyngst och mest arbetsamt att göra när det kommer till städning och ”hushållsarbete”. Jag vet inte hur många pauser jag tog då jag la mig i fåtöljen och bara andades lugnt så att allt liksom kom ikapp. Att sätta påslakan på ett täcke är nåt av det jobbigaste jag vet. Eftersom jag har svårt att hålla med min vänsterhand så känns det omöjligt ibland. Jag bad gubben hjälpa mig när han fick en liten stund över men hans jobbtelefon ringde hela tiden så jag orkade inte vänta. Fick göra det själv helt enkelt. Jag låg i fåtöljen och med täcket och lakanet över mig och försökte trå i det i påslakanet. Det var bökigt och krabbligt...
Men till slut var jag klar och kunde bädda sängen! Nöjd med mig själv! ”Jag klarade det!!” - tänkte jag belåtet!
Jag gillar ju att få det bekräftat. Ja att jag kan alltså. Känner mig extra nöjd när jag reder ut saker och ting på egen hand.
Redan som liten ska jag visst varit sån har jag fått berättat för mig: ”kan felf” var visst nåt jag upprepade i såna situationer.
Lite envis och tjurig kanske.
Redan då hihi.
Men jag har blivit bättre på att lyssna på min kropp så jag tog väldigt många pauser både ofta och länge. Och det är jag också väldigt nöjd och stolt över.
Kanske lär jag mig nånting..??🤔

Gillar

Kommentarer