Utmattad!

Jag är helt slut. Och jag har varit så himla trött idag.
På sistone har vi suttit uppe på tok för länge om kvällarna. Klockan har passerat midnatt mer än en gång. Jag fixar inte det. Kroppen säger ifrån till slut. Och idag gjorde den det.
Kvällens hostning tog verkligen slut på all energi som fanns i mig och jag valde att gå och lägga mig. Det känns som att det var klokt av mig för jag är helt utmattad. Jag har t.o.m svårt att andas,det är så ansträngande.
Men så blir det för mig ibland och det beror väl på mina dåliga lungor som ju inte har full kapacitet. Det känns som att jag inte orkar ta ett djupt andetag. När jag försöker ta i och hämta upp luft ifrån magen kommer jag bara ner till halsen…
Morgonens hostning var också ansträngande. Det var mycket slem som skulle upp.
När det är sådär mycket så blir jag alltid lite extra orolig. När det drar ihop sig i min strupe och slemmet fastnar. Då flyger obehagliga tankar genom mitt huvud.
Nej idag är det ingen bra dag.
Mitt tal försämras mer och mer. Nu har t.o.m Lars svårt att höra vad jag säger. Jag märker ju att det låter sluddrigt och otydligt. Jag får allt svårare att uttala vissa ljud. ”P” har ju varit svårt länge men nu har även ”B” och ”F” blivit besvärliga. Det låter inte bra…
Och sen är det ju det där med att tala lite längre. Jag orkar inte. Många gånger måste jag ta ett andetag mitt i en mening och ibland t.o.m mitt i ett ord. Jag delar liksom upp det och det låter ju inte klokt. Jag skäms.
Egentligen har jag inget behov av att prata. Jag skulle lätt kunna låta bli. Men då skulle man ju anses tråkig och osocial.
Och som jag nämnt ett flertal gånger så är det fruktansvärt att prata i telefon! Folk hör ju inte vad jag säger och jag blir helt utmattad av ansträngningen. Det är hemskt!
Men nu är det ju så att jag har fyra underbara barn som jag vill hålla kontakten med. De bor inte så nära mig (fast även om de gjort det så hade vi ju inte kunnat ses pga Coronan) så telefonen är det vi har. Men då föredrar ju jag sms. Jag älskar sms! Det är bästa sättet att ha kontakt med andra människor tycker jag. Har alltid älskat sms! Inte bara sen jag blev sjuk… Man skriver ner det man vill ha sagt och skickar iväg,den som får det läser det när den vill och hinner. Och svarar när och om den vill! Passar mig perfekt!!👌🏼
Nej nu är klockan redan elva!! Jag måste släcka och somna i tid ikväll.
Godnatt!

Gillar