Utlopp för min kreativitet‍

Jag visste att jag skulle slippa lämna huset idag. Jag hade inga "måsten" eller "borden" utanför huset. Älskar såna dagar!
Redan igår började jag fundera på ifall jag skulle ta och måla lite idag. Med mina akrylfärger som jag tog hem ifrån stugan.
Med det i åtanke så gjorde jag mina morgon/förmiddagssysslor lite snabbare än jag brukar. (det tar inte så lång tid i vanliga fall heller)
Sen plockade jag fram mina målarprylar. 
Jag påbörjade några målningar på canvas nere i stugan. Planen var att fortsätta här hemma. Men det blev ju aldrig av. Så idag var mitt mål att måla klart dem. (kul ordval va??!)
De tavlor jag kluddat lite på är väldigt små. Ungefär som  A4-storlek. I olika former.
Jag behöver inget staffli för att måla dem,jag slänger på en vaxduk på vår köksö och så står jag där. Jag brukar aldrig kladda ner. Och om olyckan skulle vara framme så är ju duken bra att ha och dessutom så är ju akrylfärg vattemlöslig.
Att stå i köket och "arbeta" vid köksön är ju nånting som jag fortfarande klarar av någotsånär... Däremot så tar jag ju många pauser. Då är det skönt att ha sängen vägg-i-vägg med köket.
Sen stod jag där och målade!! Och lyssnade på en bok! Otroligt härligt! Jag njöt av att äntligen få göra det!! Det kändes som en evighet sen sist!! Tror det var i augusti...
Jag slutförde tre av tavlorna. Har två kvar (minst) som jag kan roa mig med imorgon.

De här blev klara idag:

 
Den nedersta vet jag inte ifall jag ska måla mer på eller inte. Jag har ju en förkärlek för att gömma det jag målat. Så att betraktaren själv får anstränga sig lite. Som den översta...
Ser ni golfspelaren som siktar på flaggan?
Både den och tavlan med trion har jag målat och tänkt på mina svärföräldrar. Jag vet inte varför...men så fort jag har tavlan framför mig så tänker jag på dem.
Tja,målandet har hållt mig sysselsatt hela dan. Jag har bara vilat och ätit mitt på dan. Och ikväll har jag hängt i soffan. Kollat på TV. Det är inte alls liks skoj att kolla på tv när inte Lars är hemma... önskar att jag hade målat istället. Men för min kropps skull var det nog bra att jag lät bli. 
Det är ju det där med att göra saker och ting LAGOM!!
Jag har ju tendens att göra saker och ting lite för ivrigt och lite för mycket. Det brukar jag få lida för sen...
Men idag har det varit en bra dag

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229