Tröttsamt

Ett svagt,kallt nästan blått ljus lyser upp mitt rum. Ute är det nästan fullmåne. Eller kanske är det fullmåne...? Molnen låter bara månens ljus lysa igenom lite halvt om halvt. Men skenet känns mysigt. Jag sover ju alltid med rullgardinen uppe. Tycker inte om att sova i fullständigt mörker. Jag vill se mina händer om jag vaknar mitt i natten. Ana var jag är och var vattenglaset står. Jag gillar ju att ha kontroll. Även när jag sover.
Men jag är inte mörkrädd. Inte för mörkret i sig. Självklart kan även jag vara rädd om det är mörkt och jag inte har kontroll på vad som eventuellt kan finnas runtomkring mig. Men jag tror ändå att det har med kontrollbehov att göra. Man vill ha kontroll på sin omgivning. Så egentligen borde jag ju vara mörkrädd...🤔Jag med mitt kontrollbehov!
Jag har återigen varit som fastklistrad i min fåtölj framför TVn idag. Det där jäkla presidentvalet! Jag fattar inte varför jag inte kan låta bli att titta. Jag är ju egentligen totalt ointresserad av både USA och politik. Men det är nånting... ja nåt som lockar liksom. Nån slags spänning.
Så här har inte blivit mycket gjort idag. Jag har inte orkat riktigt heller. Det är nånting... Vet inte vad... men jag känner mig inte helt hundra... Känner mig inte direkt sjuk. Men ändå lite dålig. Jo jag känner mig nog lite sjuk när jag tänker efter. Men jag kan inte förklara på vilket sätt. Det bara känns.
Och det känns inte bra.
Och så är det det här med talet. Jag pratade med ena dottern ikväll. Då skärpte jag till mig och ansträngde mig för att försöka tala tydligt. Jag tror jag höjde rösten en aning också för att låta riktigt tydlig och bra. Och hon sa att hon inte tyckte jag talade otydligt.
”Yes!!!👍🏼💪🏼”
Men efteråt!’ Det var som att jag inte orkade få fram ett vettigt ord. Och luften tog slut!. Jag tog helt slut.
Alltså jag orkar inte prata så länge. Jag vet att jag har sagt det flera gånger förut men det är en sån stor grej för mig. Det känns som att jag en gång i tiden kommer att behöva sluta prata. Inte allt för långt fram i tiden tyvärr...
Jag kanske måste lära mig teckenspråk.
Nej nu är jag jättetrött.
Godnatt.

Gillar