Tror den är här nu...

Gårdagens inlägg handlade ju inte så mycket om hur det är att leva med ibm... Fast det gör ju faktiskt inte alla mina inlägg... Det blir ju mycket annat också..vardagsbekymmer och sånt. Gränserna är hårfina. Men som jag upplever det så påverkas precis ALLT av min sjukdom. 

Och på tal om det så har den nu kommit: förkylningen!!
Jag har hört att folk i min närhet klagat över förkylningssymtom men varit tacksam varje dag jag sluppit känna nåt sånt. Men det började lite igårkväll och nu på morgonen var det inte längre någon tvekan om vart det barkar hän... Jag gnäller inte över lite ont i halsen och trötthet,men detta slem!! När man blir förkyld så blir man ju slemmig i halsen,saliven får en konsistens som gummi och man vill bara hosta upp den.
Men där kommer problemen... Jag orkar inte hosta. Och jag kan definitivt inte svälja slemmet. Musklerna i mitt svalg är ju så svaga så de orkar ju inte hjälpa slemmet på vägen ner genom strupen. Det brukar sluta med att halsen liksom krampar,allting fastnar och slemmet sitter som en propp och täpper till så att jag inte ens kan andas. Är då näsan täppt också så blir det lite jobbigt. 
Men då har jag ju mina plåster!!
Detta lilla runda plåster som egentligen är till för att minska åksjuka har en bieffekt: man blir torr i munnen,det bildas mindre saliv utav det. Och ja!! Det påverkar även slembildningen!! Jippi!! 
Det brukar hjälpa några dar efter att jag satt fast det bakom örat. Och det är jag så tacksam för!!
Jag ska sätta dit ett när jag går upp sen. Ibland får jag för mig att jag ska spara lite på dem,vänta in i det sista med att börja använda dem... Av snålhet. (man är ju smålänning!) Men så tänker jag: "varför??? Varför ska jag gå runt med ett problem när jag har nånting som lindrar??" Det är väl bara korkat att plåga sig i onödan..?
Så idag blir det plåster!!
Sen hoppas jag att förkylningen inte däckar mig som den brukar göra. Jag är ju så trött i vanliga fall,behöver inte bli hängig också...
Jag har ju projekt på gång!
Vill måla.......längtar....

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229