Tid hos sjukgymnasten!

Jag har varit hos sjukgymnasten idag. Det var ju efter dem där olycksaliga flygresan som slutade så illa i november,som min nacke fick sig en knäck. En mild whiplash tydligen... Den där konstanta smärtan har gått över. Nu gör det bara ont när jag lutar mig mot den onda punkten (så fort jag sitter i soffan och äter vill säga..3-4 ggr/dag) och när jag anstränger mig fel och för mycket. Det bästa är om jag gör lite av varje i korta stunder. Rör mig,vilar,sitter,ligger mm i intervaller typ...

Just det där med att sitta/halvligga i soffan när jag äter sondmat är inte så bra. Då lutar jag ju nacken mot kuddarna och det brukar göra lite ont. Men jag kan konstatera att nu när jag börjar dagarna med att få i mig en HEL flaska sondmat liggande i min säng så sliter det mindre på nacken. Att jag dessutom ofta äter en halv flaska när jag går omkring med min rullande droppställning gör ju saken ännu bättre
Sen är det väl självklart så att tiden gjort att det gör mindre ont.
Sist fick jag ju en del övningar att träna på men helt ärligt så har jag slarvat. Så vi konstaterade då att det nog är bra att jag äter första två omgångarna i sängen! 
Det är bara fördelar med det! Jag är så himla glad och nöjd över hur bra det funkar och att jag själv kommit på denna geniala lösning!!
Jag kommer nog inte att gå till sjukgymnasten med nån regelbundenhet hädanefter. Men jag får höra av mig om det är nåt jag vill ha hjälp med. Däremot fick jag några nya övningar. Hon tycker att jag behöver öva på balansen. Det behöver nästan alla göra-även ni som är friska!!
Jag blev nästan chockad över hur dålig balans jag har!! Och den beror inte direkt på min sjukdom. Jag testade både Lars och Alma här hemma ikväll-och de var inte mycket bättre än mig!! Först stod jag med ena foten framför den andra,som om jag gick på en bom eller nåt. Det gick ju bra. Sen skulle jag blunda!! Hahaha,tur det var en tänkt bom och inte en riktig-några meter upp i luften!! Då hade jag ramlat ner och brutit nacken!! Hur kan det bli sån skillnad av att inte se???!! Galet! Sen skulle jag stå på ett ben. Jodå,det gick väl någotsånär... Men sen skulle jag blunda!! Hahahahaha!!! Det var omöjligt!! Och det var lika jobbigt för Lars och Alma!! Och det gjorde mig glad☺hihi. Kände mig elak...men då insåg jag ju att just DET inte var en försämring som berodde på IBM! Skönt!
Men det kan ju vara bra att träna lite på det där med balansen ändå. Kanske har nytta av det i min klumpighet. Så det ska jag göra nu. Påminn mig gärna för jag är ju rätt glömsk
Alltid när jag träffar nån inom vården som jag tycker om så börjar jag prata.... allt bara bubblar ur mig. Sånt som jag tydligen går och bär på. Det är ju därför jag hade behövt träffa kuratorn OFTA!! Men eftersom inte hon har tid så får andra stackars vårdpersonal lyssna på mig!! Trots att de ska hjälpa mig med mer fysiska saker egentligen. Detta gällde även min stackars sjukgymnast idag. Usch vad jag babblade på... Min dietist är ju också en som får höra mycket... Usch jag skäms nästan när jag tänker på det... Men när jag väl börjar så finns det inget stopp. Det bara väller ur mig!
När jag träffar kompisar och såna jag känner i affären eller nåt sånt så blir jag istället tyst. Livrädd att sluddra och prata otydligt. Kommer av mig och tystnar...bryr mig inte om att berätta saker för jag känner att det är jobbigt. Ja,dels pga rädslan att sluddra då men så är det så att jag blir oerhört trött av att prata. Det tar på krafterna och det känns som att luften håller på att t slut när jag pratat en stund. Och då blir jag osäker igen... Skäms och känner mig dum. Konstig och värdelös.
Men när jag träffar nån inom vården så är det som att jag inte bryr mig lika mycket. De känner inte mig personligen. Har inga känslor för mig. Och de är professionella och vana vid folks konstigheter.
Därför får många stackars sköterskor och annan sjukvårdspersonal lyssna på min skit och allt negativt jag känner. Egentligen skäms jag över det men är samtidigt så lättad över att jag fått det ur mig.
Tid hos kurator en gång i veckan=Ja tack!!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229