Teckning blev målning.

Alla teckningar jag låg och skissade på i soffan målade jag i akvarellfärger igår.


Jag testade lite olika tekniker mm bara för att roa mig själv. Hade egentligen andra tankar med mina teckningar,ville måla mer abstrakt och mer färgglatt. Men när jag väl satt där så blev det inte så. 
Att måla är skönt. Det är avkoppling för hjärnan. Man låter liksom handen styra penseln utan att tänka...
Tyvärr är det inte lika skönt för kroppen!!
Att sitta är ju inte det bästa för min kropp!! Och jag säger bara; vilken tur att jag måste äta ibland!! För då lägger jag mig bekvämt i soffan och blir liggande där i minst en timme. Hade jag inte gjort det så hade jag nog haft betydligt mer ont i ben,rumpa och bål efter att jag målat.
Så egentligen sitter jag inte och målar mer än max 2-2,5 timme utspritt under hela dan. 
Jag ska ge målandet en chans till om några dagar. Jag låter det ligga framme på köksbordet tills jag känner att jag har lust igen. Eller lust har jag ju hela tiden! Men det ska passa liksom. Och så gör jag det helst när jag är ensam hemma. Får mer ro då...
Idag ska vi åka till Alma och Filip i Jönköping. Det ska bli så mysigt!! Vi är ju tyvärr väldigt dåliga på att hälsa på våra barn. Vi hälsar ju inte ens på sönerna som bor så nära... Det är pinsamt egentligen... Men jag har alltid känt att jag inte vill vara en sån där jobbig mamma som dyker upp i tid o otid,ränner hemma hos mina barn och inte låter dem vara ifred. Rädd att de ska tro att jag vill kolla dem... varför de nu skulle tro det???!!! Jag ringer inte heller... Av samma orsak. Vill inte de ska tycka att jag är jobbig... Jag smsar däremot. Det är ett bra sätt att kommunicera!! Det är så jag helst kommunicerar. Det ställer minst krav på en liksom... Jag är nog en egoistisk latmask!!!
Men idag ska vi alltså åka till Jönköping. Alma är det enda av barnen som påpekat att vi är dåliga på att hälsa på... Jag har inte reflekterat så mycket över detta tidigare. Men hon har fått mig att inse det...och jag skäms. Jag har trott att jag gjort mina barn en tjänst när jag hållt mig borta...Usch!!!
Så idag blir det bilåkning igen. Får se hur det blir. Jag är optimistisk och tänker att det ska gå bra. Vi åker dit,stannar några timmar och sen åker vi hem igen. Får se till att röra lite på mig när vi är i Jönköping. Tar pumpen med mig och äter i bilen. Den är ju bara så fantastisk,min pump

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229