Städdag med en twist!

Ja idag har jag städat. Här var så dammigt. Det kändes som att vi blivit invaderade av dammråttor!! Så det var mer än nödvändigt.
Visst,jag kunde överlåtit dammsugningen till gubben eller sonen. Men när jag väl bestämt mig för att här ska bli rent har jag inget tålamod. Att vänta är inget alternativ helt enkelt. Då är det bättre att göra det själv.
Men jag tar det lugnt. Jag dammsuger kanske ett halvt rum,och då räknar jag in lister och ev möbler t.ex. Sen pausar jag. Och efter det så dammtorkar jag samma del av rummet,plockar och pysslar lite där innan jag fortsätter med nästa del av rummet. Plockar undan,dammsuger osv... Och tar pauser.
När jag till slut bara hade hallen och toaletten kvar så började jag dammsuga hallen. Men jag gjorde nåt konstigt,vred till mig och tappade balansen och sen föll jag som en fura!! Fattar inte riktigt hur det gick till.
Som tur var slog jag mig inte. Jo,lite smällar här o var men inte så farligt. Och som alla vet vid det här laget så är det inte smällarna som är värst. Nej det är det som kommer efteråt. Nämligen att ta mig upp!!
Klockan närmade sig halv fem och jag visste att Lars o Marcus skulle komma hem inom en halvtimme. Det kändes inte lönt att ringa efter hjälp. Istället hoppade jag på rumpan in på toaletten och där passade jag på att skura på såna ställen som har blivit svåra för mig pga mina muskelproblem. T.ex att böja mig ner,sitta på huk och torka bakom toalettstolen,under den,i alla skrymslen och vrår,på vattenrören och bakom dem....ja ni fattar☺️
Jag satt på golvet och nådde med nöd o näppe vattenkranen där uppe. Men det gick. Och rengöringsmedlen hade jag tagit fram så det var bara att sätta igång. Visst var det lite bökigt och omständligt men vad sjutton??! Det gjorde mig ingenting!
Jag vände ju nånting negativt till nånting positivt. Det var väl bra??
Ibland när jag går på toa så låter jag mobilen glida ner i handfatet när jag drar ner byxorna. Tänker att den ligger bättre där än ramlar ur byxorna och slår i klinkergolvet och går sönder.
När jag halvlåg där på golvet och lät vattnet spola i handfatet fick jag en otäck tanke!!!
”var är mobilen????! Jag har väl inte lagt den i handfatet???!”
Jag nådde ju inte upp så att jag kunde titta efter...
Men jag kände runt med handen,jag hade slängt ner trasa,svamp och några olika rengöringsmedel plus tvålpump och tandkräm av nån outgrundlig anledning...
Nej,jag kunde inte känna den. Phu...😛
Rätt som det var när jag höll på med finputset öppnades ytterdörren och Lars och Marcus kom in. Gissa om de såg förvånade ut när de såg mig halvligga på golvet inne på toaletten. Tror t.o.m benen stack ut i hallen.
Men jag fick hjälp upp och kände inga onda punkter i min kropp. Inga som inte redan gått över iallafall.
Och det blev ovanligt rent på vår lilla toalett!!👌🏼


Så jag har idag återigen bevisat för mig själv att det faktiskt går att få ut nåt positivt utav nånting negativt😊

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229