Sol,vår,stress...

Solen skiner ifrån en klarblå himmel. Temperaturen närmar sig 20 grader. Det känns som försommar och allt är bara ljuvligt!
Förra året och alla andra år före dess så hade jag parkerat mig i en solstol och bara lämnat den vid toalettbesök. Typ.
Det gör jag inte idag. Och har inte gjort på hela påsken. Trots att det varit mer försommar än vår i flera dagar.
Jag klarar helt enkelt inte av det. Jag vet ju att jag inte kommer upp. Och jag vet hur nära jag varit att ramla ur,välta omkull och slå mig halvt fördärvad i samband med att jag försökt resa mig.
Och i år har jag blivit ännu sämre än jag var förra sommaren.
Den där rädslan och osäkerheten gör att jag inte kan koppla av i solstolen ens om jag vet att jag har nån hemma som kan lyfta upp mig.
För när Lars undrade ifall jag inte skulle gå ut och sätta mig så sa jag att jag inte vågar. Att jag vet att jag inte kommer upp. Men han sa att jag bara behöver hojta till på honom så kommer han och lyfter upp mig. Vilket känns jättebra.
Ändå så har jag inte lagt mig därute... Det finns ett starkt motstånd i min kropp. Ett motstånd baserat på rädslan. Och det spelar ingen roll vem eller vad som sägs till mig,känslan finns här och den är väldigt stark.
Istället ligger jag i altansoffan. Är kopplad till pumpen och har det faktiskt väldigt skönt. Här är nästan lite kyligt. Men jag har en filt på mig och när vindarna sveper in här så fryser jag inte.
Kanske är det så att det där med att sola är ännu ett avslutat kapitel. För jag ser inte hur jag ska kunna njuta utav det. Med vetskapen att jag inte kommer att kunna resa mig så kan åtminstone inte jag njuta av att bara ligga där och vänta på att behöva ta mig upp...
Men kanske hittar vi på nån slags lösning framåt sommaren. Kanske inte... Det spelar egentligen ingen roll. Ännu ett stressmoment mindre. Jag har ju en tendens av att stressa upp mig för helt onödiga saker; som att inte utnyttja solens varma strålar fullt ut!!
Nu kan jag ligga här i vår sköna soffa på vår skuggiga altan och bara njuta av att det börjar bli vår. Och jag behöver inte stressa för det.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229