Slut på helgen.

Nu tror jag att det värsta är borta ifrån mitt svalg. Den där "ärtan" är inte kvar,men det är fortfarande en viss irritation som retar mig i halsen. Jag känner fortfarande att jag skulle vilja massera sönder den liksom,smula ner den så att den
bara försvinner-poff!! Men jag har stor förhoppning om att den är helt borta imorgon. 
Det bästa med detta är ju att jag (förhoppningsvis) lärt mig nånting! Jag ska inte äta någonting över huvud taget!! 
Förutom detta så har dagen varit helt ok. Jag lagade biffar med lök och gräddsås till familjen som idag bestod av man,en son och en dotter. Den andra dottern åkte hem till Göteborg igår för att jobba. Och den yngsta åkte hem till Jönköping i eftermiddags.
Det har varit mysigt att ha tre av fyra barn i min närhet under några dagar. Det är ju det bästa jag vet.
När jag nu haft mina mest älskade omkring mig så har jag pratat ovanligt mycket. I vanliga fall är jag ju tyst här hemma i min ensamhet om dagarna. Jag är ingen sån som ringer till kompisar för att bara prata ibland. Det var många år sen jag var "sån".
Jag tycker ofta att det tar för mycket tid att prata i telefon. Däremot älskar jag sms och mail!! Det är såååå mycket roligare att skriva till folk än att prata med folk! Det är så bekvämt! Ett sms eller ett mail kan man svara på när man har tid och
lust. Ett telefonsamtal kommer ju ofta när man redan håller på med nånting annat och då upplever jag att jag blir störd. 
Och numera så är det ju så att just att prata är oerhört ansträngande för mig. Jag har ju trott att det "bara" berott på att musklerna i mina läppar blir allt slappare och därmed har jag svårt att uttala alla ljud. "F" och "P"
är jättesvåra när man inte kan spänna sina läppar t.ex... Dessutom har jag upplevt att jag blir oerhört trött av att prata. Det känns som att luften tar slut har jag sagt.
Och det är ju faktiskt precis vad som händer! 
Om min lungkapacitet är reducerad till hälften så är det ju inte så konstigt ifall luften i mina lungor tar slut när jag talat en stund!
Så efter den här helgen,med så mycket prat och skratt,så är det ju inte så konstigt att jag känner mig väldigt trött. Inte fysiskt kanske men mer utmattad. Jag är andfådd mest hela tiden. 
Det ska bli skönt att vila upp sig några dagar nu.
I min vänstra arm och hand sticker det och det känns nästan svullet. Jag måste strax lägga ifrån mig mobilen och lägga mig på min arm. Det är ett knep som brukar funka när de svaga musklerna är överansträngda. 
Men först ska jag välja en skön podcast som jag kan somna ifrån.
Längtar efter sömnen nu.....

Gillar