Sista tRULLsanrundan?

Vädret såg fint ut när jag gick upp i morse. Jag blev så sugen på att ge mig ut lite. Jag klädde mig varmt med underställ och halsduk. Men jag glömde mössan...
Det var dock inte kallt ute. Här är rekordvarmt - 13-15 grader varmt i november!! Dock väldigt blåsigt.
Jag åkte ingen lång runda. Trots allt så är jag lite rädd för att bli förkyld. Det är så onödigt. Och dessutom väldigt jobbigt. Särskilt om jag får hosta.
Men jag kunde njuta av frisk luft och vackra omgivningar.

Tillbaka i stugan så la jag mig i fåtöljen under en filt och sträckte ut mig lite. Jag var faktiskt frusen och hade förbannat ont kring bålen. Jag låg kvar och kopplade mig till pumpen. På tv sände TV4 ett maratonprogram om valet i USA. Jag kan inte låta bli - jag måste kolla. Det rullar fortfarande där utanför min dörr. Lars lär sitta uppe ett tag till.
Jag tvingade mig att gå upp och laga mat,det fick bli vegetariskt idag.
När jag lagar mat så tänker jag alltid några dar framåt. I söndags lagade jag fisksoppa. Kokade en extra torskrygg som jag använde till torsk i dillsås igår. Till det kokade jag potatis och då kokade jag några extra som jag skulle använda idag.
Jag skar dem i tärningar. Därefter skar jag en bit halloumi i lika stora bitar. Salladslök,gul lök och röd paprika skar jag i strimlor.
Sen stekte jag allt var för sig i olja och smör.
Till slut blandade jag ihop en lagom portion med lite av alla ingredienser. Slängde tillbaka i stekpannan och kryddade med salt,peppar,chiliflakes och lite dragon.
Till det serverade jag en sallad och en fusktzatziki - creme fraishe,riven gurka och vitlök.

”Ååååå vad gott det var!” sa Lars🤗
Men nu till nånting tråkigt.
Det här med mitt tal blir bara värre och värre. Idag har inte Lars hört vad jag sagt. Jag tror faktiskt att han låtsades höra mig när jag fick upprepa mig för tredje eller fjärde gången...han ville nog inte låta mig säga samma sak gång på gång på gång...
Jag känner ju att ljuden som kommer ur min mun inte längre låter som de en gång gjorde. Jag hör det t.o.m... Jag riktigt känner hur illa det kommer att låta och hur trött jag kommer att bli. Luften tar slut och jag blir nästan lite yr...
Jag har faktiskt pratat med alla mina fyra barn under den senaste veckan. Det händer ju inte varje vecka direkt. Det är ovanligt.
Så jag skrev till dem i vår gruppchatt och undrade ifall de hört att jag talar mer otydligt nu.
Båda sönerna svarade. Ja de hör att jag talar sämre.
Döttrarna har inte svarat.
Jag vet att jag borde låta bli att skriva till mina barn och beklaga mig och gnälla.
Nu ska jag sova. Jag kommer säkert att återkomma till detta fler gånger.

Gillar

Kommentarer

Aisy
,

Vilka fina bilder du fotat o maten såg sååå god ut Synd med dina talsvårigheter Kram