Sista natten!’

Imorgon åker jag hem!! Det känns inget vidare faktiskt... Jag har varit här i nästan tio veckor,ett sommarlov... så länge har jag aldrig varit hemifrån förut. Fast detta känns ju minst lika "hemma" som vårt alldeles för stora hus i Tokarp,Anderstorp...
Jag åkte en runda med tRULLsan idag. Jag hade en del sopor och skräp till återvinningen att åka iväg med. Det var så skönt ute,mulet men ljummet. Och det var härligt att åka tRULLsa Det var ett tag sen sist. Jag bestämde mig för att åka en runda. Jag åkte bort till handikappsbadet,vände och åkte till norra änden av sandstranden,det som ju är själva Östra Stranden. Där kan man köra ganska nära havet utan att behöva köra i sanden.  Satt där och såg ut över havet och andades in havsluften. Det var ljuvligt.


Och vackert.
Sen körde jag genom stugområden,på cykelvägar och vanliga vägar ända bort till den södra änden av Östra Stranden. Där den stora campingplatsen ligger. Det börjar bli tomt där borta...
Det blev en ganska lång runda eftersom jag körde i kringelikrokar på småvägar. Och hela tiden kände jag mig nedstämd... Jag vill inte länna det här. Jag kände nån slags lätt ångest över att behöva åka hem... Ett slags motstånd. Inte för att jag inte trivs hemma...utan för att jag är rädd för hur det ska bli. Kommer jag att kunna gå uppför trapporna över huvud taget???
I hela min kropp känner jag att jag blivit allt svagare. Jag har inget konkret att berätta,jag bara känner det tydligt. Min kropp lyder mig inte. Den blir fort trött och matt. 
Att resa mig ur soffan har blivit allt jobbigare. Att gå är jobbigt. Jag håller på att tappa balansen och falla flera gånger om dan. Men har lyckats rädda situationerna hittills... Kanske för att jag mest är inne här i stugan och här finns det nåt att hålla sig i nästan överallt (här är ju så litet!) 
Jag blev så extremt sugen på mjölk innan. Dricker ju nästan bara bubbelvatten annars. Och ljummet kaffe ibland. Men jag hällde upp ett glas med iskall mjölk! Mums! Men jag kunde knappt svälja det. Det var som att hela strupen drog ihop sig och der sipprade bara igenom några få droppar. Resten låg kvar i den övre delen av strupen och jag fick varken upp eller ner den... Jag orkade inte ta i för att lossa krampen i mitt svalg...
När sånt händer så brukar jag tänka: "vad händer ifall jag kvävs och faller ihop och dör nu?" Hur länge dröjer det tills nån hittar mig? Har jag låst dörren? Stackars den som hittar mig..." Såna tankar hinner passera genom mitt huvud innan det lossnar och jag kan andas och svälja igen.
Ska jag behöva sluta dricka mjölk också?!
Jag unnade mig ett glas rött ikväll. Sista kvällen... Har haft en bag-in-box rödvin här hela sommaren men den är nästan full än... Men ikväll ville jag känna lite semesterkänsla. Och rödvin var det enda jag kunde tänka mig att dricka.
Men även rödvin verkar lite väl jobbigt att få ner genom strupen. Det var ju så gott men ack så svårt att svälja!! Jag blir ju så besviken. Jag som älskar rödvin
Kanske är det så att jag ska hålla mig till drycker med bubblor..? Och lite smått ljumma..? Dock inte samtidigt (Urk,ljummet bubbelvatten! Eller ännu värre: ljummet bubbelvin) Men ljummet kaffe kanske
Jag vill ju att kaffet jag brygger ska vara riktigt hett! Därför jag helst vill ha Moccamaster Men!! Jag vill själv kyla ner det med mycket mjölk!! Dåååå är det gott tycker jag. Ja,jag vet☺️jag är lite konstig hihi.
I övrigt så har dagen varit onödigt lugn. Jag har packat lite. Tvättat. Städat lite. Och målat akvarell. Det är jätteskoj. (Det också hihi)
Min plan var att måla fram till matdags och efter att jag ätit (och vilat) skulle jag städa undan alla målargrejer. Men det sket sig!! Jag kunde inte sluta måla!! Så allt står kvar lite huller om buller. 
Men jag tror att om jag vaknar pigg och glad så fixar jag det snabbt imorgon.
Men då är det nog bäst att jag sover nu!!
Godnatt.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229