Shoppingrunda!

Jag har haft en rätt ok dag. Vädret har varit ganska fint. Inget regn. Sol och moln. Men en del blåst. Jag satt i en solstol en stund på förmiddagen och så slumrade jag i den lite senare i eftermiddags. Däremellan var jag och min svärmor ute och roade oss lite. Här i närheten ligger en ganska stor second hand-butik. Jag kan tycka det är lite skoj att gå på lite loppisar och sånt ibland. Men ingen i min familj roas av just det. Tvärtom egentligen! De tycker inte om second hand!! De påstår att vi har tillräckligt med eget bröte därhemma.

Men jag kan tycka det är lite skoj. Och jag vet att min svärmor också tycker det. 
Dessutom har jag en liten idé om att göra ett litet pyssel,en inredningsdetalj som innefattar gamla glasflaskor... 
Second handbutiken öppnade klockan ett. Svärmor och jag åkte väl dit vid tvåtiden. Jag fick nästan en liten chock! Det var hur mycket folk som helst där!! Tänk att det är så populärt med second hand... Det var roligt att gå runt därinne. Det finns ju alltid så mycket skoj att titta på. Tyvärr hittade jag inte "mina" glasflaskor. Jag kan inte förklara hur de ska se ut - men när jag ser dem så vet jag!!
Däremot hittade jag en salladsskål som jag ska ha hemma på vår köksö. Har länge varit på jakt efter en men inte hittat nån som varit som jag vill ha den. Och så stod den där idag!! Och den kostade 20:-!! Det var inte mycket att tveka på!
Efter att vi gått där en stund så åkte vi till Eurostop. Ett köpcentrum. Vi strosade runt lite och kollade i affärer. Jag letade lite efter en liten väska.
På sistone har jag märkt att jag inte orkar bära runt på mobilen när jag t.ex åker och handlar. På vintern och våren har jag i regel stora fickor på mina jackor där jag stoppar mobilen och nycklarna när jag går in i affärer. Men nu på sommaren så får jag ta dem i handen... Jag tar sällan väska med mig. Åtminstone inte om jag bara ska ner till Ica eller nåt sånt. Men som sagt; mobilen har blivit för tung. Jag måste bära den i min svaga vänstra hand för i den högra har jag ju kryckan. (om jag inte kör kundvagn)
Så jag har insett att jag behöver en liten väska. Med plats för mobil o nycklar. Plånbok använder jag aldrig längre. Använder aldrig kontanter och i mitt mobilfodral har jag plats för bankomatkort,körkort och icakort. Det är allt jag behöver. Men nu behöver jag alltså en väska att bära detta i. (det känns onekligen som ett nederlag!! Har ju aldrig gillat handväskor utan vill vara "fri"!!)
Men jag behöver ju inte ha en sån där stor! En sån man hade när man hade små barn och en massa prylar till dem med sig!! Fast jag använder större väskor när jag ska iväg på nånting lite utöver det vanliga. Dock inte för att göra vanliga små ärenden. Då är den bara i vägen!! 
Och tänka sig! Jag hittade en liten söt väska att hänga över axeln!! Lagom stor för mobil,nycklar och kanske nåt litet till...
Så jag är jättenöjd med mina inköp idag!

Jag har ju skrivit om att jag saknar att äta vissa saker och att jag börjar tröttna på smörgåsrån. Min svägerska kom med ett tips: Majskrokar!! Såna man tydligen ger små barn nuförtiden. (kan inte minnas att jag gav mina barn såna...men det är ju några år sen de var små...) De smälter i munnen och ska inte gå att sätta i halsen. Typ...

De borde passa mig då
Så jag köpte en påse majskrokar igår. Och så gjorde jag dipp. En som jag blandade créme fraishe med tacodip. Och en med créme fraishe och riven fetaost. Salt o gott!! Inget äckligt sötslisk!!
Majskrokarna smakar ju ingenting kan man tycka. Men jo,de är ganska äckliga "i bare" som vi säger på småländska! Däremot tillsammans med dippen!! Wow!! Jättegott!!
Detta innebär att jag får i mig nånting salt och kryddigt samtidigt som jag får tugga lite!! Det är ju toppen!!

Tack för tipset Katarina❤️

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229