Sent igen!

Jag har haft kul idag. Det är inte ofta jag skriver så,men det är vad jag känner. Och jag är väl lite konstig men det som varit roligt idag är att jag har städat. Jo,det är sant! Det är kul tycker jag. Om jag lyckas hålla det på en bra nivå. Det får inte bli för mycket och för jobbigt. Och jag får inte tro och planera att jag ska göra mer än jag orkar. Jah måste lägga ribban lågt så att jag orkar upp till den. Och helst över den.

Då känner jag mig glad och nöjd och tycker att jag har haft kul.
Och idag lyckades jag med den balansen. Visst,jag är lite sliten och så men det är inte värre än att jag tycker att det är värt det. 
Det som fått mig att känna såhär är att jag städat vårt matrum. Vårstädning. Tar jag bara ett rum så orkar jag ju. För det mesta i alla fall. Dagens städning innebar även en liten "make-over". Dvs jag bytte ut lite inredning för att få rummet att kännas mer som vår. Ut med vintern!
Vi har ett stort matbord i oljad ek med åtta stolar. Stolarna är klädda i brunt tyg. Hela vårt hus (eller mittenvåningen åtminstone) går i bruna och beige toner. Och vitt. Men till jul och till sommaren så sätter jag på vita stolsöverdrag-och vips så har vi "nya" stolar!!

Såhär blir skillnaden. Ett bra sätt att förändra ett rum tycker jag. Och så sparar man lite på originalklädseln. 

Jag tvättade upp de vita klädslarna innan jag satte dit dem. I julas reagerade jag på att de hade blivit lite fläckiga och solkiga. Särskilt uppe på stolsryggarna. Jag la dem därför i varmt vatten med Vanish för vittvätt en stund innan jag sen tvättade dem,också i Vanish. Jag köpte ett sånt paket när det var nåt erbjudande för ett tag sen. Jag hade de här överdragen i huvudet när jag köpte hem det. Annars brukar jag (nog..?) inte "gå på" reklamen som vi pumpas med.
Men nu när jag hade det hemma och överdragen verkligen behövdes fräschas upp så kom jag ihåg att använda det.
Och jag blev nästan chockad!!
Så himla vita överdragen blev!! Trodde inte mina ögon!! Varenda fläck var borta och den dassiga,matta färgen hade förvandlats till skinande vitt!
Helt otroligt!!
Så jag kan inte annat än att rekomendera Vanish.
Att blötlägga med Vanish i vattnet före tvätt är nog en bra idé.
Imorgon tänker jag fortsätta att roa mig! Då tänker jag ge mig på tv-rummet!
Men nu är klockan sådär mycket igen-kvart i tolv!!
Måste sova!!
Godnatt.

Gillar

Kommentarer

Lisbeth
Lisbeth,
Hej Ursula! Tack för inspirerande och igenkännande läsning. Jag har också IBM och känner så igen mig med det där att ta det lite pö om pö med städning och annat måste göras. Det där med att lyssna på kroppen är inte det lättaste att lära sig ... det tar tid, men är ack så viktigt. Kram!None
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229