Så trött och konstig...

Dagen började fel och det har hängt i sig hela dan. Men tack o lov så vaknade jag inte av slem i halsen i natt. Tvärtom så sov jag otroligt tungt. Jag hörde ingenting förrän Lars stack in huvudet och sa hejdå nångång mellan halv åtta-åtta.
Och då blev ju allt fel. Så sent brukar jag inte vakna. Jag vill helst vakna vid 6-tiden så att jag kan ligga kvar i sängen och sondmatas och halvslumra ett bra tag innan jag går upp och gör mig i ordning till hemtjänsten kommer vid nio.
Men idag blev ju allt lite tokigt.
När hemtjänsten kom hade jag inte ens hunnit få i mig hälften. Så det var bara att fortsätta när hostningen och medicineringen var klar.
Därmed blev jag sittande,ja kanske mer liggande,i min fåtölj länge idag. Jag försökte ändå hålla mina vanliga tider för de andra matintagen.
Jag slumrade i fåtöljen emellanåt och däremellan kollade jag på några dokumentärer. Det blev en dag i min fåtölj alltså. Jag gjorde inget vettigt över huvud taget. Jag hade inte tillräckligt med ork och energi. Att morgonen blev så fel hängde alltså i hela dan. Det är förbaskat tråkigt att det ska behöva bli så fel.
Dessutom har min hostning varit ovanligt jobbig. På morgonen idag så bara vällde slemmet och saliven upp efter varje host. Det gick åt oerhörda mängder papper. Det rann saliv ut genom mungiporna och jag fick knappt stopp på det. Men om jag inte fortsatte att hosta så började saliven att dra sig nedåt strupen igen och då klöktes jag. Det var riktigt tufft ett tag.
Och efteråt kände jag mig som en urvriden disktrasa! Det är svårt att förklara hur otroligt jobbigt det är att hosta sådär. Jag har ju inte så mycket krafter i vanliga fall och det märks tydligt efter bara några få hostningar med mycket saliv som väller upp...
Det konstiga var att det var lika jobbigt ikväll. Slemmet bara vällde upp genom strupen och saliven trängde sig ut genom mungiporna... Fy f-n vad jag känner mig äcklig när jag håller på sådär. Det är extra jobbigt när det är Lars som hjälper mig. Då tänker jag; hur kan han fortsätta älska mig när jag är såhär äcklig????🥲
Och de där tankarna kan sen fastna och jag kan gå runt och grubbla på det i flera dagar... Mitt självförtroende är verkligen i botten.
Usch och fy vad jag är trött på attlevamedibm...

Gillar

Kommentarer