Rutiner!

Ja då var hon ute då.... Sista ungen har lämnat boet... och här sitter vi.... jag och Lars. Konstigt.... Det kommer att ta ett tag att vänja sig vid det. 

Vi körde upp de sista grejerna till de unga tu i eftermiddags. Vi hjälpte dem med lite småfix och sen åkte vi hem,jag och Lars. Kvar blev Alma och Filip. I sin nya lya. 
Jag "gjorde" inte så mycket. De andra fick arbeta,jag hängde bara där lite. Jag tycker vi fick till det riktigt bra och mysigt. 
Efter några timmar åkte jag och Lars hem till oss. Alma och Filip stannade i sitt nya hem.
Som vanligt,nuförtiden,så släpar jag med mig min lilla bordsställning som jag i vanliga fall använder i sovrummet,där jag har fäst min pump och trätt dit min sondmat. Så kopplar jag mig till den när vi sätter oss i bilen och "äter" på väg till,och ifrån,dit vi ska. Och till Jönköping tar det i regel runt 45 minuter och det är ju så lång tid det tar för mig att få i mig en halv påse. Jag åt både på vägen till Jönköping och på vägen hem. Så himla smidigt det är!! Jag älskar min pump och min sondmat!!
Och apropå den,och tiden det tar att få i mig en halv påse. Jag har ju den inställd på den snabbaste hastigheten vilket är 350 ml/timmen. En påse innehåller 500 ml så ja,en halv påse tar ca 45 minuter att "äta".
Men på sistone så tycker jag ju att jag gått och varit onödigt hungrig. Så jag har börjat laborera lite med inställningarna på pumpen. Fick för mig att jag kanske håller mig mätt längre ifall jag äter lite saktare. Så nu äter jag min första måltid betydligt saktare; mellan 200-250 ml/timme. Det betyder att jag istället för att äta en hel påse på 1,5 timme så äter jag en halv påse på samma tid ungefär. Jag vaknar,kopplar mig till pumpen och så kan jag slumra en stund till. Vakna sakta... Sen kanske jag svarar på mail,surfar runt,bloggar lite. Och tecknar! Det är ett oerhört skönt sätt att vakna på!! När jag ätit klart går jag upp och gör mig i ordning,bäddar o fixar o donar lite på övervåningen innan jag lägger mig och äter mitt andra mål. Då ökar jag takten lite. Men inte till fullt ös Äter en timme ungefär. Vilar samtidigt. Låter nog konstigt men jag behöver det då! Efter att jag röjt runt lite här på övervåningen så blir jag trött. Och jag mår väl av att vila en stund igen. Efteråt mår jag som bäst på hela dan!! Då är jag både mätt,på ett skönt sätt,och känner mig utvilad. Redo för dagens uppgifter! Under dan tar jag pauser i samband med att jag äter. Då äter jag 250 ml/gång under 45 minuter. Passar på att vila lite. Det är ganska lagom. Men de två sista målen äter jag långsammare. Då känner jag mig mer mätt under längre tid. Samtidigt som jag är betydligt tröttare på eftermiddagen/kvällen och mår väl av att sitta/ligga och vila nån timme eller mer.
Ja om jag håller mig till dessa rutiner så mår jag ganska bra. Men på sistone så har jag avbrutit mitt i mina måltider för att fortsätta igen lite senare,helt kommit ur takt,jag har inte vilat i samband med att jag ätit utan t.o.m gått runt med min golvställning i släptåg. Och jag har haft på tok för mycket att göra,fixa,åka till och tider att passa. Jag fixar inte sånt längre. Inte under för lång tid. Nån dag då o då är väl helt ok men inte såhär länge...flera veckor..
Nej jag måste lugna ner mig nu. Kanske kommer jag att göra det nu när jag blir ensam mest om dagarna... Men mest känns det som att det blir väldigt tomt här i huset. Väldigt väldigt tomt.,.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229