Pyjamasdag

Jag kunde inte somna igårkväll. Jag la mig vid elvatiden som vanligt. Brukar alltid koppla av med lite surfande på mobilen och så blogga förstås innan jag lägger mig tillrätta. Klockan var nog närmre midnatt innan jag gjorde det. Men först satte jag igång en pod,vilket också är nånting jag brukar göra. I regel blir det nån som handlar om verkliga brott,favoriten är P3 Dokumentär. Men det kommer ju inte nya avsnitt så ofta.
Igår (liksom i förrgår) fick det bli Sommar i P1. Men jag fastnade ju i orden som både Benjamin Ingrosso och Niklas Strömstedt trollband mig med. Så klockan blev över 01… Och sen dröjde det ändå en väldigt lång stund innan jag somnade. Jag hatar såna nätter!!
Men döm om min förvåning när Lars väckte mig vid 8. ÅTTA!!! När sov jag så länge senast?!?? Jag var helt yrvaken och fattade ingenting. Kände mig allt annat än utsövd.
Men jag hade ju gett hemtjänsten ledigt idag (vi skulle ju haft en långhelg i stugan!) så Lars fick hosta mig. Redan innan vi började så hostade jag. Det rosslade i mitt bröst direkt när jag vaknade och det liksom gurglade upp äckelpäckel när jag tvingades hosta. Så när jag satte tratten över näsa och mun och hostmaskinen satte igång så bara vällde det upp!!! Det ville inte sluta. Slemmet,saliven och allt vad det nu kan vara bara gurglade upp genom min strupe. Och varje gång jag förde masken till ansiktet så drogs allt äckelpäckel upp!! Det tog en evig tid att bli ”ren” i strupen! Och det gick åt enorma mängder papper att spotta upp i. Usch…det var hemskt.
Men till slut avtog det och vi kunde stänga av hostmaskinen. Jag var så trött så jag mådde rent illa. När Lars gav sig iväg till jobbet grottade jag ner mig under en filt i fåtöljen och började äta min s.k frukost. TRE timmar senare än normalt.
Men med tanke på hur trött jag var och hur konstigt jag mådde så var det väl lika bra att jag låg där och matades hela dan. Jag hade aldrig orkat nåt vettigt ändå.
När kvällen närmade sig tog jag mig i kragen och röjde upp i köket litegrann. Tömde diskmaskinen och diskade upp lite annat och torkade av. Jag kände mig lite bättre till sinnet när jag åtminstone gjort fint i köket.
Sen ropade fåtöljen på mig igen och jag slog mig ner,kopplade mig till pumpen och fortsatte pussla på min i-pad. (vilket jag gjort under mina vakna timmar tidigare på dan också) TV visade fotboll så jag fortsatte lösa mina pussel resten av kvällen.
När jag ätit klart var det återigen dags för hostning. Jag vill ju helst göra det precis innan jag går och lägger mig.
Om nån hade frågat mig: ”tror du att du har mycket slem ikväll?” så hade jag svarat ”nej” utan att tveka.
Men jag säger bara: ”VA!??!??!”
Det var så otroligt mycket!! Jag trodde aldrig det skulle ta slut!! Jag fick upp så vansinnigt mycket!!
Och ändå har jag satt dit ett nytt plåster….
Jag fattar inte vad detta kan bero på. Funderar på om jag kanske har nån förkylning i kroppen…Men det borde väl märkts på nåt annat sätt också kan man tycka.
Märkligt…
Imorgon kommer hemtjänsten vid nio. Det ska bli spännande att se hur det är då.
Men nu hoppas jag att jag kan somna.
Godnatt.

Gillar

Kommentarer