Pinsamt lat!

Ja usch idag har jag gjort så lite så jag skäms! Jag var ensam hemma på förmiddagen och då låg jag bara i min säng och latade mig!! Pinsamt!
Men jag var trött. Supertrött. Jag hade inga egentliga planer,jag visste att Lars ev skulle åka iväg och det enda jag tänkte att jag skulle göra då var att rita/måla lite. I sängen.
Men när han hade åkt och jag lagt mig i sängen,dragit fram mitt rullbord,förberett med allt material så kände jag hur trött jag var. Orkade knappt hålla ögonen öppna...så jag stängde dem och sen somnade jag. När jag vaknade var jag hungrig. Och fortfarande ensam. Jag kopplade mig till pumpen och tänkte återigen rita och måla lite. Men somnade än en gång...
När sen gubben kom hem tänkte jag vara lite social och trevlig... Men faktum är att jag hade jättesvårt att hålla ögonen öppna. Så jag la mig återigen på sängen och slappade...och ögonen föll ihop.
Vissa dagar är ju bara såna här. Jag har ingen förklaring till varför det är så. Men behövs det?! Jag konstaterar faktum,lägger mig tillrätta och gillar läget.
Imorgon kanske jag är piggare.
Jag försöker att inte dela några åsikter här. Men jag bara måste få ur mig en grej som upprört mig ikväll.
Vi kollade på en dokumentär om mladic (stavning??) Han som krigade i det forna Jugoslavien på 90-talet. Jodå,jag var vuxen då. Men inte alls insatt i vad det var som hände därnere egentligen. Tänkte helt ärligt inte på det förrän här började dyka upp flyktingar och jag blev arbetskamrat med flera av dem.
Men jag hade faktiskt inte en aning om vad det var som hade hänt därnere... Och det skäms jag för.
Men när jag nu såg detta ikväll så undrar jag; hur kunde det ske?? Hur kunde hela världen bara stå och se på när flera hundratusen människor utrotades och kastades i massgravar. Plågades på de mest brutala sätt. Det värsta var när soldaterna lurade dem att tro att de var i säkerhet och trygga - DÅ sköt de dem!! Så fruktansvärt!!
Var fanns FN då? Omvärlden..? Och var fanns USA som annars lägger sig i överallt.
Nej jag blev så upprörd av det de visade i den filmen. Det var fruktansvärt. Och jag har fortfarande den där olustkänslan i min mage. En blandning av ilska och skam. Jag skäms över att jag,vi,landet,Europa,världen gjorde mer för dem när det hände. Det skedde i modern tid med alla möjligheter till dokumentation och information. Något man liksom skyddat sig bakom när man talar om förintelsen. Men detta var ju lika illa! Och det skedde nära oss för inte längesen.
Hur var det möjligt??!
Phu...nu har jag lättat lite på trycket som jag känt byggts på alltmer under dan...

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229