Piggare än vanligt idag!

Först måste jag fortsätta där jag slutade mitt inlägg igår. Jag blev sådär akut trött som jag oftast blir på kvällarna så jag var tvungen att avsluta lite abrupt.
För att det inte ska bli några missförstånd så måste jag förklara hur jag kände när jag blev erbjuden hjälp med en del städning av vår stuga. Ja,min första känsla blev; ”hjälp!! Tycker hon att jag har det så skitigt??!” Ja som nån slags kritik i form av en vänlig gest. Innerst inner vet jag ju att det inte är så men min känsliga hjärna reagerar så. Att bli såhär sjuk har förvridit min själ och min hjärna till nånting misstänksamt och alltid beredd på kritik. Min självkänsla är i botten och jag känner mig fullständigt värdelös. I mina egna ögon så är jag inte lika mycket värd som dom som jobbar och är friska,dom som får vårt samhälle att fungera och rulla på. Jag är ju istället en av dem som bara ”får och får och får” av samhället. Utan motprestation. Jag tillför ingenting. Varken med arbete eller pengar. Och för det skäms jag och mår extra dåligt. Och jag tycker och tror att alla andra också ser så på mig så.
Men idag kunde jag åtminstone bevisa för mig själv att än kan den här värdelösa kärringen göra nånting vettigt!!
Jag har städat! Jag har gjort i ordning i flera garderober och skåp. Ja till och med i vårt förråd. Jag kanske tog i lite för mycket men jag mådde väl i själen!! Och det är värt mycket för mig.
Så dagen avslutade jag med tv-tittande ifrån min sköna fåtölj (som jag saknat så i helgen!) och kände mig skönt trött och väldigt nöjd med mig själv💪🏼

Gillar

Kommentarer