Phu…vilken dag!

Jag hade ju två tider att passa idag. Först skulle jag vara på vårdcentralen kl 12:15 och sen på kirurgmottagningen på Värnamo sjukhus kl 15.
Jag tog det så lugnt jag kunde på förmiddagen för jag ville bara säker på att jag skulle orka med dagen.
Lars kom hem för han följde med mig till vårdcentralen. Ibland känns det skönt att ha med honom för jag tycker det är jobbigt när det är för mycket liksom. Och nu är det för mycket! På flera sätt!
Problemet idag var att jag inte hade en aning om vad jag skulle göra på vårdcentralen idag… Jag kunde inte komma på vad det var… Jag kollade på min sida på 1177 men där stod det bara att jag skulle vara där kl 12:15. Jaja,tänkte jag. Det är väl bara att gå dit så får vi se vad det är.
Vi gick härifrån (jag tog tRULLsan men det är ju mitt ”gå”) Det är skönt att bo såhär centralt och slippa ta bilen överallt som man måste när man bor på landet.
Killen i receptionen har sett mig många gånger på sistone så vi hejade lite glatt och så sa jag; jag har inte en aning om varför jag är här! Det kanske du kan se i din dator?
Men det kunde han inte. Hursomhelst så tyckte han vi kunde slå oss ner och vänta. Då kom en annan kvinna fram. Hon hade en lapp med en tid som hon hade fått av sin läkare. Och det var idag kl 12:15. Men hon fanns inte i datorn….🤔
Nånting hade blivit fel…
Det visade sig att hon o jag hade varit hos samma läkare efter varandra sist och på nåt konstigt vis hade han skrivit in mitt namn istället för hennes i bokningslistan.
Hon skulle spola sina öron och det behövde ju inte jag så vi fick gå hem igen.
Lite snopet men samtidigt skönt att slippa göra nåt. Jag visste ju att jag hade nåt jobbigt framför mig….
Vi åkte till sjukhuset i lagom tid. Kom in som vi skulle och fick träffa läkaren. Han pratade lite först. Förklarade vad han skulle göra och sen frågade han både mig o Lars om hur jag har det. Det var ju det här illamåendet som var främsta orsaken till att jag var där. De ville gå ner i min magsäck och kolla runt lite.
Eftersom jag har IBM och förtvinade muskler i min strupe så vågar de varken ge mig bedövning eller söva mig. Så jag fick genomlida undersökningen utan hjälp….
Jag fick lägga mig på vänster sida. De ville jag skulle ligga bekvämt. (Lätt!! Med tanke på att det stod 3-4 läkare plus lika många sköterskor och tittade på).
Först skulle jag sätta en fyrkantig plastring (ja jag kallar den ring fast den var kvadratisk) Igenom den och ner i strupen skulle slangen med kamera åka ner. 😱😢usch…
Därefter kom de med slangen. Åååå fyyy 17 vad obehagligt det var! De förde in den en liten bit i munnen och så pratade de lite med mig

Och där somnade jag!

Gillar

Kommentarer