Påskförberedelser

I morse beskrev jag hur mysigt det var att ligga här i sängen och känna hur solens strålar värmde mig genom fönstret och hur vårfåglarna kvittrade.
Ikväll ligger jag här och njuter av tystnaden och den klart lysande fullmånen som skiner in genom fönstret bakom mig. Månen är ungefär där solen var i morse,hihi.
Jag tillhör dem som inte har ont av vare sig ljus eller ljud när jag ska sova. Tvärtom nästan. Jag tycker inte om när det är alldeles mörkt runtomkring mig så jag inte har koll på min omgivning. Återigen beror det väl just på mitt kontrollbehov. Jag är inte rädd eller nåt sånt,det är mer att jag vill se var jag är och ha koll på eventuella hinder. Jag älskar ju att somna ifrån nånting som jag lyssnar på. En bok,en podcast eller allra helst TVn!! Det värsta med det är ju att behöva vakna och ta sig till sängen.
Dagen idag har varit helt ok. Jag har pysslat lite,städat lite lätt,påskpyntat och sånt. Vädret har ju varit helt underbart☀️
Våra döttrar kommer hem i påsk. Jag hoppades att även äldste sonen skulle kunna komma hit en runda så att vi ses allihop tillsammans. Det händer ju så sällan. Men han är deltidsbrandman i grannkommunen och har jour hela helgen...så himla synd...
Jag pratade med Ebba idag. Vi gjorde upp lite planer. Förr om åren så har jag lagt ner hela min själ och all tid o kraft jag kan hitta när det drar ihop sig till storhelger och familjesammankomster.
Jag orkar inte det längre.
Men jag känner att jag sviker mina barn ifall jag inte gör det. Jag tänker att de förväntar sig att deras mamma ska planera,fixa o dona,handla och laga massa mat och göra allt så mysigt som jag bara kan.
Jag har ju dock insett att jag inte fixar det.
Ett litet steg i rätt riktning va?!
(ett stort tack till min kurator som lyssnat på mina förtvivlade tankar om mitt svek mot mina barn men fått mig att se det hela på ett annat,sundare sätt)
Så när jag insåg att vi kommer att få en familjepåsk så kände jag att jag nog måste prata med barnen.
Det har jag inte gjort.
Men när Ebba ringde idag och hon berättade om hennes tankar och förhoppningar inför denna långhelg så kände jag hur hjärtat drog ihop sig. Jag måste säga nåt...
Så jag sa till henne att jag nog inte orkar fixa så mycket...och hoppas att hon inte blir besviken...
Hon sa direkt att så får jag inte ens tänka!!
Det viktiga är att vi är tillsammans!!
Det var så skönt att höra henne säga det. Med ens så fylldes jag av en enorm längtan efter påsken.
3 av 4 är väl ändå ganska bra😊
Vi planerade lite tillsammans där jag och Ebba. Vi är väldigt lika. Så vi hade ganska snart en plan som innebär att vi gör det extremt lätt för oss när det kommer till maten.
Den här helgen ska vi umgås💞
Och tydligen arbeta lite också...
När dottern säger att hon vill komma hem och hjälpa oss att räfsa och allt var det var så är det bäst att vi tar tillvara på det,hihi.
Ska man arbeta med trädgård och sånt så krävs det nästan lite öl va?
Ja,det tyckte vi.
Så det stack jag och sonen och handlade i eftermiddags. Öl och vin och cider.
Sen satte vi oss på altanen,tog varsit glas vin och njöt av att det är Påsk🐣


Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229