PĂ„sken🐣

PĂ„sken Ă€r ju den bĂ€sta högtiden. Det har jag alltid tyckt. Det Ă€r mĂ„nga lediga dagar (Ă„tminstone om man jobbar sĂ„ som jag alltid gjort,dagtid mĂ„ndag-fredag) Det Ă€r en kravlös högtid. Man har inte sĂ„ mĂ„nga ”mĂ„sten” och krav pĂ„ sig som man har vid jul (som Ă€r den vĂ€rsta högtiden tycker jag)
Och den infaller pÄ vÄren. Och förvÄnansvÀrt ofta sÄ Àr det fint vÀder.
Men att vara sjuk och stÄ vid sidan om det som Àr det vanliga och normala kÀnns om möjligt Ànnu vÀrre vid alla slags högtider. Jag stÄr nÀstan inte ut med att se och lÀsa om hur andra firar pÄsk. Ja,jag erkÀnner. Jag Àr avundsjuk.
Men pÄ det viset Àr det rÀtt skönt att det Àr pandemi och alla andra ocksÄ mÄste avstÄ sitt firande.
Ja ja Àr nog lite missunnsam ibland.
Idag har jag inte gjort ett dugg! Det lilla jag Ästadkommit Àr inte ens vÀrt att nÀmna. Men jag kan ju nÀmna att fÄtöljen har varit mitt sÀllskap större delen av dagen.
Vi har tvÄ fula pinnstolar pÄ vÄr balkong. De Àr inte sÀrskilt bekvÀma. Men det spelar ju inte mig nÄn roll egentligen,jag kan ju inte sitta pÄ dem ÀndÄ. Dels sÄ kommer jag ju inte upp ifrÄn dem men det Àr nÄnting med den dÀr hÄrda sitsen och raka ryggen som inte riktigt funkar heller. Lars och Alma fÄr sitta pÄ dem (stackarna!!). Jag har rullat ut min rullstol; RULLe. Den Àr bekvÀmare för mig. Men tyvÀrr kommer jag inte lÀngre upp ifrÄn den heller! SÄ det vill till att jag gÄr ut och sÀtter mig pÄ balkongen nÀr nÄgon Àr hemma och kan lyfta upp mig.
Hursomhelst sÄ har vi suttit dÀrute bÄde igÄr och idag. Det Àr sÄ mysigt att sitta dÀr pÄ eftermiddagarna eller tidiga kvÀllarna. Solen ligger pÄ och det gÄr att öppna upp glaspartierna sÄ det flÀktar lite. Man kan sitta dÀr och titta lite pÄ folk som gÄr lÀngs gÄgatan. Eller bara njuta av vÄren.
IkvÀll har jag en molande huvudvÀrk som inte ger sig. Det Àr nog bÀst jag blundar och försöker sova bort den.
Imorgon Ă€r det Ă€nnu en pĂ„skdag🐣
Och sen Ă€r det en i övermorgon igen😉

Gillar

Kommentarer