Osocial!!

Idag har jag varit något piggare. Jag har åtminstone varit och handlat. Så det går åt rätt håll. 

Ikväll har vårt Byalag ordnat med fest. Det var flera år sen sist. I vår by har vi alltså ett Byalag som främst sköter vår fina lekplats där det även anordnas midsommarfirande. För många år sen var vi ganska aktiva där,ha främst när barnen var små. Men det har blivit allt mindre genom åren. 
Och så ikväll ordnades en fest på lekplatsen,den naturliga mötesplatsen i vår by. Alla var välkomna och den stora grillen skulle tändas. Var och en fick ha med egen mat och dryck. Jättetrevligt initiativ.
Men vi gick inte dit...
Det var väl mitt fel tänker jag. Dels så hade inte Lars riktig koll på att det var ikväll. Jag hade fått informationen via Facebook. Men för mig kändes det helt otänkbart att gå dit. Jag orkade inte ens tänka på det. Vill inte utsätta mig för sånt. Klarar inte av det... Har väldigt svårt att ingå i sociala sammanhang. Mitt självförtroende fixar inte det.
Studenten här hemma förra fredagen är en annan sak. Bara nära vänner och släktingar. Att åka ut och handla och göra ärenden är också nånting helt annat. Då behöver man inte vara social och trevlig,bara säga hej och eventuellt nån artighetsfras och sen gå vidare. Men att gå till en plats där man vet att man kommer att möta människor som man halvkänner,vet vilka de är,och där DE vet vem jag är... Det är fruktansvärt!!
Jag vet inte hur jag ska bete mig!!
Det brukar bli så att jag tar på mig min mask. Ler och är trevlig,visar inga tecken på att jag är sjuk. Men mår jättedåligt av att prata med så många. Försöker dölja hur trött jag blir,att jag börjar sluddra och tala otydligt. Jag drar mig undan och känner mig utanför och tycker det är jobbigt att stå bredvid. Men orkar inte delta på ett bra sätt. Hur jag än gör så känns det fel.
Vill inte skylta med min sjukdom,därför försöker jag dölja den genom att fixa till mitt yttre efter bästa förmåga,le mycket men prata lite. Visa upp mig ifrån min allra bästa sida. Spelar ett spel.
Efteråt blir jag helt slut av allt skådespeleri och allt ljugande och förskönande. 
Så att ge mig ut i sådana sammanhang är nånting jag måste förbereda väl,samla kraft inför och verkligen lägga ner allt på. 
Efteråt blir jag helt slut i några dar...
Nej det är inte värt det!!
Jag håller mig hemma i vårt trygga hus!! Det är här jag trivs bäst! Trots allt☺️

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229