Onödig dramatik!

Den här gången handlar det som tur är inte nånting dramatiskt i mitt liv! Nej jag menar att det varit onödigt dramatiskt att heja på Sverige idag. Först hockeyn och sen Eurovision...
Och jag som inte ens är intresserad utav nåt av det!!
Ändå sitter man där och hejar och blir nervös!
Hockeyn gick ju bra men i Eurovision blev det väl nån form av antiklimax...
Tur jag inte bryr mig så mycket. Egentligen.
Jag har inte alls mått bra idag. För första gången sen jag började leva på sondmat har jag haft fruktansvärt ont i magen! Både magknip och varit illamående.
Det började med att jag var väldigt hungrig där kring lunch. Jag kände mig tvungen att äta en timme tidigare än jag brukar. Hungern gjorde mig faktiskt både illamående och alldeles matt... Jag tänkte att jag nog skulle bli tvungen att äta en halv flaska extra idag. Ibland blir jag ju tvungen att göra så. Oftast för att jag varit mer aktiv än normalt och behöver helt enkelt fylla på med mer energi.
Men varför hungern var så stark så tidigt idag vet jag inte.
Fast nu när jag tänker efter så kanske det inte var extrem hunger jag kände då. Det kanske var början till den här olustiga magåkomman jag drabbades av lite senare.
Eftersom jag visste att jag skulle äta en extra portion idag så ställde jag in lite högre hastighet på pumpen. Jag ville ju hinna få i mig all mat innan det var dags att gå till sängs. Och så ville jag ju göra nånting annat än äta idag!!
Men efter en stund började magontet. Jag blev tvungen att sakta ner hastigheten. Det kändes som att jag tryckte i mig för mycket mat alldeles för fort!
Det slutade med att jag fick ta en paus. Lägga mig ner och låta maten sjunka ordentligt.
Under de här åren som jag har levt på sondmat så har jag sakta men säkert vant mig av vid att äta fort. Jag sänker hastigheten hela tiden för jag känner att jag mår väldigt bra av att äta sakta.
Dietisten som levererade pumpen och lärde mig hur den fungerade förfasade sig över att jag körde på pumpen i så hög hastighet! 350 ml/h! Det betyder en halv flaska på 45 minuter. Ungefär...
Men det var så jag började min sondmatskarriär! Jag hade ju inte tid att sitta där och äta i flera timmar!!
Men det har ändrats.
Tid är allt jag har.
Och från att en måltid tog 45 minuter ökade jag den till en timme. 1 timme och en kvart.... Och nu tycker jag att 1,5 timme är ganska lagom. Förutom kvällsmålet som jag äter framför Tvn. Det kan få ta flera timmar!! Jag menar; jag ligger ju ändå där och kollar på TV. Då kan jag ju lika gärna äta också.
Så det har ändrats mycket...
Magontet idag kom sig garanterat av att jag åt för fort. Jag slarvade.
Men nu vet jag. Jag har lärt mig hur känslig jag är.
Så i fortsättningen hoppas jag att jag klarar av att ha bättre koll på såna grejer.
Nu ska jag sova!
Godnatt😴

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229